Galatasaray Osman Şenher, Galatasaray'da kulis bilgisini açıkladı: Ailesinden öğrendim

Osman Şenher, Galatasaray'da kulis bilgisini açıkladı: Ailesinden öğrendim

22.04.2024 - 07:23 | Son Güncellenme:

Galatasaray, Süper Lig'in 33'üncü haftasında Pendikspor'u 4-1 mağlup etti. Mücadeleye damga vuran isimler Icardi, Barış Alper Yılmaz ve Abdülkerim Bardakcı oldu. Spor yazarları mücadeleyi köşelerinde değerlendirdi.

Osman Şenher, Galatasarayda kulis bilgisini açıkladı: Ailesinden öğrendim

Galatasaray, Süper Lig'in 33'üncü haftasında Pendikspor'u 4-1 mağlup etti.

Haberin Devamı

Sarı-kırmızılı takımın gollerini 35'inci dakikada Mauro Icardi, 40'ıncı dakikada Abdülkerim Bardakcı, 77'nci dakikada Dries Mertens ile 90+6'ncı dakikada penaltıdan Kerem Aktürkoğlu kaydetti. Pendikspor'da fileleri 86'ncı dakikada Alpaslan Öztürk havalandırdı.

Bu sonucun ardından Galatasaray puanını 90'a yükseltti ve haftayı lider kapattı. Pendikspor ise 30 puanda kaldı.

OSMAN ŞENHER: GALATASARAY'IN MAÇLARI KEYİF VERİYOR
Elli bin taraftar Rams Park’taki her maçta rakip takımlara müthiş bir baskı yapıyor. İster istemez bu baskıdan Galatasaraylı futbolcular da olumlu yönde etkilenip oyunun belli bölümlerinde tempoyu artırarak çok rahat gol pozisyonlarına giriyorlar.
Dün akşam 4 gol atıldı, kaçan gol sayısı ise en az 7. Hem de öyle böyle pozisyonlar değil kaçanlar. Bunu kabul etmek lazım. Galatasaray’ın da Fenerbahçe’nin de kadrosu geniş ve kaliteli. Bu takımlara Süper Lig’de çelme takacak güçte bir ekip yok. Pendikspor ne kadar ligde kalmaya da oynasa bir yere kadar dayanabildi. İlk gole bakıyorum Icardi gerçekten çok büyük bir yıldız. Baktı top gelmiyor, kendisi orta sahaya geldi, topu kaptı, Mertens’e verdi. Mertens tekrar Icardi’ye gönderdi ve hakikaten hazırlanış ve son vuruş olarak harika bir gol izledik.

Haberin Devamı


İkinci golün başlangıcında da Icardi vardı. Kornerde Abdülkerim’in bir adım geri giderek o kafa vuruşu da alkışı hak ediyor. Bunun yanında Icardi, Barış Alper ve Kerem Demirbay’ın kaçırdığı o kadar net pozisyonlar var ki biraz da rakibi yeterince ciddiye almamaktan bu topları gole çeviremediler.

Galatasaray takımının gördüğümüz kadarıyla en büyük özelliği ‘ben bu maçı kazanacağım’ dediği an tempoyu yükseltiyorlar, yıldızlar sahneye çıkıyor ve rakibi etkisizleştirip çok rahat goller buluyorlar. Dün bunu pek yapmadılar, genelde rölantide oynadılar. Herhalde kart sınırında olan futbolcular da çekinerek mücadele ettiler. Bunun mutlaka etkisi olmuştur.
Ama ligde bu saatten sonra artık ‘iyi futbol, kötü futbol’ dememek lazım. Zirveye oynayanlar kazanmak için oynuyor. Bir de buna sakatlanma korkusunu ekleyin, hiç eleştiriye gerek yok.

Haberin Devamı

Osman Şenher, Galatasarayda kulis bilgisini açıkladı: Ailesinden öğrendim

'AİLESİNDEN ÖĞRENDİM'
Ailesinden öğrendim, Barış Alper’in bütün hayatı evi ve Florya’ymış. Bu oyuncu kendini müthiş geliştiriyor. Her şeyden önemlisi vücudunu çok iyi kullanıyor. Herhalde Avrupa Şampiyonası’ndan sonra yurt dışına transfer olur.
Sonuçta zirve yarışı böyle devam edecek. Galatasaray kalan 5 maçı kazanırsa şampiyonluğa ulaşacak. Hesap ortada. Fenerbahçe son 6 maçını kazanırsa o şampiyon olacak. Başka hesaplar yapmanın gereği yok...

 ERMAN ÖZGÜR: ASLAN RAHAT KAZANDI / FANATİK

Konu Galatasaray olunca maç başlangıcında düşük tempo ile oynayarak yarım saatlik bir bölümde rakiplerine direnme şansı vermek gelenek gibi. Pendikspor da bir çok benzeri gibi yarım saatlik bölümde gol için boş alanlar buldu ama final paslarında beklenen kaliteyi gösteremedi.

Aslında daha kısa süre önce averajla şampiyonluk kaybetmiş Galatasaray için Pendikspor maçı önemli bir fırsattı ama çok da değerlendirilemedi. Mertens ve Kerem A. golüne rağmen Alparslan’ın golü geldi. Maç kazanılmasına rağmen attığından fazlasını kaçıran Galatasaray rahat bir maç daha kazandı ama avarejı daha fazla düzeltebilirdi. (FANATİK)

Yazarlar