Beşiktaş ÖZEL | Beşiktaş'ta Genesio için kritik saatler! Eski kulübünün hedefinde

ÖZEL | Beşiktaş'ta Genesio için kritik saatler! Eski kulübünün hedefinde

02.01.2024 - 07:00 | Son Güncellenme:

Beşiktaş’ın 1,5+1 yıllık sözleşme teklif ettiği Fransız teknik adam, eski kulübü Lyon’un yanı sıra bazı Fransız kulüplerinin hedefinde yer alıyor. Fransa’ya çıkarma yapan İkinci Başkan Hüseyin Yücel, Genesio’yu ikna ederek 2-3 gün içinde İstanbul’a getirmeye çalışıyor.

ÖZEL | Beşiktaşta Genesio için kritik saatler Eski kulübünün hedefinde

Beşiktaş’ta tüm gözler Bruno Genesio’ya çevrilmiş durumda. Siyah-beyazlılar, 57 yaşındaki Fransız teknik direktörü göreve getirmek için yoğun çaba harcıyor. Ancak Genesio, siyah-beyazlılara henüz, “evet” demedi. Eski kulübü Lyon’un gündemine gelen Genesio’nun bazı Fransız kulüplerinden de ciddi teklifler aldığı ve bu nedenle kesin bir karar vermediği belirlendi. Üç gün önce Fransa’ya giden Beşiktaş İkinci Başkanı Hüseyin Yücel’in Genesio’yu ikna etmeye çalıştığı ifade edildi.

Haberin Devamı

ÖZEL | Beşiktaşta Genesio için kritik saatler Eski kulübünün hedefinde

TOPRAKTEPE DEVAM EDECEK

Hüseyin Yücel’in deneyimli hocaya Beşiktaş’ın projeleriyle ilgili bilgiler aktardığı ve ara transfer için bazı güvenceler verdiği belirtildi. 1,5+1 yıllık sözleşme teklif edilen Genesio’nun kısa süre içinde kararını vereceği aktarıldı. Teknik adam problemini en kısa sürede çözmek isteyen Kartal, Genesio’yu 2-3 gün içinde İstanbul’a getirilmeyi planlıyor. Genesio’nun gelişi gecikirse cuma günü Kasımpaşa ile oynanacak maçta yine Serdar Topraktepe takımın başında sahaya çıkacak.

232

Bruno Genesio, Fransa Ligue1’de Lyon ve Rennes’i çalıştırdı. 232 maça çıkan deneyimli teknik adam 125 galibiyet, 45 beraberlik, 62 mağlubiyet aldı. Genesio, 12 Kasım’da Lyon’a 1-0 yenildikleri maçtan sonra Rennes’deki görevinden ayrılmıştı.

Haberin Devamı

ÖZEL | Beşiktaşta Genesio için kritik saatler Eski kulübünün hedefinde

GENÇLERE İYİLEŞTİRME VE UZATMA

Beşiktaş Futbol Takımları Genel Koordinatörü Samet Aybaba, genç oyuncuların sözleşmelerini revize etmek için çalışmalarını sürdürüyor. Semih Kılıçsoy’un temsilcisiyle geçen hafta genç golcünün 2025’te bitecek sözleşmesini 2028’e kadar uzatmak ve maaşında iyileştirme yapmak için el sıkışan Aybaba, U-19’dan A takım kadrosuna dahil edilen diğer oyuncularla da bir araya gelecek. Demir Ege Tıknaz, Yakup Arda Kılıç, Serkan Emrecan Terzi, Emirhan Delibaş, Mustafa Erhan Hekimoğlu ve Aytuğ Batur Kömeç’in maaşlarına da zam yapılacak. Samet Aybaba’nın büyük önem verdiği gençlerin sözleşme süreleri de yapılan planlama doğrultusunda 2-3 yıl uzatılacak.

ÖZEL | Beşiktaşta Genesio için kritik saatler Eski kulübünün hedefinde

KARTAL'DAN CORDOBA ATAĞI

Eric Bailly ile resmen yollarını ayıran Beşiktaş stoper takviyesi için kolları sıvadı. Siyah-beyazlıların, Levski Sofya’da forma giyen 22 yaşındaki Panamalı stoper Jose Cordoba’yı renklerine bağlamaya çalıştığı iddia edildi. Bulgar medyasında yer alan haberlerde, Omar Colley ile Daniel Amartey’in Afrika Uluslar Kupası’na gitmeleri nedeniyle acil stoper arayan Kartal’ın Cordoba için Levski Sofya’ya 2,7 milyon euroluk resmi teklifte bulunduğu kaydedildi.

Bulgar kulübüyle 2025’e kadar sözleşmesi bulunan 1,87 boyundaki başarılı futbolcu son dönemde ortaya koyduğu performansla adından söz ettiriyor. Panama Milli Takımı’nın oynadığı son 6 maçta ilk 11’de yer alan ve beğeni toplayan Cordoba sol stoper pozisyonda görev yapıyor.

Haberin Devamı

Levski Sofya, Jose Cordoba’yı Temmuz 2022’de 110 bin euro bonservis karşılığında Arjantin ekibi Independiente’den kadrosuna katmıştı.

ÖZEL | Beşiktaşta Genesio için kritik saatler Eski kulübünün hedefinde

GEDSON DÖNÜYOR

Kartal’ın Portekizli yıldızı Gedson Fernandes cuma günü Kasımpaşa maçıyla formasına kavuşacak. Fenerbahçe ile 9 Aralık’ta oynanan derbide ayak bileğinden sakatlanan Gedson, Alanyaspor ve Hatayspor maçlarını kaçırmıştı. Sakatlığını tamamen atlatan ve bir süredir takımla çalışan başarılı futbolcu, Kasımpaşa karşılaşmasında ilk 11’deki yerini alacak.

Bu arada Beşiktaş bir günlük iznin ardından bugün 13.30’da yapacağı antrenmanla Kasımpaşa mesaisine devam edecek.

Yazarlar