Beşiktaş ÖZEL | Beşiktaş'ta Fernando Santos'tan Galatasaray uyarısı! 'Agresif olalım'

ÖZEL | Beşiktaş'ta Fernando Santos'tan Galatasaray uyarısı! 'Agresif olalım'

03.03.2024 - 07:01 | Son Güncellenme:

Beşiktaş’ın hocası Santos, oyuncularla yaptığı toplantıda, “Sahanın tüm bölgelerinde agresif ve hızlı olmalıyız. Orta alanda rakibe üstünlük kuralım, ikili mücadeleleri kazanalım ve topu hızlı çevirelim. Kazanmak istiyorsak gereğini yapmalıyız” dedi.

ÖZEL | Beşiktaşta Fernando Santostan Galatasaray uyarısı Agresif olalım

Trendyol Süper Lig’de sezonu 3. sırada bitirmeyi hedefleyen Beşiktaş son 4 maçtan 10 puan çıkardı. Bu süreçte Trabzonspor, Konyaspor ve İstanbulspor’u aynı skorla 2-0 mağlup eden Kartal, Kayserispor’la deplasmanda 0-0 berabere kalırken kalesinde hiç gol görmedi. Siyah-beyazlı ekip, Konyaspor’u kupada 2-0 yendiği maçta da rakibine gol şansı vermedi.

Haberin Devamı

Teknik Direktör Fernando Santos yönetiminde savunma güvenliğini ön plana çıkarırken sonuç almayı da başaran Beşiktaş bugün Galatasaray karşışısında da benzer bir oyun anlayışıyla mücadele edecek. Kartal özellikle savunma ve orta sahada agresif bir futbol ortaya koymaya çalışacak.

Teknik patron Santos dev maç öncesi oyuncularıyla gerçekleştirdiği son toplantıda taktiğe ilişkin uyarılarda bulunurken galibiyet istedi. Portekizli hocanın, “Hem savunmada hem de orta sahada agresif ve hızlı olmalıyız. Orta sahada rakibe üstünlük kuralım, ikili mücadeleleri kazanalım ve topu hızlı çevirelim. Antrenmanlarda çalıştıklarımızı sahada görmek istiyorum” ifadelerini kullandığı aktarıldı.

Fernando Santos, Galatasaray derbisinin yönetim kurulu, camia ve taraftarlar için çok önemli olduğuna da vurgu yaptı. Siyah-beyazlı hocanın, “Sahada hem sportif hedeflerimiz hem de kulübümüz ve taraftarımız için mücadele etmeliyiz. Bu maçta herkes kendi sınırlarını zorlamalı. Kazanmak istiyorsak sahada gereğini yapmalıyız” diye konuştuğu belirtildi.

Haberin Devamı

SON KARAR AMARTEY

Beşiktaş, Galatasaray derbisinin son hazırlığını dün akşam yaptı. Siyah-beyazlı takım, Teknik Direktör Fernando Santos yönetimindeki antrenmanın ardından tesislerde kampa girdi. Futbolcuların ısınma koşusu ve 5’e 2 pas çalışmasından sonra tam sahada taktik ağırlıklı çift kale maç yaptığı aktarıldı. Teknik patron Santos’un çift kalede sahaya süreceği 11’i denediği ve oyuncularına çeşitli uyarılarda bulunduğu bildirildi.

Kartal’da sarı kart cezalıları Gedson Fernandes ve Bakhtiyor Zaynutdinov derbide forma giyemeyecek. Fernando Santos, Gedson’un yokluğunda orta sahada Daniel Amartey’i görevlendirmeye karar verdi. Sakatlıktan dönen Salih Uçan’ın fiziksel açıdan yüzde 100 hazır olmadığı ve bu yüzden derbide Amartey’in orta sahada yer alacağı ifade edildi.

SANTOS VE YENİLER İLK DERBİYE ÇIKIYOR

Kartal’da teknik patron Fernando Santos ve ara transferde kadroya dahil edilen oyuncular ilk kez derbi heyecanı yaşayacak. Portekizli hocanın yanı sıra Ernest Muçi, Al Musrati, Jonas Svensson ve Joe Worrall ilk defa Galatasaray’a karşı derbiye çıkacak. Muçi ve Al Musrati ilk 11’de yer alacak.

Haberin Devamı

Svensson ve Worrall’ın ise yedek soyunması bekleniyor. Galatasaray’da ise ara transferde takıma katılan isimlerden Derrick Köhn 11’de forma giyecek, Carlos Vinicius kulübede görev bekleyecek.

Yazarlar