Tenis Rakamları alt üst eden adam!

Rakamları alt üst eden adam!

07.06.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Fransa Açık’ta mutlu sona ulaşan Rafael Nadal, büyük turnuvada 14. finalinde 14. kupasını kaldırdı. İspanyol raket ayrıca Roland Garros’ta 115 maçın 112’sini kazanıp sadece üç mağlubiyet alarak ulaşılması zor bir başarıya imza attı.

Rakamları alt üst eden adam

Rafael Nadal bir kez daha ne kadar büyük bir tenisçi olduğunu gösterdi ve Fransa Açık’ta 14. kez mutlu sona ulaşarak tarihe adını altın harflerle kazıdı. İspanyol basınında manşetleri süsleyen 36 yaşındaki raketin kariyerinde de ilginç rakamlar ön plana çıktı.
- Nadal öncelikle 34 yaşındayken bu önemli kupaya uzanan Andres Gimeno’ya ait Fransa Açık’ı kazanan en yaşlı erkek sporcu unvanını ele geçirdi.
- Toprak korttaki başarısı sayesinde ‘Toprak Ağası’ diye anılan Nadal, 63 ile en fazla toprak kort turnuvası kazanan erkek tenisçi rekorunu geliştirdi.
- 14. kez Fransa’da en büyük olan İspanyol raket bir grand slam turnuvasını en fazla kazanan tenisçi rekorunu da yükseltti.
- Roland Garros’ta önceki gün 14. finale çıkan Rafael Nadal 14’te 14 yaparak bir alkışı daha kaptı. İspanyol raket ayrıca 30. grand slam finalinde 22. kez kazandı.
- İspanyol raket ayrıca, Fransa Açık’taki 115 maçın 112’sini kazanarak eşi görülmemiş bir istatistiğe daha imza attı. Nadal’ı Fransa’da sadece 2009’da Söderling, 2015’te Djokovic, 2021’de da yine Sırp raket yenebildi.
- Rafael Nadal ayrıca kariyerinde ilk kez yılın ilk iki grand slam turnuvasını kazanarak başladı.

Haberin Devamı

Kafaları karıştırdı

Rafael Nadal şampiyonlunun ardından yaptığı açıklamalarla kafaları karıştırdı. İspanyol tenisçi sakatlığına vurgu yaparken ameliyat olabileceğinin de sinyallerini verdi.
36 yaşındaki raket şöyle konuştu: “Haftaya radyofrekans ile sahip olduğum etkiyi daha kalıcı şekilde sağlamaya çalışacağız. İşe yararsa devam edeceğim. İşe yaramazsa, kendime bir ameliyata hazır olup olmadığımı sormam gerekecek. Ancak bunun tekrar rekabetçi olabilmemi sağlama garantisi olmayacak ve geri dönmem zaman alacak. Umarım işe yarar ve sahip olduğum acıyı biraz azaltır. Çim sezonuna devam edebilecek miyim göreceğiz.”
Tedavisini de anlatan Nadal, “Ayağımda hiç his yoktu. Doktorum sinirlere enjeksiyonlar yaparak ayağımı ‘uyuttu’. Bu hissi aldı ama daha az his aynı zamanda bileğinizi burkmak gibi daha büyük riskler yaratıyor” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Yazarlar