İngiltere Premier Lig Premier Lig tarihinde bir ilk! Ramazan ayında Chelsea'den alkışlanan hareket

Premier Lig tarihinde bir ilk! Ramazan ayında Chelsea'den alkışlanan hareket

27.03.2023 - 13:43 | Son Güncellenme:

Premier Lig devi Chelsea, Ramazan ayında Stamford Bridge'de yaptığı organizasyonla bir ilki gerçekleştirdi.

Premier Lig tarihinde bir ilk Ramazan ayında Chelseaden alkışlanan hareket

İngiltere ve Hollanda Futbol Federasyonları, Ramazan ayında futbolcuların maç esnasında oruçlarını açabilmeleri adına kolaylık sağlayacak. ESPN'de yer alan habere göre Premier Lig ve İngiliz Futbol Ligi yetkililerinden oyunculara Ramazan boyunca akşam maçlarında oruçlarını açmaları için bir fırsat sağlamaları istendi. Chelsea'den N'Golo Kante, Liverpool'dan Mohamed Salah ve Manchester City'den İlkay Gündoğan'ın da aralarında bulunduğu çok sayıda futbolcunun, İslam'ın beş şartından biri uyarınca bir ay boyunca oruç tutması bekleniyor. Oruç tutan futbolcular veya kulüp görevlileri saha kenarında oruçlarını açabiliyorlar.

Haberin Devamı

HOLLANDA'DAN DA BENZER KARAR

Hollanda Futbol Federasyonu da İngiltere'nin aldığı kararın bir benzerini alarak oyuncuların oruçlarını açabilmeleri adına kolaylık sağlayacak. Hollanda'da oruç açma esnasında hakem oyunu geçici süreliğine durduracak. Hakemler oyun durduğu anda oyuncuların oruçlarını açmasını bekleyecek ve ardından maç kaldığı yerden devam edecek.

CHELSEA'DEN TARİHTE BİR İLK 

İngiltere Premier Lig takımlarından Chelsea, dün akşam Stamford Bridge Stadı’nın saha kenarında iftar organizasyonu düzenleyerek bir ilki gerçekleştirdi. 'Ramazan Çadırı Projesi' kapsamında ülkede geleneksel hale getirilen 'Açık İftar' etkinlikleri çerçevesinde Chelsea'nin, başkent Londra'daki stadı Stamford Bridge’de ilk kez toplu iftar verildi.

Haberin Devamı

Haberin Devamı

DAHA SONRA NAMAZ KILDILAR

Chelsea Vakfı tarafından gerçekleştirilen bu organizasyonla, ilk kez bir Premier Lig takımının stadında iftar programı yapılmış oldu. Etkinliğe Chelsea Vakfı Başkanı Simon Taylor, Chelsea'nin ilk siyahi oyuncusu Paul Canoville ve Chelsea Yönetim Kurulu'ndan Lord Daniel Finkelstein da katıldı. Konuklar, ezan okunmasının ardından saha kenarında bir araya gelerek oruçlarını açtı. Orucunu açanlar daha sonra stadın mescidinde namaz kıldılar.

Premier Lig tarihinde bir ilk Ramazan ayında Chelseaden alkışlanan hareket