Beşiktaş Önder Karaveli'den Beşiktaş itirafı! 'Beni en çok yaralayan şey...'

Önder Karaveli'den Beşiktaş itirafı! 'Beni en çok yaralayan şey...'

28.09.2022 - 18:29 | Son Güncellenme:

Beşiktaş'ta Sergen Yalçın'ın ayrılığının ardından teknik direktörlük görevine getirilen ardından futbol gelişim direktörü olarak görev alan Önder Karaveli, siyah-beyazlılara veda etti. 48 yaşındaki teknik adam Adanaspor'la sezon sonuna kadar anlaşma sağladı. Tecrübeli çalıştırıcı siyah-beyazlılara veda süreci ile birlikte teknik direktörlük görevinden ayrıldığı dönemi anlattı. Önder Karaveli dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

Önder Karaveliden Beşiktaş itirafı Beni en çok yaralayan şey...

Adanaspor'un yeni teknik direktörü Önder Karaveli, Beşiktaş'tan ayrılık süreci ve siyah-beyazlılarda teknik direktörlük görevinden ayrıldığı dönem hakkında konuştu. 48 yaşındaki teknik adam Beşiktaş'ta görev yaptığı dönemde kendisine gelen eleştirilerle ilgili çarpıcı ifadeler kullandı. Radyospor'a konuşan Önder Karaveli dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

Haberin Devamı

Beşiktaş'ta futbol gelişim direktörlüğünün genç futbolcuların A takıma yükselmesi adına önemli bir alan olduğunu belirten Önder Karaveli, "Beşiktaş'ta Futbol Gelişim Direktörlüğü kurduk. 2 ay önce resmi olarak açıkladık fakat biz bunun için 4 aydır çalışıyorduk. Bu benim uzun zamandır istediğim bir şeydi. Genç futbolcuların A takıma yükselmesinde çok önemli olduğunu düşünüyordum. Bunu ilk kez Beşiktaş'ta başlatmak benim için çok özeldi. Çünkü Beşiktaş benim evim. Benim birinci hedefim Gelişim Direktörlüğü'nü kurmaktı. Bunu kurduktan sonra başında kimin olduğunun benim için bir önemi yoktu. U19'dan A takıma çıkan futbolcuların destek göreceği bir yer var artık. Benim için çok sevindirici ve mutlu bir ayrılık. Gönül rahatlığıyla Beşiktaş'tan ayrıldım. Çünkü bu hayata geçti, Beşiktaş'ın o kurumu geliştireceğine inancım tam. Umarım Türk futbolunda her kulüp böyle bir yapıyı hayata geçirir" diye konuştu.

Haberin Devamı

Önder Karaveliden Beşiktaş itirafı Beni en çok yaralayan şey...

"BAŞKANIMIZ SÖZÜNÜ TUTTU"

Beşiktaş'tan ayrılık süreci hakkında gelen soruyu cevaplayan Önder Karaveli, "Geçen sezon bittiğinde Başkan Ahmet Nur Çebi bana görev aldığım dönem için teşekkür etti ve bana benden kulüp içinde yararlanmak istediklerini söylediler. Başkan bana 'Saha içinde görev almak istediğini biliyorum. Teklif gelmesi halinde izin veririm' dedi. Ben, Beşiktaş'tan habersiz hiçbir kulüple görüşmedim. Adanaspor'dan teklif geldiğinde Beşiktaş kabul etmezse gidemeyeceğimi söylemiştim. Ceyhun Bey yoluyla Başkana teklifi ilettim ve başkanımız sağolsun sözünü tuttu" açıklamasını yaptı.

Adanaspor'un bu sezon hedefinin Süper Lig'e yükselmek olduğunu belirten 48 yaşındaki teknik direktör, "Biz birkaç kez Adanaspor Başkanı Bayram Bey'in oğlu Furkan Bey'le konuştuk. Beni en çok etkileyen şey takımın yaş ortalaması oldu (23.7). Adanaspor'un genel olarak TFF 1. Lig'te dönüp dolaşan bir durumda olduğu anlatılır. Ama ben bu takımın bir üst ligi hak ettiğine inanıyorum. Bu toplulukla güzel bir birlikteliğim olacağına inanıyorum ve hedefimiz hem yurtiçi hem yurtdışı oyuncu satışları yapmak hem de Süper Lig'e çıkmak" dedi.

Haberin Devamı

Önder Karaveliden Beşiktaş itirafı Beni en çok yaralayan şey...

Beşiktaş'ta U19 takımından genç oyuncuların durumunu yakından takip ettiğini açıklayan Önder Karaveli şu ifadeleri kullandı:

"Adana'da hem insanlar hem hava sıcak. Dün basın toplantısında resmi sözleşme yaptık ve hem basının hem taraftarların büyük ilgisi vardı. Bu beni çok mutlu etti. Takımda da geçmişten tanıdığım futbolcular var. Başarıya ulaşacağımıza inanıyorum. Ben oyunun kazananı olmak istiyorum. Umarım Adanaspor taraftarlarının hepsini eskisi gibi stada çekmeyi başarabiliriz. Furkan Bey'le konuştuğumuzda Beşiktaş'ta U19 takımından beğendiği oyuncular olduğunu söyledi. Ocak ayında U19 takımından Adanaspor'a transfer olabilir."

Beşiktaş'ta teknik direktör olarak görev yaptığı dönemi özetleyen Önder Karaveli, "Beşiktaş'ın başında çıktığım çoğu maçta oyunun kazananı olduğumuzu düşünüyorum. Galatasaray maçının ilk yarısı, Göztepe maçının başları ve Adana Demirspor maçının son anlarında sadece oyunu kazanacak futbolu oynamadık. Ama geri kalan maçların hepsinde oyunun kazananıydık. Sonuçlandırmada sorunlar yaşadık, bol beraberlik aldık. Tabii ki hatasız bir teknik direktörlük dönemi olmadı ama şu konuda kalbim çok rahat: Kendi inandığım değerler uğruna kararlar aldım ve hiçbir şekilde yönetim bana müdahalede bulunmadı" açıklamasını yaptı.

Haberin Devamı

Önder Karaveliden Beşiktaş itirafı Beni en çok yaralayan şey...

Beşiktaş'ta bazı kişilerin kendisini sorgulamasına çok üzüldüğünü belirten Önder Karaveli, "Beşiktaş bölümünde kendi adıma çok içimde kalan bir şey var onu da buradan seslendirmek istiyorum. Beni en çok yaralayan şey insanların Beşiktaşlılığımı tartışması oldu. Buna çok üzüldüm. Pazartesi günü Futbol Gelişim Direktörlüğü görevim son buldu ama şimdi Beşiktaş'ta en sevdiğim pozisyona geçtim. Beşiktaş taraftarlığına geri döndüm. İnsanlar beni istedikleri gibi eleştirebilir ama Beşiktaşlılığımı sorgulamasınlar" dedi.

Önder Karaveliden Beşiktaş itirafı Beni en çok yaralayan şey...

Beşiktaş'ın Fenerbahçe ile oynayacağı derbide siyah-beyazlıları desteklediğini belirten Önder Karaveli, "Beşiktaş Kulübü'ndeki her oyuncu benim gözümde A takım oyuncusudur. Beşiktaş'tan ayrılırken rapor verdiğim oyuncuların Beşiktaş A Takımı'na çıkacağına inanıyorum. (Ersin konusunda): Benim artık hiçbir Beşiktaş oyuncusu hakkında yorum yapmam doğru olmaz. Yönetim ve Ersin en doğru kararı verecektir. Derbi ile ilgili bir tahminim yok. Ama gönlümde Beşiktaş yatıyor ve bunu da herkes biliyor. Şu anda ben ve ekibim her dakika Adanaspor'u düşünüyoruz ve Adanaspor'un başarısı için çalışacağız. Ben aynı çizgiden devam edeceğim. Futbolu ve oyunu geliştirip futbolu kaos ortamından kurtarmaya çalışacağız" diyerek sözlerini noktaladı.

Haberin Devamı