Turkish Airlines Euroleague ÖZEL | Will Clyburn, Fenerbahçe taraftarı ile yaşadığı gerginliği anlattı! 'Bu anlar için yaşıyorsun'

ÖZEL | Will Clyburn, Fenerbahçe taraftarı ile yaşadığı gerginliği anlattı! 'Bu anlar için yaşıyorsun'

20.09.2023 - 12:13 | Son Güncellenme:

Başantrenör Erdem Can'la yeni bir başlangıç yapan Anadolu Efes'in yıldızları Will Clyburn, Darius Thompson ve Elijah Bryant, Skorer'e özel açıklamalarda bulundu. Yıldız basketbolcular yeni sezon hedeflerinden Erdem Can'ın oyun anlayışına kadar birçok konuya değinirken Will Clyburn, Fenerbahçe taraftarlarıyla yaşadığı gerilime de değindi. İşte detaylar...

ÖZEL | Will Clyburn, Fenerbahçe taraftarı ile yaşadığı gerginliği anlattı Bu anlar için yaşıyorsun

Turkish Airlines EuroLeague'de yeniden zirve mücadelesi vermeyi hedefleyen Anadolu Efes'in yıldızları Will Clyburn, Elijah Bryant ve yeni transfer Darius Thompson, Skorer'e konuştu.

Haberin Devamı

Yeni sezon hedeflerinden bahseden yıldız basketbolcular, takımın yeni başantrenörü Erdem Can'la, Panathinaikos'un başına geçen Ergin Ataman arasındaki farklara da değindiler.

Ayrıca Will Clyburn, geçtiğimiz sezon Playoff'ta Fenerbahçe Beko ile oynadıkları seride taraftarlarla yaşadığı gerginliğe de değindi.

İşte Will Clyburn, Darius Thompson ve Elijah Bryant'ın açıklamaları:

DARIUS THOMPSON: 'EN İYİSİ OLMALIYIZ'

Anadolu Efes'in bu sezon renklerine bağladığı yeni yıldızı Darius Thompson, gelecek sezon başarılı olabilmeleri için yapmaları gerekenleri şu şekilde özetledi: "Bence olabileceğimizin en iyisi olmalıyız. Antrenmanlardaki mantalite ve odağımızı maçlara taşımamız ve birlik içinde olmamız gerekiyor. Eğer yeteneklerimizle birlikte bunu başarabilirsek bizim için çok olumlu olabilir."

Haberin Devamı

ÖZEL | Will Clyburn, Fenerbahçe taraftarı ile yaşadığı gerginliği anlattı Bu anlar için yaşıyorsun

'BAŞKA EUROLEAGUE TAKIMLARINDAN İLGİ VARDI'

Başka EuroLeague takımlarından da kendisine ilgi olduğunu doğrulayan Thompson, Anadolu Efes'i tercih etme nedenini şu şekilde açıkladı: "Başka EuroLeague takımlarından ilgi vardı. Ancak benim tercihim için en önemli şey diğer EuroLeague oyuncularını izlemek ve nasıl uyum sağladıklarıyla ilgiliydi. Baskonia'dakine benzer sistemlerde başarılı olan oyuncuları gözlemlemek önemliydi ve Anadolu Efes de kıyaslamak için en iyi takımlardan biri çünkü Shane Larkin ve Tibor Pleiss var. Bu isimler de benzer sistemlerden geldiler ve Anadolu Efes'te iyi işler çıkardılar. Bu oyuncuları takip ettiğimde benmim için karar vermek daha kolay oldu."

ERDEM CAN HAKKINDA GÖRÜŞLERİ

Anadolu Efes'in yeni başantrenörü Erdem Can hakkında da görüşlerini aktaran yıldız basketbolcu, "Oldukça sert, hırslı ve her oyuncusunun en iyi olmasını istiyor. Takımın en yaşlı ve tecrübeli oyuncusuyla, en genç ve belki ilk sezonunu geçirecek oyuncuya bile aynı şekilde yaklaşıyor. Evet antrenmanlarda oldukça sert birisi ancak sonrasında onunla istediğiniz konuda, konuşabileceğinizi biliyorsunuz. Yani bu konuda iyi bir denge sağlıyor." dedi.

WILL CLYBURN: DAHA İYİ OLMAK İSTİYORUZ

Thompson'ın ardından açıklamalarda bulunan Anadolu Efes'in yıldızı Will Clyburn, geçtiğimiz sezona göre daha iyi olmak istediklerinin altını çizerek sözlerine başladı: "Bu sezon hedefimiz geçtiğimiz sezondan daha iyisi olmak. Takımda bu sezon yeni oyuncular, yeni koç ve yeni bir oyun sistemi var. Nasıl gideceğini göreceğiz. Her yıl bir önceki yıldan daha iyi olmak istiyoruz."

Haberin Devamı

'BİRİ UZUN DİĞERİ KISA'

Anadolu Efes'in yeni başantrenörü Erdem Can'la Ergin Ataman arasındaki farklara yönelik soruya yıldız basketbolcu, "Biri uzun, diğeri ise kısa (Gülerek). Herkesin farklı bir stili var. İki koç da oldukça başarılı, farklı anlayışları ve sistemleri var." şeklinde yanıt verdi.

ÖZEL | Will Clyburn, Fenerbahçe taraftarı ile yaşadığı gerginliği anlattı Bu anlar için yaşıyorsun

FENERBAHÇE TARAFTARIYLA YAŞADIĞI GERGİNLİK

Geçtiğimiz sezon Play-off serisinde Fenerbahçe Beko taraftarları ile yaşadığı gerginliğe yönelik soruya ise Clyburn şu şekilde yanıt verdi: "Bu oyunun bir parçası. Tabii ki biz maçı kazanmaya çalışıyorduk ve taraftarlar da takımlarını destekliyorlardı. Bağırabilirsin, çığlık atabilirsin... hepsi oyunun bir parçası. Maçı kazanmak için mücadele ediyorduk. Açıkçası bu anlar için yaşıyorsun, onların taraftarları önünde oynamak ve takımlarını mağlubiyetle evlerine yollamak için... İşte bu yüzden oynuyorsun.

Haberin Devamı

NELER YAŞANMIŞTI?

Anadolu Efes, Basketbol Süper Ligi 2022-23 sezonu Play-off yarı final serisinde Fenerbahçe Beko ile karşı karşiıya gelmiş. Serinin 2. maçında yıldızlaşan Will Clyburn, mücadelenin son bölümünde üst üste 2 üçlük isabeti bulmuş ve iki üç sayılık isabeti sonrasında da tribünlere dönerek "sus" işareti yapmıştı. Bunun üzerine hem Fenerbahçe oyuncuları hem de tribünlerden büyük tepki gelmişti.

ÖZEL | Will Clyburn, Fenerbahçe taraftarı ile yaşadığı gerginliği anlattı Bu anlar için yaşıyorsun

ELIJAH BRYANT: 'BEKLENTİLER ŞAMPİYONLUKLAR KAZANMAMIZ'

Anadolu Efes'te hedefin her zaman şampiyonluklar kazanmak olduğunu vurgulayan Elijah Bryant ise, "Bence hedefimiz her maçta en iyisini yapmak. Ancak Anadolu Efes'te beklentiler şampiyonluk kazanmaktır. Bunun dışında hiçbir şeyle yetinmeyeceğimizi düşünüyorum." dedi.

'HEYECANLIYIZ'

Erdem Can'la yeni bir döneme girmeleri hakkında konuşan başarılı basketbolcu, eski dönemle yeni dönem arasındaki farklara da değinerek, "Birbirinden farklı iki koç. İki ismin de çok fazla başarısı var. Yeni bir koçumuz olduğu, yeni sistemler ve stratejilere sahip olacağımız için heyecanlıyız. Doğru kimyayı yakalamak bence takım için gerçekten iyi." sözlerini dile getirdi.

Haberin Devamı

ÖZEL | Will Clyburn, Fenerbahçe taraftarı ile yaşadığı gerginliği anlattı Bu anlar için yaşıyorsun

'TÜRKİYE'DE OLMAKTAN ÇOK MUTLUYUZ'

Özellikle sosyal medyada taraftarlarla sık sık iletişimde olan Elijah Bryant, bu durumdan duyduğu memnuiyeti şu şekilde dile getirdi: "Ben ve ailem gerçekten Türkiye'de bulunmaktan çok mutluyuz. Taraftarların ilgisine gerçekten minnetarız."

Son olarak Bryant, 'Bu sezon en güçlü rakibiniz olarak hangi takımı görüyorsunuz?' sorusuna şu şekilde yanıt verdi: "Bence en güçlü rakiplerden biri Real Madrid, Bence gerçekten iyi bir takım ve bizim için iyi bir test olacak."

 

Yazarlar