Orhan Uluca

Orhan Uluca

devrimderki@gmail.com

Tüm Yazıları

Seria A'da 3. hafta

Samsunspor’un başında geçtiğimiz yıl 21 maçta 16 puan topladıktan sonra kovulan Vladimir Petkovic Lazio’da lige muazzam bir başlangıç yaptı. Üç haftada üç galibiyet alarak 1974/75 sezonunda Tommaso Maestrelli yönetimi altında gerçekleşmiş ilk ve tek olan başarı tekrarlanmış oldu. Bu galibiyet serisinde en önemli pay şüphesiz Brezilyalı yıldız oyuncu Hernanes’e ait. Bu hafta sahasında 545 dakikadır gol görmeyen zorlu Chievo müsabakasında iki güzel gol atarken çektiği şutun dönüşünde de Alman forvet Miroslav Klose 30. Serie A maçında 16.golünü yine onun katkısıyla atıyordu. Klose ve Hernanes ligde oynanan üç maçta üçer gol atarak Petkovic’in Lazio’sunu uçurmaya devam ederken aynı oyuncular Avrupa Ligi maçında da alınan 2-0’lık galibiyetin gollerini de atmıştı. Hülasa bir yanda Hernanes diğer yanda Klose ile beraber Bosna doğumlu teknik adam yenilgisiz bir şekilde sezona devam ediyor. Ligde yediği tek gol ise penaltı sonucu bu hafta Chievo’dan geldi.

Haberin Devamı


***
Milan evinde üst üste ikinci kez aynı skorla(1-0) yenildi. Kendi sahasında lige en son 82 yıl önce 1930/31 sezonunda bu kadar kötü girmişti. Maç sonrası Massimiliano Allegri, iyi oynuyoruz ama gol atamıyoruz derken kısmen haklıydı zira evinde yenildiği iki maçta Milan kalelere toplam 40 şut göndermişti. Bu şutların 20 tanesinin Kevin Prince Boateng’e ait olduğunu da belirtelim. Hafta sonuna yetişemeyen Pato, Robinho ve Montolivo Şampiyonlar Ligi’nde Anderlecht maçında da yer alamayacak. Üst üste San Siro’da üçüncü yenilgi gelirse Allegri’nin dahi koltuğu sallanmaya başlayabilir zira burası Serie A! Henüz üçüncü hafta olmasına rağmen teknik adamları görevden alma merasimi başladı. Bu konularda başı çeken Palermo yine teknik adamını gönderdi.


***


2011 Ocak ayının başında Palermo’da teknik adam Delio Rossi’yd. Mart ayında yerine Serse Cosmi göreve getirildi ve fakat Nisan ayında Delio Rossi Cosmi’nin gönderilişi sonrası görevinin başına tekrardan döndürüldü. Temmuz’da görev bu sefer Devis Mangia’nındı , Ekim’de ise Stefan Pioli’nin.. Aralık’ta ise Bortollo Mutti’nin. Sadece 2011 yılı içerisinde altı kez teknik adam değişikliğine giden Palermo dur durak bilmiyor, bu konuda rekora koşuyor. Üç ay önce geçen sezon Siena’dan takımın başına getirilen Giuseppe Sannino, kendisinden önce başlayan galibiyetsizlik serisi 11 maça ulaşınca ilk kovulmayı yaşadı ve yerine Gian Piero Gasperini getirildi. Maurizio Zamparini’nin 2002’de Palermo’yu satın aldıktan sonra 18.antrenör ataması gerçekleşirken bu rakam toplamda 50!

Haberin Devamı


***


Üçüncü maçında üçüncü galibiyetini almasına rağmen sezona -1 puanla başlayan ligin yeni takımı Sampdoria 8 puanla dördüncü sırada! Pescara’nın 30 Mayıs 1993’ten bu yana ilk Serie A golünü ise Kürt asıllı İsveç vatandaşı Mervan Çelik bu hafta Sampdoria karşısında kaydetti. Ligin ilk üç maçında da lehine penaltı verilen Juventus zorlandığı Genoa deplasmanında son düzlükte bulduğu gollerle geçerken oynadığı son 14 resmi maçında 38.golünü atarak yenilmezlik serisini 42 maça çıkardı. İnter sahasında 9 maçtır yenilmeyen Torino’yu iki golle geçerken Diego Milito, Belçikalı kaleci Jean-François Gillet’e altıncı karşılaşmasında beşinci golünü atıyordu!

Haberin Devamı


HAFTANIN KARMASI
(3-4-3)
Federico Agliardi (Bologna)
---
Dusan Basta (Udinese)
Facunda Roncaglia (Fiorentina)
Steve von Bergen (Palermo)
---
Hernanes (Lazio)
Marek Hamsik (Napoli)
Luca Cigarini (Atalanta)
Luis Cavanda (Lazio)
-----
Alberto Gilardino (Bologna)
Stevan Jovetic (Fiorentina)
Mirko Vucinic (Juventus)

HAFTANIN TAKIMI
Bologna
Roma deplasmanında 2-0 geriye düşen Bologna’nın muhteşem geri dönüşü! Alberto Gilardino’nun dublesi ve Diamanti’nin golleriyle maçı çevirip 3-2 galip gelerek haftanın sürprizini gerçekleştirip aynı zamanda haftanın da takımı oldular.

HAFTANIN YILDIZI
Hernanes
Zorlu Chievo deplasmanını kolaya çeviren Sambacı ceza sahasının dışından attığı golün yanı sıra sol taraftan metrelerce topu sürüp zor açıdan kaleyi bularak ikinci golü filelere bıraktı. Maçın üçüncü golü ise yine onun çektiği şutu tamamlayan Klose’den geldi. Lazio’nun bu sezon oynadığı bütün resmi maçlarda başarılı olmasında en büyük pay şüphesiz ki yıldız oyuncuya ait.

HAFTANIN GOLÜ
Dusan Basta (Udinese)
Ceza sahası içerisinde önünde seken topa muazzam bir vole vurarak şık bir gole imza attı. Maçın hemen başında atılan bu golün dışında Di Natale’ye yaptığı asist de görülmeye değerdi. Hülasa Dusan Basta attığı muhteşem gol ve attırdığı gol ile Hernanes ile beraber haftanın yıldızlarındandı.

HAFTANIN ŞİFRESİ
300
Napoli teknik direktörü Walter Mazzarri bu hafta 300.Serie A maçına çıktı. Bu maçlarda 114 galibiyet alıp 92 kez berabere kalırken 94’ünde de sahadan mağlubiyetle ayrıldı.


HAFTANIN OLAYI
Fair Play ruhuna aykırı mıdır bu goller?
Fenerbahçe’nin Elazığspor maçında attığı golün bir benzeri Serie A’da Roma-Bologna maçında atıldı. Roma’da Erik Lamela rakip oyuncu yerde yatarken önüne düşen topu sürüp düzgün bir vuruşla topu ağlara gönderdikten sonra uzun süre itiraz edildi. Lazio’da ise Hernanes’in aynı bölgeden vuruşunda top kaleye giderken topun olmadığı bölgede Lazio’lu oyuncu ise henüz ayağa bile kalkmamıştı. Yere yatan her oyuncu istem dışı mola istiyor olarak algılanmasının ne kadar “fair” olduğu uzun süre daha tartışılacak gibi duruyor.