Galatasaray ÖZEL | Galatasaray stat hasılatında uçtu! Listedeki tek Türk takım

ÖZEL | Galatasaray stat hasılatında uçtu! Listedeki tek Türk takım

20.02.2024 - 11:29 | Son Güncellenme:

Bu sezon Şampiyonlar Ligi ve UEFA Avrupa Ligi'nde mücadele eden Galatasaray, stat gelirleri bakımından önemli bir kaynak elde etti. Sarı-kırmızılılar, Avrupa'da ilk 50'ye giren tek Türk kulübü oldu

ÖZEL | Galatasaray stat hasılatında uçtu Listedeki tek Türk takım

Sparta Prag ile oynanacak rövanş mücadelesi öncesinde hem moralleri yükselten hem de fiziksel açıdan fazla zorlanmayan Galatasaray'da, riske edilmeyen oyuncular da Çekya deplasmanında forma giyebilecek.

Haberin Devamı

Teknik direktör Okan Buruk, ortaya koydukları performanstan ötürü oyuncularını tebrik ederken, aynı grafiği sezonun kalan bölümünde de beklediğini ifade etti.

STAT GELİRİ MAÇ BAŞINA 1.3 MİLYON EURO

Galatasaray maç günü stat gelirleri bakımından Avrupa'da ilk 50'ye giren tek Türk kulübü oldu ve 33. sırada yer aldı. UEFA tarafından açıklanan verilere göre sarı-kırmızılılar kendi sahasındaki karşılaşmalarda maç başına 1.3 milyon euro (43 milyon 240 bin TL) hasılat elde etti.

Maç başına gelirlerin, en son hasılatın söz konusu mali yıl içinde oynanan maç sayısına bölünmesiyle hesaplandığı; lig ve kupa maçları ile UEFA müsabakalarındaki iç saha maçlarını kapsadığı belirtildi. İncelenen dönemin, 2023 veya 2022 mali yılı itibariyle kulüplerin en son teyit edilen kapı gelirlerine dayandığı ifade edildi.

Haberin Devamı

Barcelona Avrupa'da en çok bilet gelirine sahip kulüp oldu. Katalan ekibinde maç günü hasılatı ortalama 7.6 milyon euro olarak gösterildi. İkinci sıradaki Paris Saint Germain 6.6, üçüncü Tottenham 5.6, dördüncü Bayern Münih 5.2 ve beşinci Arsenal 4.9 milyon euro ile sıralandılar. 

OKAN BURUK REKOR KIRDI
Okan Buruk, uzun yıllar Fatih Terim'in elinde olan kırılması güç bir rekoru kırarak Ankaragücü deplasmanından 3 puanla döndü.

50 GALİBİYETLİK İNANILMAZ SERİ
1.5 sezonda toplamda Süper Lig'de 62 maça çıkan Okan Buruk, 50 galibiyet, 7 beraberlik ve 5 mağlubiyet alarak müthiş bir puan ortalaması tutturdu.

REKOR FATİH TERİM'DEYDİ
Bu kadar kısa süre içinde 50 galibiyete ulaşan Okan Buruk, Fatih Terim'i geride bırakarak rekoru kırdı. Bir önceki rekor 70 maçta 50 galibiyetle Fatih Terim'e aitti.

[62] Okan Buruk
[70] Fatih Terim
[71] Christoph Daum
[71] İsmail Kartal
[71] Şenol Güneş

Yazarlar