Voleybol Polonyalı yıldızdan Sultanlar'a 'Centilmenlik dışı' hareket! Rejiden skandal

Polonyalı yıldızdan Sultanlar'a 'Centilmenlik dışı' hareket! Rejiden skandal

02.10.2022 - 10:00 | Son Güncellenme:

FIVB Dünya Şampiyonası'nda Türkiye fırtınası esmeye devam ediyor. Polonya'yı zorlu maçta mağlup eden Sultanlar gruptan lider çıktı. Mücadele esnasında Polonyalı yıldızın Türkiye tarafına yaptığı 'Centilmenlik dışı' hareket damga vururken Polonya rejisinin maçın en kritik anında yaptığı skandal hata ise çok konuşuldu.

Polonyalı yıldızdan Sultanlara Centilmenlik dışı hareket Rejiden skandal

A Milli Kadın Voleybol Takımı, FIVB Dünya Şampiyonası B Grubu’ndaki beşinci ve son maçında Polonya’yı 3-2 mağlup etti ve grup lideri olarak son 16 turuna yükseldi. Mücadele esnasında Polonyalı yıldızın Türkiye tarafına yaptığı 'Centilmenlik dışı' hareket damga vururken Polonya rejisinin maçın en kritik anında yaptığı skandal hata ise çok konuşuldu.

Haberin Devamı

LİDER OLARAK TURLADI
Grup lideri olarak son 16’ya yükselen milliler, Dünya Şampiyonası’nda 2'nci turda F Grubu’nda yer alacak ve Amerika Birleşik Devletleri, Sırbistan, Almanya ve Kanada ile mücadele edecek.

EDA VE ZEHRA'DAN SKORA BÜYÜK KATKI
Polonya karşısında beş oyuncumuz çift hanelere ulaştı. Orta oyuncularımız Eda Erdem ve Zehra Güneş'in toplam 25 sayılık katkı sağlaması dikkat çekti.

22 - Ebrar Karakurt
14 - Eda Erdem
13 - Hande Baladın
11 - Zehra Güneş
10 - Saliha Şahin
2 - Cansu Özbay
2 - Meryem Boz
2 - Derya Cebecioğlu

Polonyalı yıldızdan Sultanlara Centilmenlik dışı hareket Rejiden skandal

POLONYA REJİSİNDEN SKANDAL HATA
Mücadelenin en kritik anında Polonya rejisinin skandal hatası damga vurdu. Karar setinde Türkiye'nin farkı açtığı sırada Polonyalılar topun içeride olduğuna yönelik itirazda bulundu. Yapılan görüntülü değerlendirmede Polonya'nın hücumunun out olduğu görüldü. Hemen ardından ise Polonya hücumunun Türkiye bloğundan sekip dışarı çıktığı gösterildi.

Haberin Devamı

Polonya böyle bir itirazda bulunmamasına rağmen bunun ekrana gelmesi büyük şaşkınlık yarattı. Ev sahibi Polonya seyircisinde uğultular yükselirken mücadeleyi anlatan spiker duruma isyan etti. Rejinin yaptığı hata sonrası Filenin Sultanları karşı takımın içerde mi dışarda mı diye itiraz ettiğini ve sayının Türkiye lehine olduğunu belirtti. Görüntü ekranlara gelse bile sayı Türkiye'nin oldu ve mücadele devam etti.

Polonyalı yıldızdan Sultanlara Centilmenlik dışı hareket Rejiden skandal

"AĞZININ PAYINI VERMEK İSTİYORUZ"
Polonyalı Milli voleybolcu Klaudia Alagierska-Szczepaniak mücadele öncesinde şok sözler sarf etmişti. Szczepaniak: "Dominik Cumhuriyeti karşısında verdiğimiz mücadele Türkiye maçı için bizi motive etti. Sonuç değil ama oyunumuzla Dominikle başa baş oynayabileceğimizi gösterdik. Türkiye dünyanın en iyi takımlarından biri ama biz onlara ağzının payını vermek istiyoruz. Bir ay öncesine göre şimdi çok daha iyi oynuyoruz" ifadelerini kullanmıştı.

WOLOSZ'DAN CANSU'YA CENTİNMENLİK DIŞI HAREKET
Dünyanın en iyi pasörleri arasında gösterilen Wolosz dünkü mücadelenin en etkili isimlerinden biri oldu. Aynı zamanda CEV Şampiyonlar Ligi finalinde Vakıfbank'a kaybeden Imoco Volley'in pasörü Polonyalı yıldız müsabakada Cansu Özbay ile rekabete girdi. Setlerde 1-1 eşitlik ve oyunda 11-11 beraberlik varken Wolosz smaç vurmadı ve takım arkadaşına pas verdi. Wolosz'un fake hareketinde Cansu tuzağa düştü ve blok için yükseldi. Cansu'nun çabası boşa çıktı ve ralli devam etiği sıra Polonyalı pasör, 'Gel, gel' hareketinde bulundu.

Haberin Devamı

Voleybolda nadir rastlanan ve NBA'de örneklerini görülen 'Trash talk' hakem tarafından es geçildi. Voleybolda karşı tarafa yapılan bu tip hareketler hakem tarafından uyarı cezasıyla cezalandırılıyor.

Polonyalı yıldızdan Sultanlara Centilmenlik dışı hareket Rejiden skandal

GUİDETTİ ÖVMÜŞTÜ
Mücadele öncesinde başantrenör Guidetti Polonyalı pasörü şu sözlerle övmüştü: Bu turnuvada dünyanın en iyi pasörüne sahipler. Turnuvada Wolosz gibi bir oyuncuya sahip olan başka bir takım yok. Ben de sahip olduğum pasörlerden dolayı çok mutluyum. Ama Wolosz’u bu turnuvada en iyi yapan hem deneyimi hem de kalitesi’’

"MEMNUN DEĞİLİM"
Mücadelenin ardından konuşan Guidetti şu ifadeleri kullandı: "Polonya ilk sette iyi oynamadı. Biz çok fazla basit hata yaptığımız için kaybettik. Hatta dördüncü setten de memnum değilim. Servis karşılamada çok hata yaptık. Ama böyle bir setten sonra bile geri geldiğimiz için çok mutluyum. Takıma harika iş başardı."

Haberin Devamı

Polonyalı yıldızdan Sultanlara Centilmenlik dışı hareket Rejiden skandal

"LİDER OLDUK MU?"
"Lider olduk mu? Bilmiyorum. Önemli olan buradan bir yenilgiyle çıkmaktı. Dört galibiyet çok önemliydi. Bu grubu kaçıncı sırada bitirdiğiniz bir önemi yok. Kaçıncı sırada bitirirseniz bitirin, ABD, Sırbistan gibi takımlarla zaten oynayacaksınız."

PUAN DURUMU
Filenin Sultanları'nın yer alacağı F Grubu'ndaki puan durumu:

Sırbistan - 14 Puan
ABD - 12 Puan
Türkiye - 11 Puan
Dominik - 11 Puan
Tayland - 10 Puan
Polonya - 10 Puan
Kanada - 8 Puan
Almanya - 7 Puan

Yazarlar