Futbol Rakibini ısırmıştı! PFDK, Fofana'nın cezasını açıkladı

Rakibini ısırmıştı! PFDK, Fofana'nın cezasını açıkladı

31.08.2023 - 18:12 | Son Güncellenme:

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'nun (PFDK) 31 Ağustos 2023 tarihli kararları açıklandı. Kocaelispor ile Altay arasındaki maçta rakibini ısıran Fofana'nın cezası belli oldu.

Rakibini ısırmıştı PFDK, Fofananın cezasını açıkladı

Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK) Kocaelispor ile Altay arasındaki maçta rakibini ısıran Fofana'nın cezasını açıkladı.

Haberin Devamı

NELER YAŞANMIŞTI?

Trendyol TFF 1. Lig’in 3. haftasındaki Kocaelispor-Altay maçında sahalarda uzun yıllar unutulmayacak bir olay yaşandı. Yeşil-siyahlı takımda forma giyen Fofana, İzmir ekibinin tecrübeli oyuncusu Ceyhun Gülselam’ı ısırdı. Video Yardımcı Hakem (VAR) uyarısı ile görüntüleri izleyen hakem Oğuzhan Aksu, Gineli oyuncuyu kırmızı kart ile oyun dışında bıraktı.

Rakibini ısırmıştı PFDK, Fofananın cezasını açıkladı

CEZASI BELLİ OLDU

PFDK'dan yapılan açıklamaya göre Fofana 3 resmi müsabakadan men ve 11 bin 700 TL para cezasına çarptırıldı.

BEŞİKTAŞ VE EMRE KOCADAĞ'A DA PARA CEZASI

PFDK ayrıca Beşiktaş'a kulüp resmi sosyal medya hesabından yayınlanan videoda yer alan sportmenliğe aykırı hareket ve hakem ve diğer müsabaka görevlileri hakkında yapılan açıklamalar nedeniyle 400 bin TL para cezası verdi. Ayrıca Beşiktaş Asbaşkanı Emre Kocadağ da aynı sebepten dolayı 400 bin TL para cezası aldı.

Haberin Devamı

PFDK'dan yapılan açıklamalar şu şekilde:

"BEŞİKTAŞ A.Ş.’nin, 23.08.2023 tarihinde Kulüp resmi Youtube hesabından yayınlanan videoda yer alan sportmenliğe aykırı hareket ve Hakem ve Diğer Müsabaka Görevlileri Hakkındaki Açıklamalar nedeniyle FDT’nin 36/1-d, 38/3. ve 10/2. maddeleri uyarınca 400.000.-TL PARA CEZASI ile cezalandırılması,

BEŞİKTAŞ A.Ş. idarecisi EMRE KOCADAĞ’ın, 08.2023 tarihinde Kulüp resmi Youtube hesabından yayınlanan videoda yer alan sportmenliğe aykırı hareketleri ve Hakem ve Diğer Müsabaka Görevlileri Hakkındaki Açıklamaları nedeniyle FDT’nin 36/1-b, 38/2. ve 10/2. maddeleri uyarınca 400.000.-TL PARA CEZASI ile cezalandırılmasına, karar verilmiştir"

KOCAELİSPOR Kulübü sporcusu İBRAHİMA BREZE FOFANA ’nın, 27.08.2023 tarihinde oynanan KOCAELİSPOR-ALTAY Trendyol 1. Lig müsabakasında, rakip takım mensubuna yönelik saldırısı nedeniyle FDT’nin 44/1-a ve 35/4. maddeleri uyarınca ve FDT’nin 13. maddesinin uygulanması suretiyle 3 RESMİ MÜSABAKADAN MENve 11.700.-TL PARA CEZASI ile cezalandırılmasına, karar verilmiştir."

Yazarlar