Futbol Real Madrid Sporting Lizbon: 2-1 (Maç özeti)

Real Madrid Sporting Lizbon: 2-1 (Maç özeti)

14.09.2016 - 21:26 | Son Güncellenme:

Real Madrid Sporting Lizbon maçı futbolseverleri ekrana kilitledi. Şampiyonlar Ligi'nin son şampiyonu Real Madrid evinde Sporting Lizbon'u ağırladı. Maçın büyük bölümünü yenip durumda geçiren Real Madrid sahadan Ronaldo ve Morata'nın golleriyle 2-1 galip ayrıldı. İşte Real Madrid Sporting Lizbon maçının özet anlatımı ve detayları...

Real Madrid Sporting Lizbon: 2-1 (Maç özeti)

UEFA Şampiyonlar Ligi F Grubu birinci maçında Real Madrid ile Sporting Lisbon karşı karşıya geldi. Estadio Santiago Bernabeu'da oynanan mücadeleyi konuk ekip Sporting, 1-0'lık skorla kazandı.

Haberin Devamı

Sporting Lisbon'un daha cesur başladığı ve Real Madrid kalesinde tehlikeler yarattığı ilk 15 dakikanın ardından oyun dengelendi. Futboluyla Bernabeu'da Real Madrid ile denk bir oyun oynayan Sporting Lisbon, ilk yarıyı 0-0 berabere noktalamayı başardı.

İkinci yarının hemen başında, 48. dakikada Bryan Ruiz'in asisti, Bruno Cesar'ın golüyle öne geçen Sporting Lisbon, Bernabeu'ya soğuk duş etkisi yaptırdı. 5-6 dakikalık bir etkinin ardından Real Madrid, Gareth Bale'in kaçırdığı net gol fırsatı ile baskısına başladı. Bu baskıyı Sporting kalesinde arka arkaya pozisyonlara çeviremeyen Real Madrid, 89. dakikada Cristiano Ronaldo'nun attığı müthiş frikik golüyle skoru eşitledi. Baskısını sürdüren Real Madrid, James'in ortası Alvaro Morata'nın penaltı noktası üzerinden müthiş kafa vuruşuyla 90+4'te öne geçerek maçı kazandı.

Haberin Devamı

Bu sonucun ardından Real Madrid 3 puana yükseldi, Porto ise puanla tanışamadı. Real Madrid, ikinci maçında Dortmund'a konuk olacak. Sporting ise sahasında Legia Varşova'yı ağırlayacak.

Yazarlar