Milli Takım Ömer Faruk Yurtseven'den milli takım cevabı! Ergin Ataman 'Özür borcu var' demişti

Ömer Faruk Yurtseven'den milli takım cevabı! Ergin Ataman 'Özür borcu var' demişti

29.09.2022 - 14:53 | Son Güncellenme:

EuroBasket 2022 öncesinde 12 Dev Adam'ın kadrosuna katılmayan ve başantrenör Ergin Ataman'ın tepki gösterdiği Miami Heat'in genç basketbolcusu Ömer Faruk Yurtseven sessizliğini bozdu.

Ömer Faruk Yurtsevenden milli takım cevabı Ergin Ataman Özür borcu var demişti

Türkiye Basketbol Milli Takımı EuroBasket 2022'ye iddialı bir kadro ile giderken NBA'de forma giyen Ömer Faruk Yurtseven'in gelmemesi büyük şaşkınlıkla karşılanmıştı. Furkan Korkmaz, Alperen Şengün, Cedi Osman gibi NBA yıldızlarının dahil olduğu kadroya dahil olmayan Yurtseven için başantrenör Ergin Ataman sert ifadeler kullanmıştı. Heat forması giyen Ömer Faruk Yurtseven, Sun Sentinel’e verdiği röportajda konuyla ilgili sessizliğini bozdu.

Haberin Devamı

Geçtiğimiz sezon NBA’de toplam 56 karşılaşmada süre bulan Ömer Faruk Yurtseven, maç başına 5.3 sayı, 5.3 ribaund ve 1.0 blok ortalamalarıyla mücadele etmişti.

ERGİN ATAMAN: ŞOK OLDUM
"Ben çok üzüldüm ve şok oldum. Biz kadroyu açıkladıktan sonra böyle bir haber geldi. Ben inanamadım. İngiltere maçında kadrodaydı. Ondan önce de bizimle antrenman yaptı. Yardımcılarımla konuştum, onlar ulaşmaya çalıştılar. Beni en çok kıran bize cevap vermedi. Bizi hep bir Amerika menajerle muhatap etti. Burada çok ciddi menajer etkisi görüyorum. Onun için bu sezonun çok iyi olduğunu, yazın orada antrenman yapacağını söyledi. Avrupa'da söz sahibi bir hoca olarak anlam veremedim. Diğer takımların NBA'deki en iyi oyuncuları gelirken, Ömer Faruk için de bu bir fırsat olabilirdi. Bizim için de farklı bir oyuncuydu. Neden böyle bir karar aldığını anlamakta güçlük çekiyorum."

Haberin Devamı

Ömer Faruk Yurtsevenden milli takım cevabı Ergin Ataman Özür borcu var demişti

"BİR ÖZÜR BORCU VAR"
"Milli takım herkes için özel olmalı biz zorla kimseyi zorla getiremeyiz. Ben de çok yorgunum, üst üste EuroLeague'de şampiyon olmuşum risk alıyorum. Oyuncularımın da risk almasını beklerdim. Genç bir oyuncu, kaybetmekten yana değilim. İleride hatasını anlayacağını ve arkadaşlarının yanına döneceğini düşünüyorum. Bir gençlik hatası yaptığını düşünüyorum. Teknik olarak bir sıkıntı yok ama büyük hedefle çıktığımız yolda Türk halkına, spor kamuoyuna, Türk devletine bir özür borcu var. Sadece basketbol oynamak için değil, Türk bayrağını zirveye çıkarmak için buradayız."

MİLLİ TAKIM CEVABI
24 yaşındaki basketbolcu A Milli Takım'ın Avrupa Şampiyonası kadrosuna seçilmesine rağmen, takımında daha fazla forma şansı bulabilmek için bu daveti reddetmişti.

NBA’de sezonun ilk maçı için 18 Ekim’de hava atışı yapılacak. Miami Bahamalar’da 2022-23 sezonu çalışmalarına başladı. Milli Takım kadrosuna katılmayan Yurtseven konuyla ilgili uzun süren sessizliğini bozdu. Kararı aldıktan sonra yaptığı sosyal medya paylaşımından ilk kez açıklama yapan Ömer Faruk; “Odaklanmam ve hazır olmam gereken bir yazdı. Ve ben de öyle yaptım.” dedi.

Haberin Devamı

'HİÇBİR ŞEY SİZE VERİLMEZ'
Ömer Faruk Yurtseven “Koça (Erik Spoelstra) kadrodaki yerimi hak ettiğimi göstermem gerekiyor. Hiçbir şey size verilmez. Siz kazanmak zorundasınız. Odaklanmam ve hazır olmam gereken bir yazdı ve ben de öyle yaptım” sözleriyle milli takıma katılmamasının nedenlerini açıkladı.

"SEKİZ AYDA 12 KİLO KAS KAZANDIM"
Geçen sezon Miami'de Bam Adebayo’nun sakatlandığı dönemde önemli süreler alıp fark yaratan Ömer Faruk: “Geçen yıl oynamadığım zamanlarda bile kendimi geliştirdim. Vücuduma sekiz ayda 12 kilo kas ekledim ve sezon devam ederken bunu yapmak zor bir şey. Günde iki kere gelip ağırlık kaldırmak zorlayıcı. Bu fedakarlıklar bir araya geldiğinde size bir geri dönüşü olur. Özgüvenli olduğum konu bu: Çalışmalarım. Çünkü beni buraya getiren şey buydu.” dedi.

MİLLİ FORMAYA KÜSECEK DEĞİLİM
Turnuva öncesinde sosyal medyadan açıklamalarda bulunan Yurtseven şu ifadeleri kullanmıştı: Ben bu turnuvaya katılamamış olabilirim ama Olimpiyat Oyunları’nda da, Dünya Şampiyonası’nda da çağrılmam durumunda koşa koşa gideceğimi en iyi bilenler de yine beni tanıyan hocalarım, yöneticilerim ve arkadaşlarım. Milli takım meselesiyle ilgili şu an kampta her biri çok yakın arkadaşım olan ağabeylerimin ve kardeşlerimin başarısından başka bir gündemim yok. Onlara da büyük bir haksızlık bu polemik.

Haberin Devamı

Avrupa’nın basketbol ülkeleri başta olmak üzere Amerika Milli Takımı’nda da NBA oyuncularının zaman zaman milli formayla buluşup zaman zaman takım arkadaşlarını uzaklardan desteklediği bir basketbol hakikatidir. Ömer Faruk Yurtseven olarak U16, U18, U20 ve A Milli Takım kategorilerinde defalarca gururla taşıdığım Türk Milli Takım formasına medya manipülasyonuyla küsecek değilim.

Yazarlar