Diğer Osman Aşkın Bak: Gaziantep spor şehri olma yolunda!

Osman Aşkın Bak: Gaziantep spor şehri olma yolunda!

24.11.2023 - 07:01 | Son Güncellenme:

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 2. Gazi Oyunları’nın açılışında konuşan Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Osman Aşkın Bak, “20 branşta 118 kategoride 10 bin öğrencimiz mücadele edecek. Gaziantep spor şehri olma yönünde önemli adımlar atıyor” dedi.

Osman Aşkın Bak: Gaziantep spor şehri olma yolunda

Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Osman Aşkın Bak, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından Sani Konukoğlu anısına düzenlenen 2. Gazi Oyunları’nın açılışına katıldı. Burada konuşan Bakan Bak, spor şehri Gaziantep’te bulunmaktan memnuniyet duyduğunu dile getirdi.

Haberin Devamı

Gençlik ve Spor Bakanlığı olarak Türkiye’nin tüm illerinde yaptıkları tesislerle spora en çok yatırım yapan ülkelerin başında olduklarını aktaran Bakan Bak, şunları söyledi: “Gaziantep yapılan yatırımlarla, ortaya konulan performansla spor şehri olma yönünde önemli adımlar atıyor. Düşünün bir evde uyuşturucu kullanan bir çocuk var. Çevresine verdiği zarar, ailesine verdiği zarar var ve çevreyi huzursuz ediyor. Bir evde de bir çocuk var, spor yapıyor; başarılar elde ediyor, madalyalar kazanıyor, toplumda bir değer görüyor. İşte siz gençlere güzel bir örnek olarak 2. Gazi Oyunları’nda yaklaşık 20 branşta 118 kategoride 10 bin öğrencimiz mücadele edecek.”

Gaziantep’in spor şehri olma yolunda ilerleyeceğini aktaran Bakan Bak, Türkiye’nin ise spor ülkesi olma yolunda adım adım ilerleyeceğini ifade ederek konuşmasına şöyle devam etti:

Haberin Devamı

“Cumhuriyet’imizin 100’üncü yılında büyüyen ve gelişen güçlü Türkiye’nin gençleriyle gurur duyuyoruz. Yapılan yatırımlarla, bilim adamlarıyla, sporla her alanda güçlü Türkiye geliyor. Bu Türkiye’nin geleceği de gençlerimizdir. Sizlere güveniyoruz ve inanıyoruz. Dünya şampiyonları, olimpiyat şampiyonları istiyoruz. 2. Gazi Oyunları’nın hayırlı olmasını diliyorum.” Organizasyonun açılış meşalesi sporcuların da katılımıyla yakıldı.

Osman Aşkın Bak: Gaziantep spor şehri olma yolunda

"GÜÇLÜ OLMAK İÇİN SPOR YAPILMALI"

Dünya Etnospor Konfederasyonu Başkanı Bilal Erdoğan Gaziantep’in, spora yaptığı yatırımların önemli olduğunu dile getirdi. Aynı yatırımları geleneksel sporlarda da yapacaklarını anlatan Erdoğan “Gaziantep, geleneksel sporların güçlü şehirlerinden bir tanesi. Gaziantep’i yöneten büyüklere spora verdikleri önemden dolayı çok teşekkür ediyorum. Güçlü olmak ve çok çalışmak durumundayız. Düzgün, disiplinli spor yapmak bunların aslında ilk adımıdır” dedi.

Gaziantep Valisi Kemal Çeber spor turizminden en çok payı almak istediklerini bunun için de gençlere ihtiyaç olduğunu kaydetti. Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin de spor yatırımlarına devam edeceklerini belirtti.

SANKO'DAN DESTEK

Haberin Devamı

Konukoğlu ailesi adına konuşma yapan SANKO Holding Yönetim Kurulu Başkanı Adil Sani Konukoğlu Fatma Şahin’e 2’nci Gazi Oyunlarına babasının isminin verildiği için ailesi adına teşekkür etti. Konukoğlu “Babam bizleri her zaman spora destek vermek üzere hep öğütledi. Derdi ki; spor, gençlerimizi her türlü kötülükten uzak tutar. Bizler de spora aile ve holding olarak her zaman destek vereceğiz” diye konuştu.

Yazarlar