Diğer Pınar Coşkuner Genç, Paris'te tarihe geçecek

Pınar Coşkuner Genç, Paris'te tarihe geçecek

12.02.2022 - 07:01 | Son Güncellenme:

Anneannesinin diktiği yelken, babasının dizayn ettiği ahşaptan tekneyle bu spora başlayan Pınar Coşkuner Genç, 2024 Paris göreviyle Olimpiyatlar tarihindeki ilk kadın başhakem oldu.

Pınar Coşkuner Genç, Pariste tarihe geçecek

Pınar Coşkuner Genç, Dünya Yelken Federasyonu tarafından 2024 Paris Olimpiyat Oyunları’nda yelken branşında başhakem olarak atanan ve bu göreve atanmış dünyadaki ilk kadın ve ilk Türk hakem oldu. Avrupa Yelken Federasyonu (EUROSAF) Asbaşkanı, Dünya Yelken Federasyonu (World Sailing) Bölgeler ve Gelişim Komitesi Başkanı, İstanbul Yelken Kulübü sporcusu ve uluslararası hakem Pınar Coşkuner Genç, DHA’ya açıklamalarda bulundu.

2012 Londra, 2016 Rio ve 2020 Tokyo Olimpiyatları’nda hakem olarak Türkiye’yi temsil eden ve birçok dünya ve Avrupa şampiyonasında görevini başarılı bir şekilde yerine getiren Genç, 200 hakem arasından seçildiği görevinde 2024 Paris Olimpiyat Oyunları’nda tüm olimpik yarışların gerçekleşmesini sağlayacak parkur temsilcileri ve uluslararası yarış yöneticilerinden oluşan ekibin yöneticiliğini yapacak.

‘Kalamışlıyım ben’

Genç, “Doğma büyüme Kalamışlıyım. Anneannem ilk yelkeni evdeki dikiş makinesinde dikti, babam ilk tekneyi dizayn etti, ahşap olarak yapıldı. Kurbağalıdere’de düşerek yelkeni öğrendim. Sınıf arkadaşım beni İstanbul Yelken Kulübü’ne getirdikten sonra ise yarışmaya başladım. Hamilelik sürecimden sonra hakemlik kısmına ağırlık verdim. Tüm kadın hakemlere örnek olmak istiyorum. Eminim ki Türkiye Yelken Federasyonu Başkanı Özlem Akdurak’ın da açtığı bu yolda daha fazla kadın görev alacak” dedi.

Haberin Devamı