Turkish Airlines Euroleague ÖZEL| Tarık Biberovic'in Dzeko hayranlığı: Benim için efsane / Galatasaray sabırsızlığını açıkladı

ÖZEL| Tarık Biberovic'in Dzeko hayranlığı: Benim için efsane / Galatasaray sabırsızlığını açıkladı

02.11.2023 - 09:04 | Son Güncellenme:

Hem EuroLeague'de hem de Basketbol Süper Ligi'nde sezona iyi bir başlangıç yapan Fenerbahçe Beko'nun genç yıldızı Tarık Biberovic, Skorer'e çok özel açıklamalarda bulundu. Edin Dzeko'ya olan hayranlığından bahseden Biberovic, Galatasaray derbisi için dikkat çeken ifadeler kullandı. İşte detaylar...

Fenerbahçe Beko'nun genç yıldızı Tarık Biberovic, Skorer'den Melih Buğra Kolağasıgil'in sorularını yanıtladı. Fenerbahçe'deki hedeflerinden birlikte çalıştığı koçlara kadar birçok konu hakkında samimi cevaplar veren basketbolcu, Galatasaray derbileri ve Dzeko'ya olan hayranlığına da değindi.

Haberin Devamı

İşte Tarık Biberovic'in açıklamaları şu şekilde

'FENERBAHÇE BENİM İÇİN HAYATIN ANLAMI'

Fenerbahçe'nin kendisi için öneminden bahsederek konuşmasına başlayan Biberovic, "Memleketimde aslında Fenerbahçe'nin çok büyük bir kulüp olduğunu biliyoruz, oradaki herkes Fenerbahçe'yi tutuyor. O yüzden Fenerbahçe'nin ne kadar büyük olduğunu biliyordum. Bu yüzden Fenerbahçe'ye transfer olma fırsatının gelmesi inanılmazdı benim için. O duyguları hiçbir zaman unutmayacağım. Türkçe'yi öğrenince Fenerbahçe'nin ne kadar büyük olduğunu daha iyi öğrendim. Fenerbahçe benim ailem, tutkum, hayatımın anlamı da diyebilirim." dedi.

ÖZEL| Tarık Biberovicin Dzeko hayranlığı: Benim için efsane / Galatasaray sabırsızlığını açıkladı

'BEKLENTİLER BASKI YARATMIYOR'

Genç yıldız sarı-lacivertlilerin unutulmaz basketbolcularından Bogdan Bogdanovic ile olan benzerliği ile ilgili olarak, "Bu her gün daha iyi çalışmam için bir motivasyon. Onu yakalamak, ondan daha iyi olabilmem için bir motivasyon, ben böyle bakıyorum. İnşallah bir gün olacağımı da düşünüyorum, kendime inanıyorum. Baskı yarattığını da düşünmüyorum. 13 numarayı giymemin de ne kadar büyük bir şey olduğunu biliyorum, farkındayım. Baskı hissetmiyorum, bu bir motivasyon. Taşıdığın şeyin ne kadar büyük olduğunu anlayınca ayrı bir motive veriyor. Boyumuz aynı, şutumuz aynı siz de izliyorsunuz bazı benzerlikler tabii ki var ama onun oyun tarzı var benim de kendi oyun tarzım var" şeklinde konuştu.

Haberin Devamı

'2017'DEKİ HAVAMIZ VAR'

2017'deki şampiyon kadronun havasına benzer bir ortama sahip olduklarının da altını çizen genç yetenek, "Obradovic ayrıldıktan sonra sıkıntılar yaşadık. Koçlar değişti. Hatta bunu geçen gün Marko ve Melih abiyle de konuştuk. Koç değiştirince sanki yeni bir takımda başlıyorsun, her şeye sıfırdan başlıyorsun, en zoru da bu. Ama şu anda koç Itoudis'le 2 sezondur beraberiz, o yüzden yeni bir havamız var. Bence iyi bir takım kurduk. İyi de başladık. Bence 2017'deki havamız var. Şampiyonluk iddiası değil ama Final Four diyelim. Çünkü eğer Final Four'a gidilirse bence başarılı bir sezon geçirmişsindir." açıklamasını yaptı.

'DÜNYANIN EN MUTLU İNSANLARINDAN BİRİ OLURUM'

Haberin Devamı

İleride Fenerbahçe'de kaptan olma hedefi ile ilgili soruya Biberovic, "Şu an liderlik, kaptanlıktan bahsedince daha çok erken Melih abi varken bunlara hiç kimse dokunmayacak (Gülerek). Buna kimse kendisi karar veremiyor. Etrafındaki insanlar karar verecek, insanlar seni isteyecek 'kaptanlık sana yakışıyor' diye. Öyle bir gün gelirse dünyanın en mutlu insanlarından biri olabilirim." şeklinde yanıt verdi.

NBA PLANLARI

Memphis Grizzlies tarafından draft edilen basketbolcu NBA planlarını ise şu şekilde anlattı: "Tabii ki de NBA çocukluk hayali. Bu hayali gerçekleştirmek için elinden geleni yapacaksın ama şöyle bir şey de var; sadece 'NBA'de oyuncuydum' demek için gitmek istemiyorum. Mesela Bogdan ya da Vasilije Micic gibi burada EuroLeague'de kupa aldılar, ondan sonra NBA'e gitmek mantıklı geliyor."

ÖZEL| Tarık Biberovicin Dzeko hayranlığı: Benim için efsane / Galatasaray sabırsızlığını açıkladı

'HEPSİNDEN ÖĞRENDİĞİM ÇOK ŞEY VAR'

Fenerbahçe'de 4 koçla çalışması hakkında ise genç basketbolcu, "Koç değişiklikleri oyuncuları çok etkiliyor. Herkesin bir stili var, bir ritmi var... Onlara uyum sağlamak için kendine odaklanıyorsun. Şükrediyorum gerçekten Obradovic'i, Djordjevic'i Kokoskov'u gördük, şu anda Itoudis'le çalışıyoruz. Hepsinden öğrendiğim çok şeyler var ve hepsi işime yarıyor. Onlara teşekkür ediyorum gerçekten. Olgunlaşınca bu öğrendiklerini kullanman gerekiyor, kullanınca merak etmeyin iyi bir şey izleyeceksiniz. (Gülerek)" şeklinde konuştu.

Haberin Devamı

ITOUDİS VE OBRADOVİC FARKI

Birlikte çalışma fırsatı yakaladığı Obradovic ve Itoudis arasındaki farklara ve bezerliklere değinen Biberovic iki başarılı başantrenörü şu şekilde anlattı: "Itoudis ve Obradovic bazı konularda gerçekten birbirlerine çok benziyorlar, bağırmaları falan... Ama boşu boşuna bağırmıyorlar, bir sebebi var arkasında. Ama şöyle bir durum var Zeljko ve Itoudis'in maçtan önce yaptıkları aynı şeyler. Mesela maçtan önce 3 gündür rakip takımın görüntülerini izliyoruz, savunmalarını hücumlarını vs. Ve bu gerçekten bir oyuncuya çok yardım ediyor. Çünkü bundan sonra oyuna girdiğinde gerisi kolay. İkisi de bunu çok iyi yapıyor. İkisi de detaylara çok önem veriyorlar."

Haberin Devamı

ÖZEL| Tarık Biberovicin Dzeko hayranlığı: Benim için efsane / Galatasaray sabırsızlığını açıkladı

 

NANDO DE COLO VE KOBE BRYANT

Biberovic, Fenerbahçe'nin eski yıldızı Nando De Colo'nun birlikte oynadığı en yetenekli isim olduğunu belirtirken idolünün ise Kobe Bryant olduğunu dile getirdi: "Fenerbahçe'de birlikte oynadığım en yetenekli basketbolcu Nando de Colo. İdolüm ise Kobe Bryant. Benim için gerçekten sadece Kobe var. Kobe'yi de oyun tarzından değil karakterinden dolayı. Söylediği şeyler, yaşadığı hayat... Bir örnekti yani. Onu görmedim bile ama mentör gibi bakıyorsun."

'DZEKO BENİM İÇİN EFSANE'

Fenerbahçe'nin bu sezon renklerine bağladığı Edin Dzeko'ya olan hayranlığından da bahseden basketbolcu, "Dzeko ile tanışma fırsatı bulamadım henüz. Edin Dzeko benim için efsane. Küçükken onu izliyordum. Onların oynadığı maçlarda arkadaşlarla toplanıyorsun, her şeylerini izliyorsun. Benim için Edin Dzeko çok büyük ve onu burada izlemek çok keyifli benim için. İzlediğimde arkadaşlarıma ne kadar mutlu olduğumu falan anlatıyorum." dedi.

ÖZEL| Tarık Biberovicin Dzeko hayranlığı: Benim için efsane / Galatasaray sabırsızlığını açıkladı

UNUTAMADIĞI OLAY

Biberovic, Sarı-lacivertli ekipte Panathinaikos karşı oynadığı ilk maçını unutamadığını da söyledi: "Tabii ki de ilk oynadığım maç Panathinaikos'a karşı. Onu asla unutmayacağım. O maçta yaşadığım duyguları unutamam."

GALATASARAY VE ANADOLU EFES DERBİLERİ

Galatasaray derbilerini sabırsızlıkla beklediği belirten Biberovic, iki ekibin arasındaki rekabet hakkında ise "Bir oyuncu olarak o maçları oynamak istiyorsun. Mesela geçen Galatasaray maçından önce arkadaşlarıma bir hafta 'bu maçı bekliyorum' diyordum. Hatta o maç bana diğer maçlar için enerji de vermişti. Sabırsızlıkla bekliyorsun. Ama Anadolu Efes maçı aynı değil, tabii basketbol olarak daha kaliteli bir takım olduklarını biliyoruz ama Galatasaray maçları daha farklı. Elinden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyorsun." şeklinde konuştu.

FENERBAHÇE TARAFTARINA MESAJ

Fenerbahçe taraftarına da mesaj gönderen Biberovic, "Hepsini çok seviyorum. Gerçekten bu sene çok iyi şeyler yapacağımızı düşünüyorum. Takım içerisindeki atmosferimiz de iyi. Bir de iyi takım kurduğumuzu düşünüyorum. Sonuna kadar sizin desteğinizi bekliyoruz." dedi.

KISA KISA

  • Takımın en çalışkanı: Nigel Hayes Davis
  • Takımın en tembeli: Bunu söyleme ihtimalim yok (Gülerek)
  • Takımın en komiği: Nick Calathes komik bir de Yam Madar. Biraz aksanından dolayı söyledikleri komik olmasa da aksanından dolayı çok komik oluyor.
  • Takımın en yeteneklisi: Marko Guduric ve Nigel Hayes Davis
  • En iyi anlaştığın takım arkadaşın: Şehmus ve Metecan
  • Takımın en iyi giyineni: Şehmus ve Melih abi. Bence en değişik Şehmus giyiniyor ama tarzı var.