Fransa Ligue 1 PSG'de Galtier skandalı büyüyor! Açıklama geldi: Ölüm tehditleri alıyor

PSG'de Galtier skandalı büyüyor! Açıklama geldi: Ölüm tehditleri alıyor

13.04.2023 - 11:52 | Son Güncellenme:

PSG teknik direktörü Christophe Galtier'in Nice'de çalıştığı dönemde oyuncuları hakkında söylediği iddia edilen ırkçı sözleri Fransa'da gündem olmuştu. Konu hakkında Galtier'den açıklama geldi. İşte detaylar...

PSGde Galtier skandalı büyüyor Açıklama geldi: Ölüm tehditleri alıyor

PSG teknik direktörü Christophe Galtier skandal bir iddia ile karşı karşıya kaldı. İddialara göre Fransız teknik adam, Nice'de çalıştığı dönem oyuncuları hakkında ırkçı ifadeler kullandı. Konu ile ilgili Galtier'den açıklama geldi.

Haberin Devamı

FOURNIER: GERÇEKLERİ AÇIKLARSAM SOYUNMA ODASINA GİREMEZ

Eylül ayında RMC Sport'a açıklama yapan Nice'in eski sportif direktörü Julien Fournier, Fransız teknik direktörle çok kötü bir ilişkiye sahip olduklarını belirterek, "Christophe ile kurabileceğim ilişkinin sezon başından beri oldukça kaotik olduğu herkesin bildiği bir gerçek. Dürüst olmak gerekirse, tartışmamızın gerçek nedenlerini açıklarsam, çünkü gerçekten doğru kelime bu, Christophe ne Fransa'da ne de Avrupa'da soyunma odasına girmeyecek." demişti.

SKANDAL SÖZLER

Futbol yorumcusu Daniel Riolo ve Romain Molina’nın iddialarına göre Nice kulübünün eski futbol direktörü Julien Fournier’nin Nice kulübünün sahibi INEOS grubunun bir çalışanına bir mail gönderdi.

Haberin Devamı

Mailde Fournier'in "Christophe Galtier daha sonra ofisime geldi ve oğlunu selamladı ve bana 'sana söylediklerimi babamdan kontrol edebilirsin' dedi. Menajeri/oğlu gittikten sonra Christophe'a az önce yaptığım tartışmadan bahsettim ve ona tüm bunların doğru olup olmadığını sordum. Daha sonra evet cevabını verdi ve "şehir" gerçekliğini hesaba katmam gerektiğini ve gerçekten de takımda bu kadar çok siyahi ve Müslüman olamayacağımızı söyledi." dediğine yer verildi.

PSGde Galtier skandalı büyüyor Açıklama geldi: Ölüm tehditleri alıyor

'HANGİ ŞEHİRDE OLDUĞUMUZU ANLAMALISIN'

Julien Fournier, Galtier'im Müslüman oyunculara ön yargılı yaklaştığını da belirtti. Fournier'in açıklamalarına göre Galtier kendisine "Dün gece restorana gittim ve herkes siyahlardan oluşan bir takımımız olduğunu söyleyerek bana takıldı." söylediğini de ekledi. Fournier bu olayların ardından Galtier'in kendisine şehrin gerçekliğine göre hareket etmesi gerektiğini söylediğini de iddia etti.

Haberde Galtier'in Fournier'e "Julien hangi şehirde olduğumuzu anlamalısın. Jacques Medecin'in (Nice'in eski belediye başkanı) şehrindeyiz. Ekibimiz insanların istediği gibi değil, bana göre değil." dediği iddia edildi.

BURAK YILMAZ'DAN DESTEK GELDİ
Büyük bir iddia ile karşı karşıya kalan Christophe Galtier'e daha önce birlikte çalıştığı Burak Yılmaz'dan destek geldi.

Burak Yılmaz, Galtier için destek paylaşımında, "Galtier, harika bir insan ve harika bir teknik direktör. Onunla ilgili yazılan her şey saçmalık. Onunla birlikte çalıştığım ve kazandığım için mutluyum" ifadelerini yazdı.

Haberin Devamı

PSGde Galtier skandalı büyüyor Açıklama geldi: Ölüm tehditleri alıyor

37 yaşındaki golcü oyuncu, bir paylaşım daha yaptı ve bu kez, "Bugün haberleri okudum ve bir şeyler söylemem gerektiğini hissettim. Galtier ile çalıştım, ondan dinim ya da milliyetim ile ilgili hiçbir olumsuz davranış görmedim. O harika bir teknik direktör olduğu kadar harika bir insan." sözlerine yer verdi.

MÜSLÜMAN YARDIMCI ANTRENÖRE LAF ETTİ

Galtier'le ilgili yeni iddialara bir yenisi daha eklendi. İddiaya göre Galtier, antrenmanda yardımcı antrenör Digard'ın sakalına ve Müslüman kimliğine laf etti. Digard, Galtier ile kavga etmek üzereyken araya Fournier girdi.

ÖLÜM TEHDİTLERİ ALIYOR!

Galtier'in ırkçılık iddialarından sonra gün içinde 5000'e yakın ölüm tehdidi aldığı ve kendisi ile ailesi için güvenlik personeli getirmek zorunda kaldığı söylendi. Avukatı aracılığıyla yapılan açıklamada ise, kendisine yöneltilen hakaret ve iftira niteliğindeki iddiaları öğrenince hayrete düştüğünü söyleyerek iddiaları yalanladı. 

Haberin Devamı

Galtier, gelen bu mesajlar hakkında yasal işlem başlatma kararı aldı.

Yazarlar