Dünyadan Futbol Pele'nin vefatı dünya basınında! Tüm sayfalar ‘Büyük Kral’ için hazırlandı

Pele'nin vefatı dünya basınında! Tüm sayfalar ‘Büyük Kral’ için hazırlandı

31.12.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

82 yaşında hayatını kaybeden dünya futbolunun efsane ismi Pele'nin vefatı, herkesi yasa boğdu. Tüm dünyada ‘Siyah İnci’ lakaplı büyük golcü için yas tutulurken Dünya basını manşetlerine Pele’nin vefatını taşıdı.

Pelenin vefatı dünya basınında Tüm sayfalar ‘Büyük Kral’ için hazırlandı

Brezilya ve dünya futbolunun gelmiş geçmiş en golcü futbolcusu Pele, 82 yaşında hayata gözlerini yumdu. Avrupa’dan Asya’ya, ABD’den Güney Amerika’ya kadar futbol ailesi ‘Siyah İnci’ için saygı duruşunda bulundu.

Haberin Devamı

'BÜYÜK KRAL' MANŞETİ

Dünya futbolunun ve Brezilya’nın gelmiş geçmiş en büyük efsanelerinden biri olan Pele’nin 82 yaşında hayata veda etmesi herkesi yasa boğdu. Tüm dünyada ‘Siyah İnci’ lakaplı büyük golcü için yas tutuldu. Dünya basını manşetlerine Pele’nin vefatını taşıdı, üzüntülerini dile getirdi. Avrupa’dan Asya’ya Güney Amerika’dan ABD’ye kadar her yerde manşetler Pele’ye aitti. Ülkesi Brezilya’da da tüm sayfalar ‘Büyük Kral’ için hazırlandı.

GUARDİAN SES GETİRDİ

Güney Amerika basını tamamen ‘Kral’ manşetleriyle çıkarken Fransa’da L’Equipe manşet renklerini Brezilya Milli Takımı renklerine çevirdi. İngiltere’de tüm gazeteler Pele ile çıkarken, özellikle Guardian’ın manşeti çok konuşuldu. Benzer şekilde İspanya’da MARCA’nın manşeti de ses getirdi. Arjantin’de de manşetlerde Pele’ye saygı duruşu vardı. Ole gazetesi tam sayfa Kral manşetiyle Pele’yi andı. Uruguay’da, Kolombiya’da, Meksika’da ve ABD’de de tam sayfa Pele anısına manşetler yapıldı.

Haberin Devamı

Pelenin vefatı dünya basınında Tüm sayfalar ‘Büyük Kral’ için hazırlandı

PELE MÜZESİNE AKIN

Santos’ta 2014 yılında açılan Pele müzesi önceki günden bu yana ziyaretçi akınıyla karşılaştı. Birçok taraftarın mum yakarak dua ettiği görüldü. Öte yandan Pele’nin hayata veda ettiği Sao Paulo’daki Albert Einstein Hastanesi önünde de ciddi kalabalıklar oluştu.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN MESAJ

Dünya futbolunun efsane isimlerinden Pele’nin vefatı sonrası Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Portekizce bir mesaj yayınladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Dünya futbolunun en büyük isimlerinden biri olan Pele’nin vefatından dolayı büyük bir üzüntü duydum. Efsane Pele’nin acısını yaşayan Brezilya halkının üzüntüsünü paylaşıyor, ailesine ve tüm futbolseverlere baş sağlığı diliyorum” dedi.

9. KATTA STAT MANZARALI

Pele’nin mezarı da son derece ilginç olacak. 20 yıl önce bir inşa edilen Memorial Necrepole Ecuminica’da Pele’nin mezarı 9. katta yer bulacak. Kendisi gibi futbolcu olan babası Dondinho’nun forma numarası 9 olduğu için bu binada 9. katta mezarını satın almıştı. Ayrıca mezarının tam karşısında çok sevdiği kulübü Santos’un stadı Vila Belmiro görünüyor.

Haberin Devamı

Pelenin vefatı dünya basınında Tüm sayfalar ‘Büyük Kral’ için hazırlandı

CENAZE TÖRENİ 30 OCAK'TA

82 yaşındaki vefat eden Pele’nin cenaze töreni netleşti. Sao Paulo’daki Albert Einstein Hastanesi’nin verdiği bilgilere göre büyük efsanenin cenazesi 2 Ocak Pazartesi sabahına kadar hastanede kalacak. 2 Ocak günü de Pele’nin kulübü olan Santos’un stadı Vila Belmiro’ya taşınacak. Burada 24 saat boyunca halka açık bir tören organize edilecek. Tüm futbolseverler Pele’nin cenazesini 3 Ocak Salı sabahına kadar ziyaret edebilecek.

3 Ocak Salı sabahı ise Pele’nin cenazesi Santos sokaklarında özel bir kortej eşliğinde gezdirildikten sonra aile üyelerinin de olduğu Memorial Necropole Ecumenica’da toprağa verilecek. Bu tören halka açık olmayacak.

MİLLİ YAS İLAN EDİLDİ

Büyük efsane Pele’nin vefatının ardından Brezilya’da 3 gün milli yas ilan edildi. Rio de Janeiro’daki İsa heykeli de Pele’nin anısına Brezilya Milli Takımı’nın renkleriyle aydınlatıldı.

Brezilya’nın seçilmiş Devlet Başkanı Luiz Inacio Lula da Silva, efsane futbolcu Pele’nin ölümü nedeniyle taziye mesajı yayımladı, “Brezilyalı gençlerin sahip olmadığı bir ayrıcalık edindim, Pele’yi Pacaembu ve Morumbi’de oynarken canlı izledim. Pele’nin şovunu gördüm. Çünkü top ona geldiğinde her zaman özel bir şey yaptı ve bu çoğunlukla golle sonuçlandı. Ülkemizin adını onun kadar ileri götüren çok az Brezilyalı vardır. Dili Portekizceden ne kadar farklı olsa da, gezegenin dört bir yanından gelen yabancılar çok geçmeden sihirli kelimeyi telaffuz etmenin bir yolunu buldular: ‘Pele’.”

Haberin Devamı

 

Yazarlar