Giresunspor Onurcan Piri: Futbola forvet olarak başlamıştım

Onurcan Piri: Futbola forvet olarak başlamıştım

17.12.2022 - 17:13 | Son Güncellenme:

Katar'da düzenlenen 2022 Dünya Kupası nedeniyle Süper Lig'e verilen arayı Antalya'da geçiren Giresunspor’un deneyimli kaptanı Onurcan Piri, özel açıklamalarda bulundu.

Onurcan Piri: Futbola forvet olarak başlamıştım

Dünya Kupası arasını Antalya'daki çalışmalarıyla değerlendiren ve Süper Lig’de şu anda 12. sırada bulunan Karadeniz temsilcisi Giresunspor’da kaptanı kaleci Onurcan Piri, Misli TV'ye konuştu.

Haberin Devamı

* Futbola ilk olarak hangi mevkide başladın? Neden kaleci olmayı tercih ettin?

Onurcan Piri: Futbola forvet olarak başlamıştım. Fakat babam da önceden amatör takımlarda, Giresun’da kalecilik yapmıştı. Bir gün kendiliğimden, kaleci olmak isteyerek uyandım. Babam da olmak istiyormuş ama o dönem ailevi bazı durumlardan ötürü bunu gerçekleştirememiş. Ben de onun hayallerini tamamlamak istedim.

“TAKIMIMA; ‘BURADA HERKES KAPTAN’ DEDİM”

* Sence bir kaptan hangi özelliklere sahip olmalı? Takım kaptanı olmak nasıl bir his?

Onurcan Piri: Giresunlu olduğum ve Giresunspor’un takım kaptanı olduğum için çok mutluyum. Bu benim için gurur verici bir olay. Tabii kaptanlık zor. Özellikle Türkiye’de daha zor. Ama benim takımıma kaptanlığım açıklandıktan sonra söylediğim şuydu; “Bu takımda herkes kaptan. Ben sadece sizin dile getirmemi istediğiniz şeyleri dile getiriyorum, o kadar…” Çok zorlanmıyorum. Kaptanlık bence eşitlikçi olmayı gerektiriyor. Ben de o şekilde davranmaya çalışıyorum.

Haberin Devamı

“KULÜBÜMLE HEDEFLERİMİZ ORTAK…”

* Giresunspor ve senin şahsi hedeflerin neler? Bu sezonu nasıl değerlendirirsin?

Onurcan Piri: Giresunspor’da profesyonel oldum. Altyapım da Giresunspor. Futbol hayatımda maddi ve manevi ne kazandıysam büyük bölümünü Giresunspor oluşturuyor. Daha önce buradan genç milli takımlara gittim ve kulübüme para kazandırarak Bursaspor’a transfer oldum. Sanırım Giresunspor’la yaşanması gereken bütün duyguları yaşadım. İkinci Lig, TFF 1. Lig şampiyonluğu ve şimdi de Süper Lig’deyiz. Tabii ki benim de kendi hedeflerim var. Kulübün hedefleriyle bağlantılı bir şekilde ilerliyor. Ben ne kadar iyi olursam takım o kadar başarılı olur, takım ne kadar başarılı olursa ben daha da ön plana çıkarım. Hepsi birbiriyle bağlantılı ve aynı şekilde ilerliyor.

“İDOLLERİM RÜŞTÜ REÇBER VE OLIVER KAHN”

* İdolün ve kendine örnek aldığın bir rol model var mı?

Onurcan Piri: Benim kaleciliğe karar verdiğimde, babamı ayırıyorum, o zaten bu kararı almama sebep… Ondan sonra söyleyebileceğim iki isim Rüştü Reçber ve Oliver Kahn… Kahn’ın kazanma arzusu, Rüştü Reçber’in kendine has yeteneklerinden pek çok şey öğrendim.

Haberin Devamı

“GENÇ ONURCAN’A ‘DUYGULARINI ALDIR’ DERDİM”

* Kariyerinin başındaki genç Onurcan'a bir tavsiye verecek olsan bu ne olurdu?

Onurcan Piri: Bize önceden hep abilerimiz söylüyordu. Keşke ben de 19-20 yaşıma dönebilsem kendime şöyle derdim: “Sakin ol, duygularını aldır. Duygusallığı bir kenara bırak” derdim. Zaten başarının temel unsuru bence bir insanın rahat olması… Ben çok duygusaldım. Birisi bir şey dediğinde bazen duşta bile ağlardım. Son 4-5 senedir bunu bir kenara bıraktım. Gerçekten ciddi şekilde fark yarattı bu durum…

 

“TARAFTARIMIZ BİZİ DAHA ÇOK DESTEKLESİN”

* Giresunspor taraftarlarına bir mesajın var mı?

Onurcan Piri: Taraftarlarımız bize her zaman destek veriyorlar. Sezon başından beri ben de hep söylüyorum. Süper Lig tecrübesi olmayan, yeni kurulmuş, genç ağırlıklı bir kadroya sahibiz. Zaman zaman tecrübesizlikten ötürü sıkıntı yaşıyoruz. Ama zaman zaman gençlerden gelen enerjiyi de sahaya yansıtıyoruz. Onlar bize güvenmeye devam etsinler. Biz çünkü elimizden geleni yapıyoruz. Kendimiz için, ailemiz için, onlar için, çotanak arma için. Aynı şekilde destek bekliyoruz hatta daha da fazlasını bekliyoruz. Çünkü rekabet ettiğimiz takımlar çok güçlü… Kendi adıma ve takım arkadaşlarım adına daha fazla destek bekliyorum.

Haberin Devamı

“KİTAP OKUYARAK MOTİVE OLUYORUM”

* Hayatında zor zamanlarda kendini nelerle motive ediyorsun?

Onurcan Piri: Ben futbol hayatımı ikiye ayırdım kendimce… Genç Onurcan ve sonrasındaki Onurcan… Ben zorlandığım noktalarda çok fazla kitap okudum. Kişisel gelişim anlamında kitaplar okudum özellikle… Yeni nesil için kesinlikle tavsiyem bu. “Ne olacak?” diyebilir insanlar ama gerçekten çok fark ediyor. Bazen bir top kurtarmak yetmiyor. Hayatın farklı bir bölümü de var. Kitap okumak beni çok mutlu ve motive etti. Onun haricinde eşim de bana çok iyi geldi. Ona da çok teşekkür ediyorum.

“EN SEVDİĞİM KİTAP: HAYAT BİLGESİ”

* Peki en sevdiğin kitap hangisi?

Onurcan Piri: Ben bir kitap söyleyebilirim. Gerçekten bana iyi ve uğurlu geldi. Bazen canım sıkıldığında, kendi performansımla ilgili sıkıntı yaşadığımda okurum. Hiç sıkılmadan yüzlerce kez okuyabilirim. Mümin Sekman’ın Hayat Bilgesi kitabı…

Haberin Devamı

Yazarlar