Beşiktaş ÖZEL | Beşiktaş'ta Weghorst İstanbul'dan ayrıldı! İşte Hollandalı yıldızın veda sözleri

ÖZEL | Beşiktaş'ta Weghorst İstanbul'dan ayrıldı! İşte Hollandalı yıldızın veda sözleri

12.01.2023 - 11:23 | Son Güncellenme:

Beşiktaş'ta Wout Weghorst bilmecesi sona erdi. Beşiktaş'ın Kasımpaşa ile oynadığı karşılaşmada taraftara veda eden Hollandalı futbolcu, özel uçakla İstanbul'dan ayrıldı. Weghorst'tan veda açıklaması da geldi.

Beşiktaş'ta son günlerin en çok merak edilen konusu artık netlik kazandı. Beşiktaş'ın Süper Lig'in 18. haftasında Kasımpaşa ile oynadığı karşılaşmada attığı golün ardından taraftara veda eden Wout Weghorst'un sözleşmesi feshediliyor. Wout Weghorst fesih sonrası veda açıklamasında bulunurken Beşiktaş'ın kasasına girecek olan bonservis bedeli de belli oldu. İşte ayrıntılar...

Haberin Devamı

ÖZEL | Beşiktaşta Weghorst İstanbuldan ayrıldı İşte Hollandalı yıldızın veda sözleri

TARAFTARA VEDA ETTİ

Wout Weghorst, Beşiktaş-Kasımpaşa maçında büyük bir sürprize imza attı. Hollandalı golcü attığı golün ardından Beşiktaş taraftarlarının önüne giderek veda etti. Hollandalı golcünün bu hareketi büyük tartışmalara yol açtı. Gazeteci Serdar Sarıdağ, Weghorst'un taraftara veda ettiği dakikalarda bir anlaşmanın olmadığını ve bu hareketin gereksiz olduğunu vurguladı.

 

ÖZEL | Beşiktaşta Weghorst İstanbuldan ayrıldı İşte Hollandalı yıldızın veda sözleri

İSTANBUL'DAN AYRILDI

Kasımpaşa maçında attığı golün ardından Beşiktaş taraftarlarına veda eden Hollandalı yıldız, özel uçakla İstanbul'dan ayrıldı. 

ÖZEL | Beşiktaşta Weghorst İstanbuldan ayrıldı İşte Hollandalı yıldızın veda sözleri

3 MİLYON EURO GELİR

Serdar Sarıdağ'ın haberine göre, Beşiktaş'ta Weghorst'un sözleşmesi feshediliyor. Weghorst'un Beşiktaş'taki bonuslarını da bırakarak Manchester United'a imza atmak üzere Ada'ya uçtu. Beşiktaş'ın Weghorst'tan 3 milyon euro gelir elde edeceği bilgisine ulaşıldı. 

Haberin Devamı

WEGHORST'TAN VEDA SÖZLERİ

Beşiktaş ve Weghorst arasındaki fesih işlemleri sürerken Hollandalı futbolcudan veda açıklaması geldi. Weghorst, "Bu benim en büyük hayallerimden biri. Manchester City ile oynanacak karşılaşmaya yetişmek istiyorum." ifadelerini kullandı.

Premier Lig'de Manchester United - Manchester City derbisi Cumartesi günü saat 15.30'da oynanacak. Hollandalı golcü, menajer Erik ten Hag'ın görev vermesi halinde Manchester derbisinde sahada olacak.

ÖZEL | Beşiktaşta Weghorst İstanbuldan ayrıldı İşte Hollandalı yıldızın veda sözleri

NELER OLMUŞTU?

Manchester United'ın Hollandalı teknik adamı Erik ten Hag, Charlton ile oynadıkları Lig Kupası maçı sonrası basın mensuplarının sorularını yanıtlamıştı. Kış transfer döneminde Weghorst'u transfer edeceklerine dair çıkan haberlerin kendisine sorulması üzerine Hollandalı hoca, "Ne yazık ki bu konuda yorum yapamam" sözlerini kullanmakla yetinmişti.

Daha öncesinde Burnley Menajeri Vincent Kompany'nin Weghorst'un ayrılığına onay verdiği yazılmıştı. Hollanda basınında çıkan haberlerde "Ten Hag için uzun boylu forvet ciddi bir hedef haline geldi. Manchester United, geçen yaz yaptığı önemli yatırımlardan sonra artık milyonları masaya koyamıyor. O zamanlar, Ten Hag'ın 220 milyon avro harcamasına zaten izin verilmişti fakat Glazer Ailesi, bu kış ciddi yatırımlar yapmama kararı aldı. Weghorst'un neredeyse hiçbir maliyeti yok. Burnley, anlaşmalara aykırı olarak kiralama anlaşması aniden bozulduğu için Beşiktaş'a 3 milyon Euro ödemek zorunda. Manchester United Burnley'e tazminat ödeyecek" denilmişti.

Haberin Devamı

WEGHORST'UN PERFORMANSI

Beşiktaş'ın sezon başında Burnley'den satın alma opsiyonuyla kadrosuna kattığı Wout Weghorst, siyah-beyazlı formayla bu sezon 18 resmi karşılaşmada görev yaptı. Weghorst bu maçlarda 9 gol atarken 4 asit yaptı. Weghorst ayrıca Katar 2022'de Hollanda Milli Takımı ile Arjantin'e 2 gol atarak tüm dikkatleri üzerine çekmeyi başarmıştı.