İngiltere Premier Lig Premier Lig'de tarihi gün! Mikel Arteta'nın serisi sona erdi

Premier Lig'de tarihi gün! Mikel Arteta'nın serisi sona erdi

23.10.2022 - 18:23 | Son Güncellenme:

İngiltere Premier Lig'de 13'üncü hafta heyecanı yaşandı. Steven Gerrard'ın görevine son veren Aston Villa, Brentford'ı farklı geçti. Mikel Arteta yönetiminde muhteşem bir seri yakalayan Arsenal, Southampton'a takıldı. Leicester City 4 isabetli şut çektiği maçta rakibini 4 golle mağlup etme başarısı gösterdi. İşte Premier Lig'de unutulmaz günün ayrıntıları...

Premier Ligde tarihi gün Mikel Artetanın serisi sona erdi

Avrupa futbolunun en ön plandaki ligi Premier Lig'de 13'üncü hafta heyecanı devam etti. Zirvedeki Arsenal, Southampton deplasmanında umduğunu bulamadı. Steven Gerrard'ın görevine 3 gün önce son veren Aston Villa, Brentford karşısında taraftarlarını mutlu etti. Leicester City, Wolverhampton deplasmanında inanılması güç bir başarıya imza attı. İşte detaylar...

Haberin Devamı

Premier Lig'de yaşanan üst üste kötü sonuçların ardından Aston Villa'da teknik direktör Steven Gerrard'ın görevine son verildi. Ada temsilcisi, Premier Lig'in 13'üncü haftasında Brentford'ı konuk etti. Kritik müsabakada Aaron John Danks'ın başında yer aldığı Aston Villa muhteşem bir başlangıca imza attı. Aston Villa, Brentford karşısında 2'nci dakikada Bailey, 7 ve 14'te Ings'in attığı gollerle bir anda 3-0'lık üstünlüğü yakaladı. Watkins, 59'uncu dakikada rakip fileleri havalandırdı ve maçın skorunu belirledi.

Aston Villa bu sonuçla birlikte 3 maç sonra ilk kez bir Premier Lig maçında kalesinde gol görmedi. Steven Gerrard'ın görevine son veren Aston Villa aynı zamanda 4 maç sonra ilk kez bir rakibini mağlup etti. Bu sonuçla birlikte Aston Villa puanını 12'ye yükseltti.

Haberin Devamı

FULHAM, LEEDS'İ DEVİRDİ

Günün diğer maçında Jesse March yönetimindeki Leeds United, Fulham'la karşı karşıya geldi. Zorlu müsabaka konuk takımın 3-2'lik üstünlüğüyle tamamlandı. Leeds United'da fileleri Rodrigo ile Summerville havalandırdı. Fulham'ın gollerini Mitrovic, Reid ve Willian attı. Bu sonuçla birlikte Fulham puanını 18 yaptı, Leeds United ise 9 puanda kaldı.

Fulham'ın Sırp golcüsü Alexandar Mitrovic, Premier Lig'de sezona oldukça formda başladı. Tecrübeli santrfor şu ana kadar oynadığı müsabakalarda rakip fileleri 9 kez havalandırdı. Alexandar Mitrovic, Fulham'ın başarısında önemli bir pay sahibi oldu.

Premier Ligde tarihi gün Mikel Artetanın serisi sona erdi

ARSENAL, SOUTHAMPTON'A TAKILDI

Premier Lig'in zirvesinde yer alan Arsenal, Southampton'a konuk oldu. Mikel Arteta'nın öğrencileri kritik maça oldukça hızlı bir başlangıç yaptı. Granit Xhaka'nın attığı golle birlikte Arsenal rakibi karşısında devreyi 1-0 önde kapattı. Southampton'da Armstrong 65'inci dakikada fileleri havalandırdı ve maçın sonucunu belirledi. İki takım sahadan 1-1'lik dengeyle ayrıldı.

Mikel Arteta yönetimindeki Arsenal'ın Premier Lig'de devam eden 4 maçlık galibiyet serisi Southampton deplasmanında son buldu. Topçular şu ana kadar ligde oynadığı maçlarda sadece 1 mağlubiyet ve 1 beraberlikle puan kaybı yaşadı.

Haberin Devamı

Premier Ligde tarihi gün Mikel Artetanın serisi sona erdi

WOLVERHAMPTON BASTIRDI, LEICESTER ATTI

Premier Lig'de uzun süre unutulmayacak maç Molineaux Stadyumu'nda oynandı. Wolverhampton, Leicester City'i konuk etti. Wolverhampton'ın 21 şut çektiği müsabakada Leicester City rakibi karşısında sahadan 4-0 galip ayrıldı. Leicester City'de fileleri Tielemans, Barnes, Maddison ve Vardy havalandırdı. Leicester City'de kaleyi bulan 4 şutun gol olması dikkatlerden kaçmadı.

VARDY TARİHE GEÇTİ

Premier Lig'de şampiyon olarak tüm dikkatleri üzerine çeken Leicester City'de Jamie Vardy tarihe geçti. Tecrübeli santrfor, 30 yaşından sonra Premier Lig kariyeri başlayan ve Premier Lig'de 100 gol barajına ulaşan ilk isim unvanının sahibi oldu. Jamie Vardy ve takım arkadaşları bu galibiyet sonrası büyük bir sevinç yaşadı.

Premier Ligde tarihi gün Mikel Artetanın serisi sona erdi