İspanya La Liga Real Madrid ve Barcelona güçlerini birleştiriyor! Transferde El Clasico

Real Madrid ve Barcelona güçlerini birleştiriyor! Transferde El Clasico

09.01.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Avrupa futbolunda geriye düşen La Liga’nın marka değerini artırmak için ezeli rakipler Real Madrid ve Barcelona güçlerini birleştiriyor. Mbappe’nin Bernabeu’ya, Haaland’ın da Nou Camp’a gelmesi hedefleniyor.

Real Madrid ve Barcelona güçlerini birleştiriyor Transferde El Clasico

CELAL UMUT EREN

Haberin Devamı

Avrupa’nın beş büyük liginde son dönemde geriye düşen İspanya La Liga’da ilginç bir proje hazırlanıyor. Ezeli rakipler Real Madrid ve Barcelona adeta güçlerini birleştiriyor.

Özellikle pandeminin de etkisiyle hem ekonomik olarak hem de rekabet anlamında eski gücünden uzak olan La Liga yeniden toparlanmak istiyor. Bunda da ligin en ünlü kulüpleri Real Madrid ve Barcelona öne çıkıyor.

Özellikle ligden son 5 yılda önce Cristiano Ronaldo ardından Lionel Messi gibi iki büyük yıldızını kaybeden La Liga telafi arıyor. Eskisi gibi ligin Premier Lig seviyesine taşınması amaçlanıyor.

Burada da Kylian Mbappe ve Erling Haaland isimleri göze çarpıyor. Son dönemde Avrupa’nın en çok konuşulan iki yıldızının La Liga’ya getirilmesi hedefleniyor.

Burada La Liga Başkanı Javier Tebas, Real Madrid Başkanı Florentino Perez ve Barcelona Başkanı Joan Laporta ortak bir noktada buluştu.

İspanya basınında yer alan haberlere göre, bu üç başkanın gizli toplantılar yaptığı aktarıldı. Mbappe’nin Real Madrid, Haaland’ın da Barcelona’ya transfer edilmesinin planlandığı ifade edildi. Hatta Real Madrid Başkanı Perez’in ezeli rakip olmalarına karşın Haaland’ın Barça’ya gitmesine onay verdiği ve transferde araya girmeyeceği kaydedildi. Florentino Perez’in de son dönemde La Liga’nın marka değerinin düşmesinden dolayı rahatsız olduğu bildirildi. Ekonomik kriz yaşayan Barcelona’da da Laporta’nın Haaland transferiyle ciddi bir reklam fırsatı yakalayacakları ve yeniden kulübün popülerliğinin artacağını düşündüğü yazıldı.

Haberin Devamı

ESPN’de son dakika

Real Madrid ve Barcelona’nın La Liga’yı ayağa kaldırma projesi ESPN’de de son dakika olarak verildi. ESPN’den Jorge Ramos’un özel haberinde Real Madrid Başkanı Florentino Perez’in bu çalışmada çok istekli olduğu kaydedildi.

Perez’in bir dönem yakalanan Ronaldo-Messi rekabetini yeniden canlandırmak istediği vurgulandı. Mbappe-Haaland rekabetinin hem kulüplere hem de La Liga’ya hayat vereceği dile getirildi.