İspanya La Liga Real Madrid'de Arda Güler kararı! 'Rodrygo' planı

Real Madrid'de Arda Güler kararı! 'Rodrygo' planı

20.07.2023 - 17:22 | Son Güncellenme:

La Liga devi Real Madrid'de Arda Güler'in fiziğini geliştirmek ve kendisine kas kazandırmak adına bir yol haritası belirlendi.

Real Madridde Arda Güler kararı Rodrygo planı

Real Madrid'de, Arda Güler'in fiziğini geliştirmek ve kendisine kas kazandırmak adına bir yol haritası belirlendi. Rodrygo'ya, 18 yaşındayken geldiği eflatun-beyazlılarda üç kilo kas kazandıran gelişim programının benzerinin, şimdi yeni transfere uygulanacağı aktarıldı.      

Haberin Devamı

Fenerbahçe'den gittiği Real Madrid'de bir süredir antrenmanlara çıkan Arda Güler, teknik direktör Ancelotti'nin gözüne girmeyi başardı. Genç oyuncu ilk olarak bir haftalık yaz tatilinden feragat etti. Sezon öncesi hazırlıkları çerçevesinde Valdebebas tesislerine ilk gelenlerden birisi olan Arda'nın bu davranışı takdir topladı.

Real Madridde Arda Güler kararı Rodrygo planı

YETENEĞİ BEĞENİ KAZANDI

Ardından Arda Güler'in çalışma azmi alkışlandı. Son derece sıkı çalışan 18 yaşındaki futbolcunun topla olan becerisi ve yeteneği de teknik ekibin büyük beğenisini kazandı. Fenerbahçe'den rekor bonservisle transfer olan Arda Güler'in antrenman performansları sınıfı geçerken, fiziğinin ise zayıf bulunduğu ortaya çıktı.

As gazetesinde yer alan habere göre oyuncunun fiziği, bir yetişkinden çok bir gencin özelliklerine sahip olduğu bir gelişim aşamasında şeklinde değerlendirildi. Bunun üzerine Arda Güler'in güçlenmesi üzerine bir formül üzerinde çalışılmaya başlandı.

Haberin Devamı

Real Madridde Arda Güler kararı Rodrygo planı

RODRYGO PROGRAMI UYGULANACAK 

Genç futbolcunun hızını ve yaratıcılık yeteneğini kaybetmeden kas kütlesi kazanması ve aynı zamanda dayanıklılığını artırmasının planlandığı ifade edildi. Arda gibi 18 yaşındayken Real Madrid'e geldiğinde benzer fiziki özellikler gösteren Rodrygo'ya uygulanan gelişim programının benzerinin, Türk futbolcuya da uygulanacağı belirtildi.

3 KİLO KAS KAZANDI

Brezilyalı futbolcunun o dönem, o zamanki güçlü noktası olan alt bedeninin hacmini daha da genişletmek ama her şeyden önce güçlü bir üst beden oluşturmak için bir sürecin içerisine girdiği hatırlatıldı. Yapılandırılmış bir planla üç kilo kas kazandığı belirtilirken, benzer bir uygulamanın Arda Güler için de yapılacağı aktarıldı.