Tenis Özlenen Sharapova

Özlenen Sharapova

31.08.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

ABD Açık'ta önce 2 numara Halep'i geçen Rus raket, bu kez Tımea Babos'u geride bırakıp üçüncü tura yükseldi.

Özlenen Sharapova

Tenis kortlarından uzun süre uzak kalan, 18 ay sonra grand slam ana tabloya çıkan Sharapova, ilk seti kaybetmesine karşın maçı çevirmeyi başardı. Macar rakibini de geride bırakan eski dünya bir numarası, eski günlerine döndüğünü gösterdi.

Haberin Devamı

Kadınlar tenisinin en önemli isimlerinden olan Maria Sharapova, ABD Açık’ta yoluna devam ediyor. Aldığı doping cezası ve ardından yaşadığı sakatlıklar, 18 ay sonra bir grand slamde ana tabloya çıkan Rus raket, ikinci turu da kayıpsız geçti.
Birinci turda iki numaralı seribaşı Simona Halep ile karşı karşıya gelen Sharapova, rakibini üç sette geçmesinin ardından ikinci turda Timea Babos’a da aynı tarifeyi uyguladı. Bu kez önce geriye düştü 30 yaşındaki tecrübeli isim... İlk seti 7-6 kaybetmesinin ardından ikinciyi 6-4 alarak final setine uzattı, üçüncü seti de 6-1 alarak rakibini saf dışı bıraktı.
‘Yine yapabilirim’
TEB BNP Paribas Tennis Stars Series kapsamında Kasım’da Türkiye’ye gelecek ve Çağla Büyükakçay ile özel bir maça çıkacak olan Sharapova, daha önce 2006’da kazandığı sezonun dördüncü grand slaminde üçüncü tura yükseldi. Sharapova “Uzun süredir oynamadığım için eksiklerim var. Oynadıkça açılıyorum. Bu turnuvadan beklentilerim var. Evet biliyorum, başarabilirim. Daha önce yaptım ve yine yapabilirim” sözcüklerini kullandı.
İstanbul Cup ve Roma Açık’ta elde ettiği şampiyonluklarla dikkat çeken ABD Açık’ın 4 numaralı seribaşı Elina Svitolina da 3. tura yükseldi. Ukraynalı raket, Rus Rodina’yı 6-4’lük setlerle 2-0 mağlup etti. Venus Williams ise ikinci turda Fransız Dodin’i 7-5, 6-4’lük setlerle mağlup ederek üçüncü tura yükseldi. 3 numara Muguruza 6-4, 6-0’lık setlerle Çinli Duan’ı geçerken, Caroline Wozniacki ise Rus Makarova’ya yenilerek elendi.
‘Kadınlar onsuz olmaz’
Sharapova’nın başarılı gidişiyle bazı tenis yorumcuları, oyuncunun aldığı doping cezasının ardından kendisine haksızlık yapıldığı öz eleştirilerini getirdi. Tenis yorumcusu Erik Gudris “Hepimiz onu yargıladık. Hata yapmayalım. Kadınlar tenisinin Sharapova’ya ihtiyacı var. Ben kendi adıma geri döndüğü için mutluyum” değerlendirmesini yaptı. New York Times tenis yazarı Ben Rothenberg ise “Sharapova zorlu maçlar kazanıyor” yorumunu yaptı.
Kort krizi!
Wozniacki, Sharapova ile ilgili eleştiri getirdi. Turnuvanın 5 numaralı seribaşı olmasına karşın 5 numaralı kortta oynayan Danimarkalı tenisçi, Rus raketin seribaşı olmamasına rağmen merkez kortta oynadığına dikkat çekerek “İşin ticari yanını anlıyorum ama doping cezasından gelmiş birinin her maçını burada oynaması kabul edilemez” dedi.