İspanya La Liga Real Madrid'de Arda Güler şoku! Operasyon son seçenek

Real Madrid'de Arda Güler şoku! Operasyon son seçenek

31.07.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Real Madrid’e transfer olarak gururumuz olan Arda Güler’in sakatlanarak, Amerika kampından Madrid’e geri dönmesi büyük üzüntü yarattı.

Real Madridde Arda Güler şoku Operasyon son seçenek

Genç futbolcunun sağ diz iç menisküsünde yaralanma tespit edildiği belirtilirken, İspanyol spor gazetesi Marca’ya konuşan Dr. Pedro Luis Ripoll, Arda Güler’in sakatlığı konusunda olumsuz bir açıklama yaptı.

Haberin Devamı

Dr. Ripoll, “Arda Güler’in menisküs sakatlığı ciddiyse, menisküsün dikilmesi gerekir. Bu da 5 aylık tedavi gerektirir. Eğer menisküs sakatlığı ciddi değilse, alternatif yöntemlerle tedavi süreci 3 ayı bulur” yorumunu yaptı. İspanyol basını ayrıca, kulübün bilinçli olarak bir tarih vermediğini ve tedavi sürecini yakından takip edeceğini yazdı.

ANCELOTTI'NİN BEKLENTİSİ

Real Madrid Teknik Direktörü Carlo Ancelotti, “Arda Güler’in dizinde bir sakatlık var. Umuyorum onu Madrid’de tedavi edebiliriz” ifadelerini kullandı. Genç futbolcu ise sosyal medya hesabından, “Takım arkadaşlarımla sahada olmak isterdim ama tedavi sürecimi hızlandırmak ve bir an önce hazır olmak için Madrid’e dönüyorum” ifadesini kullanmıştı.

Haberin Devamı

OPERASYON SON SEÇENEK

The Athletic ise Arda Güler’in sakatlığında ameliyatı son seçenek olarak düşünüldüğünü duyurdu. Real Madrid sağlık ekibinin Arda Güler için PRP (Platelet Rich Plasma) tedavisine başlanacağını duyuran gazete, bundan sonuç alınmaması durumunda operasyonun gündeme alınacağını dile getirdi. PRP, kişinin kendisinden alınan kanın, çeşitli işlemlerden geçirilerek vücutta tedavisi planlanan dokulara enjeksiyonu şeklinde uygulanan bir tedavi türü olarak biliniyor.