Skorer Paydos vakti!

Paydos vakti!

03.11.2008 - 00:46 | Son Güncellenme:

Siyah-beyazlı ekip, namağlup gittiği deplasmandan umduğunu alamadı. Kayseri karşısında özellikle hücumda tıkanan Kartal, bitime 5 dakika kala Rüştü ve Sivok’un ortaklaşa hatası, Turgay’ın sert vuruşu ile havlu attı

Paydos vakti

Eğri oturalım, doğru konuşalım! Tamam, zorluk derecesi yüksek bir maç, buna eyvallah... Kaldı ki, Kayserispor “eksik”, Beşiktaş “tam” kadro! Kayseri, zirveden kopmak istemiyor, Beşiktaş ‘koltuğu’ kovalıyor. Kayseri öyle veya böyle kazanmasını bildi, Kartal’ı can evinden vurdu, liderlikten etti.
Ya Beşiktaş? Büyük takım, büyük hedefleri var. Var da, bu futbolla mı ya da bu yabancılarla mı? İşte sorun da burada yatıyor. Sezon başından bu yana hangi maçta iyi futbol oynadı Beşiktaş?Ya da hangi maçta seyircisine kazanırken, azap çektirmedi?
Kime kızalım, Sağlam’a mı, yoksa Denizli’ye mi? Denizli, kızılacak son kişidir bizce... Kadroyu o oluşturmadı ya da bu yabancıları o almadı, alanlar ortada (!) Ne yapsın Denizli, Tello’dan üç kopya çıkaramaz ki!
Yıldızlar maçı değiştiren oyunculardır. İşte Holosko, işte Delgado... Ne yaptılar dün? Ya da Cisse, söyleyin oyuna katkısı ne? Denizli, çıkıp Serdar Kurtuluş’a taç atmasını mı öğretecek? Sivok-Zapo ikilisine onca para harcanacağına yırtıcı bir golcü alınamaz mıydı?
Örnek mi, 13’teki pozisyon. Nobre, sağdan pasıyla Holosko’yu kaçırıyor, Slovak oyuncu çaprazda kaleciyle karşı karşıya kalıyor, ne yapıyor? Orta mı, şut mu belli değil, topu filelere bırakmayı beceremiyor.
21’de Mehmet Topal otuz metreden kaleyi yokladı, Rüştü gole izin vermedi. Sadece Holosko mu? İşte Cisse... Tam Fransız (!) 30’da Tello nefis ara pasıyla Cisse’yi kaçırdı. Fransız, savunmayı çizgi halinde yakaladı, topu biraz sürdü, kaleciye nişanladı.
38’de bu kez Saidou sağdan indi, falsolu vurdu, yön değiştiren ve çatala giden topu Rüştü, son anda kornere tokatladı.
Diyeceksiniz, Kayseri çok mu iyi oynadı, hayır... Ama en azından kazanma arzusundan hiç kopmadı.
Doksan dakikayı kefeye koyacak olursa, “maçın hakkı beraberlikti” diyenler olabilir. Ne var ki, futbol fırsatlar oyunudur. İşte, Kayseri 85’te bir fırsat yakaladı, onu da mükemmel kullandı. Savunmada büyük karambol, Sivok’un da hatasıyla Turgay solda topu önünde buldu, tavana çaktı, hem maçın skorunu belirledi, hem de Kartal’ın namağlup unvanını elinden aldı.
Diyeceksiniz ki, lig uzun maraton, ne olacağını şimdiden kestirmek zor. Bu da bir düşünce olabilir, ancaaak bizim tezimiz, bu yabancılarla (!), şampiyonluk ipini göğüslemesi çok zor, tersi “mucize” olur!



Paydos vakti



Paydos vakti



MAÇIN RÖNTGENİ

MAÇIN ADAMI
TURGAY
Cangele’nin kadroda yer alamaması nedeniyle kendini ilk on birde bulan Turgay, zaman zaman tecrübesiz bir görüntü ortaya koysa da dün takımına üç puanı kazandıran kahraman oldu. Karşılaşmanın büyük bölümünde Beşiktaş’ın savunması arasında fazla şans bulamayan sarı-kırmızılı futbolcu maçın 85. dakikasında ayağına gelen fırsatı kaçırmadı. Meşin yuvarlağı Beşiktaş ağlarına gönderen Turgay Kartal’ın namağlup unvanını da yıkmış oldu.

KIRILMA NOKTASI
HATALI DEĞİŞİKLİK
Maçın 79. dakikasına kadar futbol olarak kimseye zevk vermeyen ve adeta kör dövüşünü andıran bir oyun oynanıyordu. Beşiktaş’a geldiği günden beri hücum futbolu oynatan Teknik Direktörü Mustafa Denizli takımının, Kayserispor’a korkulu anlar yaşatan iki hücumcusu Tello ve Nobre’yi çıkarması maçın kırılma anı oldu. İleri uçta baskı yapmayan Beşiktaş karşısında Kayserispor ataklarını daha da yoğunlaştırdı. Bu atakların meyvesini de Kayserispor 85. dakikada Turgay’ın golüyle aldı.


MAÇIN HAKEMİ
Cisse atılmalıydıTecrübesine rağmen müsabaka içinde verdiği faul kararları ile kart uygulamalarında standartı tutturamadı. Ceza alanı içinde Turgay’ın şutunda Sivok’un eline çarpan topta devam kararı doğruydu. Çok yakın mesafeydi, kol açık değildi. Ceza alanı içinde Tello - Aydın mücadelesine devam kararı yerinde idi. Ancak aynı oyuncular arasında ceza alanı dışındaki benzer pozisyona faul verdi. Sarı kartlı Cisse’nin yandan kayarak Bilal’e yaptığı sakatlayıcı hareketin karşılığı ikinci sarı karttan kırmızı kart olmalıydı. Aydın-Sivok tartışmasında iki oyuncuyu barıştırma isteği gereksizdi. Sivok’un daha önceden sarı kartı olmasaydı, iki oyuncuya kart gösterirdi. Holosko düdükten sonra topa vurdu, uyarı aldı. Saidou vurdu, sarı kart gördü. Taç atışlarının yeri konusundaki aşırı titizliğini ve standardını, kart ve faul uygulamalarında da göstermeli.
METİN TOKAT

MAÇTAN NOTLAR

2 holiganın yaptığına bak!
Maç öncesi bir belediye otobüsünü taşlayıp, sürücüsü Cenk Özen'i dövdükleri ileri sürülen 2 siyah-beyazlı taraftar gözaltına alındı. İhbar üzerine İstanbul'dan taraftar getiren 34 YL 8515 plakalı otobüsü durduran polis, 31 Beşiktaşlı'yı Reşat Vural Polis Merkezi'ne götürdü ve burada dayak yediği belirtilen sürücüyle yüzleştirildi. Bunlardan ikisi gözaltına alınırken, diğerleri ise iki holigan yüzünden ancak maçın ikinci yarısına yetişebildi.


Muskası düştü
Beşiktaş maçında saha içinde, Ali Turan'ın tozluğundan küçük bir kağıt parçası düştü. Çimlerin arasından bunu alan Kayserisporlu futbolcu, yeniden bulunduğu yere koydu. Ali, bunun bir muska olduğunu açıkladı.

Sivok'un özrü
Karşılaşmanın 44. dakikasında Turgay'a arkadan sert bir şekilde giren Sivok'a, Kayserispor Teknik Direktörü Tolunay Kafkas, "Ne yapıyorsun?" diye sert tepki gösterdi. Siyah - beyazlı oyuncu ise elini kaldırarak vücut diliyle Kafkas'tan özür dilediğini belirtti.


Bilet protestosu
Karşılaşmada 831 polis, 70 özel güvenlik görevlisi önlem aldı. Maça ilgi oldukça fazlaydı ve 7 bini kombine olmak üzere tüm biletler satıldı. Siyah-beyazlı taraftar için bin 200 kişilik yer ayrıldı. Ancak, Beşiktaşlılar'a ayrılan tribünün biletleri günler önce tükenince, içeri giremeyen bir grup siyah-beyazlı taraftar sloganlarla bu durumu protesto etti.


Gazi Köyü'ne forma
Grup Siyah - Beyaz Derneği'nin köy projeleri kapsamında Kayseri'nin, Develi ilçesine bağlı Gazi köyünde Beşiktaş forması ve ürünlerini dağıttılar. Develi Belediye Başkanı Recep Özkan'ın da katıldığı 100 çocuğa forma ve siyah-beyaz ürünlerinin dağıtımında, köy çocukları "Şampiyon Beşiktaş" tezahüratlarıyla yapılan organizasyona renk kattılar.