Beşiktaş ÖZEL - Mehmet Yozgatlı'dan Beşiktaş - Galatasaray derbisi yorumu! 'Moral bozukluğu ile gidecek'

ÖZEL - Mehmet Yozgatlı'dan Beşiktaş - Galatasaray derbisi yorumu! 'Moral bozukluğu ile gidecek'

29.04.2023 - 10:57 | Son Güncellenme:

Türk futbolunun efsane isimlerinden Mehmet Yozgatlı, Süper Lig'in kader haftasında oynanacak Beşiktaş - Galatasaray derbisini değerlendirdi. Skorer TV'den Nergis Aşkın'a konuşan eski futbolcu ve antrenör, skor tahmininde bulundu.

ÖZEL - Mehmet Yozgatlıdan Beşiktaş - Galatasaray derbisi yorumu Moral bozukluğu ile gidecek

Beşiktaş, Fenerbahçe ve Galatasaray'da oynama şansı yakalayan eski futbolcu ve antrenör Mehmet Yozgatlı, Skorer TV'den Nergis Aşkın'ın sorularını yanıtladı. Süper Lig'de bu hafta oynanacak olan Beşiktaş - Galatasaray derbisi hakkında yorumlarda bulunan Mehmet Yozgatlı, Fenerbahçe'nin genç yeteneği Arda Güler'le Alex de Souza'yı da kıyasladı.

Haberin Devamı

Antrenörlük kariyerine başlama sürecinden bahseden Mehmet Yozgatlı, "Ben aslında futbolu bıraktıktan sonra tamamen futbolu bırakmak istedim. Ne hocalık ne menajerlik ne yorumculuk falan istemedim. Çünkü ailemi çok ihmal ettiğimi düşündüm. Sadece aileme odaklanmak istedim. Halı saha maçı yapıyorduk bir gün Erol hoca ile. Bana hep derdi ki 'oğlum yaşın daha gençsin hocalık yapsana'. Ben de 'gerek yok zorlama beni' derdim. Her hafta 'yap yap yap' derken, 'bak futbolcusun büyük takımlarda oynadın, eğitimini aktar' derken beynime soktu hocalık yapmayı. Kursa başladım. Lisansları aldım. Sonra Eyüpspor'da başladım hocalığa" dedi.

ÖZEL - Mehmet Yozgatlıdan Beşiktaş - Galatasaray derbisi yorumu Moral bozukluğu ile gidecek

Adanaspor ile sezon başında görüştüğünü dile getiren efsane futbol adamı, "Sonra Balic hoca ile birlikte Karabükspor'da çalıştık. Sonra Erol hoca sağ olsun bana o zaman verdiği sözü yerine getirdi ve Alanyaspor'da yardımcı hocalığa başladım. Ardından Fenerbahçe, Gaziantep derken artık kendi yoluma gideyim dedim. Hocadan da izin istedim. Sarıldık helalleştik. Sezon başında 1-2 kulüple görüşmem oldu. Adanaspor ile de oldu. Ancak bir türlü fırsat olmadı. Genç hoca olmak kolay değil Türkiye'de. Tekliflere açığım. Bir şekilde başlamak istiyorum. Niyetim Süper Lig" açıklamasını yaptı.

Haberin Devamı

"FENERBAHÇE HEPİMİZİ ÇOK ÜZÜYOR"

Fenerbahçe'nin Süper Lig'deki durumunu değerlendiren Mehmet Yozgatlı şu ifadeleri kullandı:

"Fenerbahçe malesef hepimizi çok üzüyor. Galatasaray'ın puan kaybettiği haftada içerde İstanbulspor maçından 3 puanla ayrılması gerekirken 1 puanla ayrıldı. İstanbulspor'u da tebrik etmek lazım. Akıllıca oynadılar. Onların da puana ihtiyacı var.
Sezona Fenerbahçe müthiş başladı. Herkesin kafasında Fenerbahçe böyle devam ederse şampiyon olur düşüncesi vardı. Hatta gol rekorunu egale eder, 100 golü geçer diye düşünmüştüm ama ne olduysa Dünya Kupası'ndan sonra Fenerbahçe'de düşüş başladı. Ben bunu artık şuna bağlıyorum. Futbol gelişiyor, teknoloji gelişiyor. Rakip takım hocaları da gelişiyor doğal olarak ve Fenerbahçe'nin oynadığı futbola bir çözüm bulundu. Fenerbahçe önde baskılı çok başarılı olmuştu ama sonra takımlar Fenerbahçe'yi çözdü. Burada Fenerbahçe'nin hala bir B planı olmadığı ortaya çıkıyor. Malesef Jesus onu hala oturtamadı. Yapmadı mı diyelim oturtamadı mı diyelim bilmiyorum. Rakip takımlar da onları çözdüğü için de yara aldılar. Bu hafta Fenerbahçe'nin zorlu Sivas maçı var. Galatasaray derbiyi kazanırsa muhtemelen şampiyon olacak gibi gözüküyor."

Haberin Devamı

ÖZEL - Mehmet Yozgatlıdan Beşiktaş - Galatasaray derbisi yorumu Moral bozukluğu ile gidecek

Sarı-lacivertlilerin Sivasspor ile oynayacağı maçın zor geçeceğini belirten eski futbolcu, "Sivas alttan kurtuldu. Ancak Sivas deplasmanı zordur. Hoca Gustavo ile oynuyordu. Sonra Samet transfer oldu. Samet'in biraz adaptasyon sorunu oldu. Bu benim görüşüm. Gustavo o defansın lideriydi bence. Zaten Jesus hoca da onu o yüzden transfer etti. Evet eksikleri var. Biraz ağır stoper için. Çok akıllı ve zekiydi ama. Fenerbahçe ofsayt taktiğini de iyi yönetiyordu. Ben o taktiği ekstra çalıştıklarını sanmıyorum. Gustavo liderliğiyle yönetiyordu bence" dedi.

"JESUS İSTERSE KALMALI"

Fenerbahçe'de Jorge Jesus'un kalması gerektiğini belirten Mehmet Yozgatlı, "Löw çok iyi bir karakter. Çok iyi bir insan. Ben onunla Adanaspor'da çalıştım. Löw genellikle milli takımda çalıştığı için hazır oyuncularla sahaya çıktı. Löw daha önce Fenerbahçe'den gitmek zorunda kaldı. Kulüpte çok çalışmadı. Hazır oyuncularla çalıştı. O takımlarla kupalar kazandı. Bence Jesus çok iyi bir tercih oldu. Benim fikrim doğru tercih olduğundan yana. Jesus tecrübeli bir hoca, iyi de bir ekibi var. Ben bu sorunları çözeceklerini düşünüyorum. Bence Fenerbahçe hocayla devam etmeli. Sabır olması gerekir. Jesus hoca da isterse tabii ki kalmalı. Ligi öğrendi, hakemleri, zeminleri, kamuoyunu öğrendi. Kalırsa daha başarılı olacağını düşünüyorum" dedi.

Haberin Devamı

ÖZEL - Mehmet Yozgatlıdan Beşiktaş - Galatasaray derbisi yorumu Moral bozukluğu ile gidecek

Sarı-lacivertlilerde taraftarların gösterdiği tepki hakkında gelen soruya Mehmet Yozgatlı, "Fenerbahçe taraftarı şunu istiyor. Yenilin tamam ama mücadele edin. Bizim dönemimizde de böyleydi. Mesela Tuncay Şanlı 20 kilometre falan koşuyordu maçlarda. Hepimiz öyleydik. Maç sonu herkes bizi alkışlıyordu. Takım mücadele etti ve olmadı diyorlardı. Son maçta bu olmadı. Jesus hoca da Türkiye'yi bilmediği için, belki ekibinde bir Türk olsaydı böyle olmazdı. Ancak o da kalbini dinledi. Daha hiçbir şey bitmiş değil. Ben taraftarımızın vicdanı olduğunu biliyorum. Sivas maçını mücadele edip kazanırlar her şey geçer" cevabını verdi.

Haberin Devamı

Alex de Souza ve Arda Güler'i kıyaslayan eski futbolcu şu ifadeleri kullandı:

"Alex ve Arda şu an gerçekten aynı kefedeler. İkisi de çok büyük yetenek. Alex akıllı bir oyuncuydu tam bir 10 numaraydı. Arda 'yı aslında terazide biraz daha alta koymam gerekirdi aslında ama Arda koşuyor da. Alex fazla koşmazdı. Biz ona topu verirdik, o gol atardı. Ancak Arda mücadele de ediyor, koşuyor. O yüzden Arda, Alex'e göre biraz daha üstün bana göre. Arda'yı da alt yapıdan çıkartan Erol hoca ve biziz. Bizim dönemimizde daha 15 yaşındaydı. Biz izlediğimizde bu çocuk çok büyük yetenek olacak dedik. Ancak 15 yaşında olduğu için, daha ufaktı, güçsüzdü. Kaybetme korkusu çok yaşadık biz. 17-18 yaşında olsa fiziği oturmuş olur ancak 15-16 kolay olmuyor. Ağabeyleri var hani, Luiz Gustavo 2 metre, bir omuz atsa bir şey olsa sakatlık yaşayabilir. O yüzden A takıma çıkartmadık ama kullandığımız zamanlar oldu. Biz o zamanlar Arda'dan ziyade Ömer Faruk Beyaz'a yönlenmiştik biraz daha. O da çok büyük yetenekti. O malesef yanlış tercihler kullanarak tabiri caizse kendini aşağı itti. Arda çok daha farklı tabii. Ben Alex ile de oynadım, Sergen ile, Hagi ile oynadım. Arda'da hepsinden bir karışım var. Bizim Türkiye'de malesef yabancı hoca gelince başarı odaklı oluyor. Ben de yaşadım bunu. Lucescu geldi Galatasaray'a. Gençleri fazla önemsemezdi. Daha çok tecrübeli oyuncularla oynardı. Adamın hedefi kupa kazanmaktı. Kevin De Bruyne'nin yanında görmek isterim onu. Ki bunu da yapar. Jesus hoca da onu düşünüyor bence. Şu an puan farkı çok olsa belki Arda daha fazla süre alırdı. Arda'nın şu an tam ligi Premier Lig bence. Manchester City, Liverpool gibi takımlar onun için ideal olur. Çünkü hızlı ve teknik futbol oynanıyor."

ÖZEL - Mehmet Yozgatlıdan Beşiktaş - Galatasaray derbisi yorumu Moral bozukluğu ile gidecek

"KARTLAR YENİDEN DAĞITILIR"

Süper Lig'de Beşiktaş ile Galatasaray arasındaki dev derbi hakkında konuşan Mehmet Yozgatlı, "Şenol hoca sezon başı gelseydi belki Beşiktaş lider olabilirdi. Biz belki Beşiktaş'ı yakalamaya çalışacaktık. Beşiktaş eğer bu derbiyi kazanırsa bütün kartlar tekrar dağıtılır. Beşiktaş'ta potaya girmiş olacak. Güzel bir maç olacak bence. Beşiktaş son haftalarda çok formda. Galatasaray tabii ki lider. Az da olsa moral bozukluğu ile gidecek Vodafone Park'a. Galatasaray kazanırsa şampiyon belki de belli olacak, Beşiktaş kazanırsa potaya girer, kartlar yeniden dağıtılır. Ancak benim fikrim berabere bitecek gibi. Gollü beraberlik olur diyorum. Beşiktaş'ın en tehlikeli oyuncusu Redmond bence. Benim Türkiye'de gördüğüm bir Quaresma vardı çok iyi sağ açık. Bir de şu an Redmond var. Adekugbe oynarsa onu baya zorlayacaktır" diye konuştu.

Aboubakar'ın gösterdiği performansı değerlendiren Mehmet Yozgatlı, "Fenerbahçe keşke Aboubakar'ı alsaymış. Batshuayi ve King'den daha iyi olurdu. Güçlü bir santrafor. Valencia ve Aboubakar ikilisi muhteşem bir ikili olurdu. Defans oyuncularını ben kimi alacağım diyecekleri bir ikili olurdu. Beşiktaş ile özdeşleşmiş bir futbolcu tabii" ifadelerini kullandı.

Mehmet Yozgatlı son olarak Sergen Yalçın'ın Fenerbahçe ile ilgili yaptığı açıklamayla ilgili, "Futbolcular ve teknik ekipler profesyoneldir. Sergen hoca olur muydu Fenerbahçe'ye bence olurdu. Eğer Jesus hoca gitseydi Sergen hoca oraya ilaç gibi gelirdi. Ben biraz duyumları alıyorum Jesus hoca kuralları olan sert bir hoca. Futbolcular da bunu sevmez. Sergen hoca bir yere gittiği anda kurallar iptal olur. Futbolcuları biraz rahatlatmak gerekir. Tabii şu an hoca Jesus, konuşmak doğru olmaz" dedi.

Yazarlar