İngiltere Premier Lig Premier Lig'de Chelsea'den Girona'nın yıldızına kanca!

Premier Lig'de Chelsea'den Girona'nın yıldızına kanca!

08.04.2024 - 18:15 | Son Güncellenme:

Premier Lig'de şampiyonluk yarışından uzak kalan Chelsea'nin Girona'da forma giyen yıldız futbolcuyu transfer etmek istediği öğrenildi.

Premier Ligde Chelseaden Gironanın yıldızına kanca

Mauricio Pochettino yönetimindeki Chelsea'de kurmaylar gelecek sezon için çalışmalarına başladı. Forvet hattına takviyede bulunmak isteyen Chelsea'nin La Liga'da Girona forması giyen yıldız futbolcuyu kadrosuna katmak istediği iddia edildi.

Haberin Devamı

Fichajes'in haberine göre; Chelsea'nin Girona forması giyen Artem Dovbyk'i transfer etmek istediği belirtildi. Nicholas Jackson'ın performansından memnun olmayan Chelsea'nin Ukraynalı forveti renklerine bağlamayı hedeflediği kaydedildi.

Chelsea'nin İngiltere Futbol Federasyonu'nun koyduğu kurallar sebebiyle en az 2-3 oyuncusuyla yollarını ayıracağı aktarıldı.

Artem Dovbyk bu sezon Girona'da 33 maça çıktı. 26 yaşındaki santrfor bu müsabakalarda 17 gol sevinci yaşadı. Artem Dovbyk takım arkadaşlarına 7 asist yaptı.

Artem Dovbyk'in Girona ile olan sözleşmesi 30 Haziran 2028'de sona erecek. Ukraynalı santrforun güncel piyasa değeri 30 milyon euro.

Dnipro altyapısında futbola başlayan Artem Dovbyk daha sonra Zaria Balti, Midtjylland ve SönderjyskE formaları giydi. Girona, sezon başında Artem Dovbyk için 7 milyon 750 bin euro bonservis bedeli ödedi.

Haberin Devamı

Artem Dovbyk, Ukrayna Milli Takımı'nda 25 karşılaşmada süre aldı. 26 yaşındaki forvet bu mücadelelerde 8 kez rakip fileleri havalandırdı.

Yazarlar