Dünya Kupası Portekiz'de Gonçalo Ramos fırtınası! Ronaldo'yu aratmadı

Portekiz'de Gonçalo Ramos fırtınası! Ronaldo'yu aratmadı

07.12.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Dünya Kupası Son 16 Turu'nda Portekiz ile İsviçre ile karşılaştı. Maçı Portekiz 6-1'lik farklı skorla kazanırken mücadeleye 21 yaşındaki Gonçalo Ramos damgasını vurdu. Genç yıldız, birçok rekora adını yazdırmayı başardı. İşte detaylar...

Portekizde Gonçalo Ramos fırtınası Ronaldoyu aratmadı

 2022 Dünya Kupası'nda Portekiz ile İsviçre çeyrek finale çıkmak için kozlarını paylaştı. Portekiz, rakibini farklı mağlup ederken maçın en çok konuşulan ismi Ronaldo yerine 11'de başlayan Goncalo Ramos oldu.

Haberin Devamı

21 yaşındaki genç futbolcu golleriyle damga vurduğu gecede birçok rekora adını yazdırdı.

RONALDO YEDEK KULÜBESİNDE

Cristiano Ronaldo, Portekiz formasıyla EURO 2008'deki İsviçre maçından bu yana ilk kez majör turnuvalarda bir maça yedek kulübesinde başladı. Portekiz, o maçta İsviçre'ye 2-0 mağlup olmuştu.

Portekizde Gonçalo Ramos fırtınası Ronaldoyu aratmadı

TRİBÜNLER COŞTU

Maça yedek kulübesinde başlayan Ronaldo, 73. dakikada oyuna dahil olurken tribünler adeta coştu. Tribünler yıldız futbolcuya büyük destek verirken Pepe oyundan çıkmamasına rağmen kaptanlık pazubandını Ronaldo'ya verdi.

Portekiz basınında yer alan haberde, Cristiano Ronaldo'nun neden ilk 11'de yer almadığı ortaya çıktı. Portekiz Teknik Direktörü Fernando Santos, savunma kurgusuna uymadığı için yedek bıraktığı öne sürüldü. Ronaldo'nun özellikle savunma çizgisini bozduğunun altı çizildi.

Haberin Devamı

HAT-TRİCK YAPTI

Ronaldo yerine ilk 11'de maça başlayan Gonçalo Ramos, adeta Ronaldo'yu aratmadı. 17, 51 ve 57. dakikalarda fileleri sarsarak hat-trick yapan ve takımının galibiyetinde büyük rol oynayan genç futbolcu, maça damgasını vurdu.

RONALDO SÖZLERİ

Gonçalo Ramos maçın ardından Ronaldo hakkında şu açıklamayı yaptı: "Ronaldo benimle ve takımdaki herkesle sürekli iletişim kuruyor. O bizim liderimiz."

Portekizde Gonçalo Ramos fırtınası Ronaldoyu aratmadı

REKORLARI KIRDI

Portekiz'in Dünya Kupası tarihinde hat-trick yapan ilk oyuncusu olan Ramos aynı zamanda Katar'daki turnuvada da hat-trick yapan ilk isim olmayı başardı. İlk kez Dünya Kupası'nda bir maça ilk 11'de başlayan oyuncu; grup mücadelesi bölümünde toplam 12 dakika süre almıştı.

KLOSE'DEN SONRA İLK

Opta'nın bilgilerine göre Gonçalo Ramos ayrıca efsane Alman golcü Miroslav Klose'nin 2002'deki başarısından bu yana ilk 11'de çıktığı ilk Dünya Kupası maçında hat-trick yapan ilk oyuncu oldu.