Futbol ÖZEL | Tayfur Bingöl'e topu vermemişti! Verilen cezada şok gerçek

ÖZEL | Tayfur Bingöl'e topu vermemişti! Verilen cezada şok gerçek

18.11.2022 - 12:31 | Son Güncellenme:

Galatasaray - Beşiktaş derbisinde top toplayıcı olarak görev yapan Mert Efe Batmaz ile Tayfur Bingöl arasında yaşananlar maça damgasını vurmuştu. Batmaz'a verilen ceza ile ilgili şok detay ortaya çıktı.

ÖZEL | Tayfur Bingöle topu vermemişti Verilen cezada şok gerçek

Dünya Kupası öncesinde Galatasaray, Spor Toto Süper Lig'in 13'üncü haftasında Beşiktaş'ı konuk etti. Ali Sami Yen Spor Kompleksi Nef Stadyumu'ndaki dev derbiyi sarı-kırmızılılar 2-1 galip tamamladı. Galatasaray'ın 3 puanı hanesine yazdırdığı derbinin son anlarında tansiyon yükseldi.

Haberin Devamı

TAYFUR, TOP TOPLAYICIYI İTTİ, SAHA KARIŞTI
Heyecan dolu müsabakanın 90+3'üncü dakikasında Beşiktaş'ın kazandığı taç atışını kullanmak için Tayfur Bingöl kenara geldi. Bu sırada top toplayıcı, meşin yuvarlağı saha alanına göndermedi. Tayfur Bingöl top toplayıcıyı iterek meşin yuvarlağı aldı ve taç atışını kullandı. Galatasaray'da Barış Alper Yılmaz ve Lucas Torreira başta olmak üzere tüm futbolcular Tayfur Bingöl'ün üstüne yürüdü.

Beşiktaş'ın tecrübeli futbolcusu Tayfur Bingöl müsabakanın ardından açıklamalarda bulundu. Tecrübeli oyuncu son dakikalarda yaşananları şu ifadelerle anlattı: "Top toplayıcı kardeşimiz 'Topu gelip benim ayağımdan alır mısın?' dedi. Aramızda 15-20 metre fark var. Orada topu atması gerekirken beni ayağına çağırıyor. Biz profesyonel futbolcuyuz, arma taşıyoruz."

Haberin Devamı

ÖZEL | Tayfur Bingöle topu vermemişti Verilen cezada şok gerçek

PFDK KARARINI AÇIKLADI
PFDK, Galatasaray - Beşiktaş derbisinde top toplayıcı olarak görev yapan Mert Efe Batmaz’a sportmenliğe aykırı hareketi nedeniyle 8 gün hak mahrumiyeti cezası verdi.

NİHAT KAHVECİ'DEN ELEŞTİRİ
Olay sonrası Beşiktaş efsanesi Nihat Kahveci, Tayfur'u sert bir dille eleştirdi ve "Beni en çok üzen; O arma itmez o çocuğu. Tayfur Bingöl hiç kusura bakmayacak. 5 saniye geçirdi. Ne oldu? Maçı mı alacaktın Tayfur? Vallahi çok üzülüyorum ya. Hem armadan bahset, orada çocuğu itmek mi o Türk bayraklı Beşiktaş armasının karşılığı?" demişti.

Tayfur Bingöl ise sosyal medya hesabından "5 saniyenin önemi Kahveci" ifadeleri ile karşılık vermişti.

KADINLAR MAÇINDA OYNAYAMAYACAK(!)
Konuyla ilgili olarak Milliyet yazarı Mustafa Anıklı şaşırtan bir detayı ortaya çıkardı. Buna göre Mert Efe Batmaz'a verilen cezada Kadın Futbol Süper Ligi'ndeki bir maçlık men dikkat çekti. İşte o yazı...

Mert Efe Batmaz... Herkes onu Galatasaray-Beşiktaş derbisindeki top toplayıcı olarak tanıdı. Aklınca, takımına zaman kazandırmak için, topu isteyen Tayfur Bingöl'e, "Gel sen al" dedi ve 8 gün hak mahrumiyeti cezası yedi.

ÖZEL | Tayfur Bingöle topu vermemişti Verilen cezada şok gerçek

Buraya kadar her şey normal... Ancak genç Mert'in PFDK'ya sevki nasıl oldu? Görevli olarak... Yani futbolculuk anlamında, bir dahli bulunmuyor.

Haberin Devamı

Fakat, "Hak mahrumiyeti"nin tanımı o kadar geniş ki; "Kişinin, resmi müsabakalarda stadyumlara girmek de dahil olmak üzere futbolla ilgili idari, sportif veya sair her türlü faaliyette bulunmaktan men edilmesidir" deyince, iş bitti.

KADIN FUTBOL LİGİ'NDE DE YASAKLANDI
Türkiye Futbol Federasyonu'nun resmi internet sitesinde de, cezalı olduğu maçlar tek tek yazıldı. Aralarında bir karşılaşma var ki, çok ilginç: Galatasaray Petrol Ofisi Kadın Futbol Takımı-Ataşehir Belediyespor... Cezalı olduğu organizasyon: Kadın Futbol Süper Ligi...

İnsanın aklına ister istemez şu geliyor; eğer cezalı olmasa, bu maçta oynayabilme hakkı bulunabilecek miydi?

ÖZEL | Tayfur Bingöle topu vermemişti Verilen cezada şok gerçek