Diğer Paris Olimpiyatları öncesi milli sporculara dev destek!

Paris Olimpiyatları öncesi milli sporculara dev destek!

07.04.2024 - 07:01 | Son Güncellenme:

Bugüne kadar birçok olimpik sporcuya destek sağlayan Visa, Buse Naz Çakıroğlu, Hakan Reçber ve Öznur Cüre Girdi’nin de yanında olacağını açıkladı. Paris’teki dev organizasyona madalya hedefi ile hazırlanan üç milli sporcumuz ise yeni başarıların sözünü verdi.

Paris Olimpiyatları öncesi milli sporculara dev destek

Visa, Paris 2024 Olimpiyatları ve Paralimpik Oyunları öncesinde boksör Buse Naz Çakıroğlu, tekvandocu Hakan Reçber ve paralimpik okçu Öznur Cüre Girdi’yi Team Visa sporcuları arasına aldığını duyurdu.

Haberin Devamı

Konuyla ilgili konuşan Visa Türkiye Genel Müdürü Samile Mümin, “Visa bu önemli iki organizasyonun 40 yıla yakın süredir destekçisi. Aynı zamanda 2024, Visa’nın Türkiye’deki varlığının da 40. yıl dönümü. Tüm dünyaya ilham veren bu ikonik spor organizasyonunu bunca yıldır ülkemizle buluşturmaktan son derece gururluyuz. Buse Naz Çakıroğlu, Hakan Reçber ve Öznur Cüre Girdi’ye Team Visa’ya hoş geldiniz diyorum, her birine şimdiden başarılar diliyorum” dedi.

Tokyo Olimpiyatları’nda gümüş madalya kazanan boksör Çakıroğlu, “15 yıldır mücadele ettiğim her kulvarda madalya hedefliyorum. Paris 2024 için hazırlandığım bu dönemde, dünyanın önde gelen sporcularının desteklendiği Team Visa’ya dahil olmaktan ötürü gururluyum. Bu destekler bizim başarıya ulaşmamızda çok önemli bir etken. Paris için hazırlıklarıma büyük bir motivasyonla devam ediyorum” diye konuştu.

Haberin Devamı

Yine Tokyo’da bronz kazanarak kürsüye çıkan sporcularımızdan biri olan Hakan Reçber ise şu ifadeleri kullandı: “Bizler başarı için elimizden geleni yapıyoruz. Bu yolda bize verilen destek gerçekten çok önemli. Dünya çapında bir şirketin beni Olimpiyat yolunda desteklemesi gurur verici. Tüm dünyadan başarılı sporcularla birlikte Team Visa takımının bir parçası olduğum için mutluyum.”

Son olarak sözü Tokyo’da gümüş kazanan Paralimpik okçu Öznur Cüre Girdi aldı. Önce tekvando ile spora başladığını ardından geçirdiği trafik kazası sonrası geçirdiği zor günleri okçuluk ile atlattığını belirten Girdi de Paris’e madalya için gideceğini vurgularken, “Olimpiyat Oyunları sporun zirvesi ve her sporcunun hayali. Bizler hedefimize emin adımlarla yürürken, Visa gibi dünya çapında markaların spora ve sporcuya desteği de bizim için çok kıymetli. Olimpiyatlardan altın madalyayla dönmek en büyük konsantrasyonum. Visa’nın da desteğini arkama alarak azimle madalya hedefim doğrultusunda antrenmanlarımı sürdürüyorum” ifadelerini kullandı.

DÜNYA GENELİNDE SPORCULARA DESTEK

Team Visa kapsamında, 2000 yılından bu yana dünya genelinde 600 başarılı sporcuya ihtiyaç duydukları kaynak ve destekler sağlandı.

Başarılarıyla topluma ilham kaynağı olan Team Visa sporcuları, kişisel yolculukları, spor alanındaki başarıları ve Visa’nın temel değerleri olan eşitlik, erişim ve kapsayıcılık çerçevesinde değerlendirilerek program için seçiliyor.

Haberin Devamı

Paris 2024 Oyunlarında, Team Visa kapsamında desteklenen sporcular, Olimpik ve Paralimpik sporcuların eşit temsili, kadın ve erkeklerin eşit dağılımı ile şimdiye kadarki en dengeli takım olma özelliğine de sahip.

Habitat Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Sezai Hazır da çocuklar için hayata geçilen proje için konuştu. Hazır, “Habitat Derneği olarak çocuklarımızın ve gençlerimizin spor farkındalığının artmasını ve sosyal hayata katılımlarını önemsiyoruz. Spor değerlerini ve kültürünü, olimpik ve paralimpik değerlerle buluşturacağımız proje için son derece heyecanlıyız. Projeyle çocukların ve gençlerin özgüveninin ve cesaretinin desteklenmesini, sürdürülebilirlik ve kapsayıcılık ile ilgili farkındalıklarının artmasını, toplumsal cinsiyet eşitliğinin desteklenmesini, sporun beraberinde getirdiği dostluk, uyum, barış ve fair play kültürünün yaygınlaşmasını hedefliyoruz” dedi.

Haberin Devamı

12 İLDE OLİMPİYAT COŞKUSU

2024 Paris Olimpiyatları ve Paralimpik Oyunları, pek çok yönüyle önceki Oyunlardan farklılaşıyor. Paris 2024 Oyunlarının tarihin en genç, en sürdürülebilir, en eşitlikçi ve en kapsayıcı Olimpiyat ve Paralimpik Oyunları olması hedefleniyor. Visa da temel değerleriyle birebir örtüşen bu özelliklerden yola çıkarak “Olimpiyat Değerleri Eğitimi” başlığı altında özel bir sosyal sorumluluk projesini, oyunlarla eş zamanlı olarak hayata geçiriyor. Projenin hedefi özellikle dezavantajlı konumda olan gençleri olimpik değerler ve spor yoluyla motive etmek.

Bu kapsamda, Visa Olimpiyat ruhunu tüm Türkiye’ye yaymak üzere 8-14 yaş arası çocuklara eğitimler, spor faaliyetleri ve sporda rol modellerinin katılımıyla kapsamlı bir proje geliştirdi. Visa, Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı UNDP ve Habitat iş birliğiyle yürütülecek olan projenin amacı, Olimpik değerler ve spor aracılığıyla çocukların kendilerini güçlendirmeleri, yetenek ve potansiyellerine inanarak kendilerini geliştirebilmeleri olacak. Proje Türkiye genelinde 12 farklı ilde gerçekleştirilecek. Ayrıca yaz aylarında dezavantajlı bölgelerden gelen kız çocuklarına yelken ve dayanıklılık eğitimleri verilecek.