Diğer Pekin 2022 Kış Olimpiyatları'nda görkemli açılış

Pekin 2022 Kış Olimpiyatları'nda görkemli açılış

05.02.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Pekin 2022 Kış Olimpiyatları, gerçekleştirilen görkemli açılış töreniyle başladı. Türkiye kafilesinde bayrağı kayaklı koşu sporcusu Ayşenur Duman ile sürat patencisi Furkan Akar taşıdı.

Pekin 2022 Kış Olimpiyatlarında görkemli açılış

Tarihteki 24. Kış Olimpiyatları, Pekin Ulusal Stadyum’da görsel bir şölene sahne olan açılış töreniyle resmen start aldı. Koreografiler, ışık şovlarına sahne olan törende, katılımcı ülkelerin geçişleri de gerçekleşti.

Tarihinde 18. kez kış olimpiyatlarına katılan Türkiye, geleneksel olarak ilk sırada geçiş yapan Yunanistan’ın hemen ardında ikinci ülke olarak stadyumda pandemi nedeniyle sınırlı sayıda bulunan seyirciyi selamladı. Türk kafilesinde bayrağı kayaklı koşu sporcusu Ayşenur Duman ile sürat patencisi Furkan Akar taşıdı. Kış Olimpiyatları’nda daha önce hiç madalyası bulunmayan ve ilk madalyasını bu oyunlarda arayacak olan Türkiye’yi Çin’deki oyunlarda dört dalda toplam 7 sporcu temsil ediyor.

20 Şubat’taki kapanış töreniyle son bulacak Kış Olimpiyatları’na 90 ülkeden yaklaşık 3 bin sporcu katılıyor. Bu sporcular toplamda 7 spor dalında ve 15 disiplinde boy gösterecek. Oyunların en başarılı ülkeleri Norveç, Almanya, Kanada kalabalık kafilelerle seremoniye katılırken, Suudi Arabistan gibi ilk kez kış olimpiyatlarında yer alacak ülkelerin de bayrakları açılış töreninde dalgalandı.

Putin de izledi

Rus sporcular da Rusya Olimpiyat Komitesi adı altında, diğer kafileler gibi fondaki klasik müzik eserleri eşliğinde törende izleyiciyi selamladılar. Bazı ülkelerin diplomatik boykot uygulayıp yetkililerini göndermediği açılış töreninde stadyumda hazır bulunan Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ise sporcuları selamladı. IOC Başkanı Thomas Bach ve Çin Halk Cumhuriyeti Başkanı Xi Jianping törende birer konuşma gerçekleştirdi.

Haberin Devamı

Fatih Arda sahnede

Kayakla atlamada Fatih Arda İpcioğlu Pekin Kış Olimpiyat Oyunları’nda bugün sahne alıyor. Bu sezon dünya kupalarında fırtına gibi esen, dokuz kez finale kalarak tarih yazan ve 2018 yılında Güney Kore’de gerçekleşen oyunlara elde ettiği kota ile katılan milli sporcu ikinci kez yer aldığı olimpiyatta TSİ 09.20’de ilk atlayışını gerçekleştirecek. Olimpiyatların ayrı bir havası olduğunu vurgulayan İpcioğlu “Pekin’de önceliğimiz elemeleri geçmek ve finale çıkmak olacak. Finale adımı yazdırmak tek düşüncem” diye konuştu.

Yazarlar