Voleybol ÖZEL - Doğukan Ulu: 'Galatasaray'da hedef bitmez'

ÖZEL - Doğukan Ulu: 'Galatasaray'da hedef bitmez'

23.03.2022 - 10:21 | Son Güncellenme:

Galatasaray Erkek ve A Milli Erkek Voleybol Takımı'nın orta oyuncusu Doğukan Ulu hem lig hem de milli takım için hedeflerini Skorer TV'ye anlattı.

ERKAN AYRAÇ - SKORER ÖZEL RÖPORTAJ -- KAMERA: TAYLAN BULUT -- KURGU: SEÇKİN KARADUMAN

Haberin Devamı

A Milli Erkek Voleybol Takımı ve Galatasaray'ın 27 yaşındaki orta saha oyuncusu Doğukan Ulu, Erkan Ayraç'ın sorularını yanıtladı. Başarılı voleybolcu hem Galatasaray'la ligdeki hem de A Milli Takım'daki hedefleriyle ilgili samimi açıklamalarda bulundu. İşte Doğukan Ulu'nun açıklamaları;

- Sultanlar Ligi'nden sonra Efeler Ligi'nde de kalite arttı. Peki bu rekabeti ne seviyede etkiledi?
A Milli Takım Voleybol Takımı, özellikle olimpiyatlardan sonra çok konuşmaya başlandı. Geçmişten gelen bir tanınırlıkları da var. Biz de yazın kazandığımız şampiyonlukla Avrupa'da adımızdan söz ettirmeye başladık. Bu başarılar bence Efeler Ligi'nin daha çok tanınır ve daha rekabetçi bir lig olmasını sağladı.

- Lig etabının bitmesine tek maç kaldı. Galatasaray için sezon nasıl geçti?
Aslında beklediğimizden kötü geçti. Çünkü bizim ilk hedefimiz ilk dörttü. Bunun için üzgünüz. Fakat Türkiye Kupası'nda yarı finaldeyiz. Kupayı alıp gelecek sezon Avrupa Kupalarına gitme hedefimiz var. İnşallah bunu gerçekleştirmek istiyoruz.

Haberin Devamı

- Senin gözünde geliştirmen gereken özelliklerin var mı? 'Yoksa ben oldum' diyor musun?
Hiçbir zaman 'Ben oldum' diyemem. Hala geliştirmek gereken özelliklerim var. Öncelikle servisimi geliştirmek istiyorum daha fazla. Bunun haricinde hücumda da daha aktif olmam lazım. Tabii ki kariyeriniz boyunca gelişime açık olmanız gerekiyor.

- Orta oyuncu pozisyonundasın şu anda. Peki diğer bölgelerde de oynadın mı? Neden orta oyuncu...
Aslında Yıldız Milli Takım'da smaçör bölgesinde oynadım. Fakat o zamanki hocam benim blok özelliğimi çok beğendi ve orta oyuncu yaptı. Şu anki mevkiimi seviyorum.

ÖZEL - Doğukan Ulu: Galatasarayda hedef bitmez

- Erkek Milli Takımı da yükselişte. Senin için milli takımda durumlar nasıl gidiyor?
Milli Takım'daki durumumuz çok iyi. Çünkü genç ve iyi bir jenerasyon var. Efe Bayram ve Efe Mandıracı gibi birçok arkadaşımız var. Ben ilerisi adına önümüzün çok açık olduğunu düşünüyorum. Bu genç jenerasyonla çok iyi başarılar elde edilebilir.

- Kariyerine voleybolla mı başladın? Voleybol olmasaydı farklı bir branşla uğraşır mıydın?
Spor benim hayatımda her zaman olurdu. Çok küçük yaşlarda tenisle başladım spora. Sonrasında voleybolla devam ettim. Ama voleybolu bıraktıktan sonra yine diğer branşları da hobi olarak yaparım.

Haberin Devamı

- Daha 27 yaşındasın ve önünde daha uzun yıllar var voleybolda. Gelecek için hedeflerin neler?
Uzun yıllardır Galatasaray kulübüne hizmet ediyorum. Kendi açımdan en iyi yerlerde olmak istiyorum. Galatasaray da çok büyük bir kulüp. Belki burada voleybolu bırakabilirim. Avrupa'da orta oyuncular pek tercih edilmiyor. Bu yüzden Türk bir orta oyuncunun Avrupa'ya gitmesi zor.

- Çocuklar sizleri örnek alıyor. Örnek sporcu olmak için dikkat ettiğin bir şey var mı?
Tabii ki var. Özellikle gezdiğim yerlere, girdiğim ortamlara çok dikkat ediyorum. Çünkü gençlerin bizi örnek alıyor. Voleybola başlamak isteyen çocuklar, gençler bizi izliyor ve bizi çok fazla takip ediyor. Bu yüzden yaşantımıza dikkat etmek zorundayız.

- Sosyal medyada sporcular çok popüler. Taraftarlardan ya da gençlerden ilginç mesajlar alıyor musun?
Sosyal medya için çok fazla vaktimiz olmuyor ama tabii ki mesajlar alıyoruz. Yardımcı olabileceğim gençlere cevap da veriyorum. Ne yapması gerektiğini bilmeyen ve voleybola başlamak isteyen gençlere yardımcı olmalıyız. Çünkü bizden gelecek bir mesaj onları çok mutlu edebilir. Belki hayatlarında önemli kapılar açabilir.

Haberin Devamı

- Kalan maçlar için taraftarlara bir mesajın var mı?
Biz lig ve kupada kalan maçlarımızda en iyisini yapmak için mücadele edeceğiz. Belki ilk 4'e giremedik ama dediğim gibi kupayı alma hedefimiz de var. Çünkü Galatasaray var olduğu her branşta kazanmaya, zirveye oynayan bir kulüptür.

KISA KISA
Milli maç mı - Lig maçı mı?
Milli maç.

Lahmacun mu - pizza mı?
Lahmacun.

Kahve mi - çay mı?
Çay.

Dizi mi - film mi?
Dizi.

Pop mu - arabesk mi?
Pop.

Instagram mı - Twitter mı?
Instagram.

ÖZEL - Doğukan Ulu: Galatasarayda hedef bitmez