İspanya La Liga Real Madrid'den Arda Güler planı! Ancelotti'den beklenmedik karar

Real Madrid'den Arda Güler planı! Ancelotti'den beklenmedik karar

18.10.2023 - 13:36 | Son Güncellenme:

Real Madrid'in Fenerbahçe'den transfer ettiği Arda Güler önce dizindeki menisküs ardından sol arka adalesinden yaşadığı sakatlıklar sebebiyle yeni takımıyla sahada yer alamadı. Sakatlığını atlatan ve takımla antrenmanlara başlayan Arda Güler için Ancelotti son kararını verdi.

Real Madridden Arda Güler planı Ancelottiden beklenmedik karar

Real Madrid'in Fenerbahçe'den 20 milyon euroya kadrosuna kattığı Arda Güler, yeni takımıyla gittiği ABD kampında dizinden sakatlanmıştı. Menisküs sakatlığı yaşayan genç yıldız İspanya'ya dönmüş ve ameliyat olmuştu. Menisküs sakatlığını atlatan ve Las Palmas maçı öncesi takımla idmanlara katılan Arda Güler bu kez sol arka adalesinden yaşadığı sakatlık sebebiyle 3 hafta sahalardan uzak kaldı.

Haberin Devamı

Real Madrid sağlık ekibi takımla çalışmalara başlayan Arda Güler'i fiziksel açıdan hazır hale getirmek için yoğun çaba harcıyor. Ancelotti'nin kararı doğrultusunda Arda Güler, Kasım ayından itibaren oynatılacak.

Real Madridden Arda Güler planı Ancelottiden beklenmedik karar

AS DUYURDU: KASIM AYINDAN İTİBAREN OYNAYACAK

İspanya'dan AS'ın haberine göre Arda Güler'in sakatlığını tamamen atlatmasına rağmen Sevilla maçının kadrosunda yer alsa da forma giymesi zor görünüyor. Habere göre Ancelotti ve sağlık ekibinin kararı doğrultusunda Arda Güler, Kasım ayında oynanacak maçlarla birlikte yeşil sahaya adım atacak.

Real Madrid'in Sevilla deplasmanında Eamón Sánchez Pizjuán'ın zorlu atmosferine çıkacağı hatırlatılan haberde genç yıldızın bu atmosferde oynamasının doğru karar olmayacağı bilgisine yer verildi.

Haberin Devamı

ANCELOTTI: İNANILMAZ İŞLER YAPIYOR

AS'ta yer alan haberin detayında Arda Güler'in Real Madrid yolculuğunun beklenenden zor geçtiği belirtildi. Haberde "Güler'in Real Madrid'e giden yolu hiç de kolay olmadı. Arda Güler, Ancelotti ile çalışmaya başlamak için tatilini yarıda böldü. İtalyan teknik adam Temmuz ayında Valdebebas'taki ilk çalışma günlerinde yardımcılarına "İnanılmaz şeyler yapıyor" dedi. Ancak aynı zamanda antrenör ekibi genel bir hissiyatı paylaşıyordu: Henüz çok genç olan fiziği, Avrupa'nın en üst seviyesinde mücadele etmeye başladığında aleyhine işliyor. Bu nedenle o zamandan bu yana, futbolculuk özelliklerinden ödün vermeden fiziğini aşamalı olarak geliştirmesi için bir çalışma planı hazırlandı. Rodrygo'nun zamanında izlediği plana benzer bir plan: Santos'tan Rodrygo'nun bugünkü oyununa katkı sağladı." denildi.

Real Madridden Arda Güler planı Ancelottiden beklenmedik karar

ANCELOTTI, ARDA'YI ORTA SAHADA DÜŞÜNÜYOR

Fenerbahçe'de çoğunlukla sağ kanatta görev yapan Arda Güler, Real Madrid'de Ancelotti tarafından orta sahada değerlendirilecek. Arda'nın sağ dizinden yaşadığı şanssız sakatlık sebebiyle ABD kampında forma giyme şansı bulamadığı hatırlatıran haberde oyuncunun sonrasında hızlı bir iyileşme ile Las Palmas öncesi antrenmanlara başladığı fakat bu kez sol arka adalesinden sakatlanarak 3 hafta sahalardan uzak kaldığı belirtildi.

Haberin Devamı

ARDA GÜLER İÇİN SEZON ÖNCESİ KAMPI BAŞLIYOR

Haberde Arda Güler'in fiziksel açığını kapatması için kendisine hazırlanan özel program dahilinde çalışmalarını sürdüreceği aktarılırken bu çalışma programının Arda için mini bir sezon öncesi kamp niteliğinde olacağı vurgulandı. Arda'nın bu çalışma sayesinde diğer takım arkadaşlarının fiziksel kapasitesine yaklaştırılması hedeflenecek.

Real Madridden Arda Güler planı Ancelottiden beklenmedik karar

"SÜRE ALMASI İMKANSIZ DEĞİL AMA KASIM'DA FORMA GİYECEK"

AS, Arda Güler'in Ekim ayının takviminde oynanacak Sevilla, Braga ve Barcelona ile oynanacak maçlarda kadroda olabileceğini fakat forma giyme şansının az olduğunu öne sürdü.

Haberde "Güler'in bu bölümde süre alması imkansız değil ama oldukça düşük bir ihtimal. Güler'in ilk maçına Kasım ayında, Madrid'in evinde oynayacağı üç maçta çıkması planlanıyor. Ancelotti, Arda'nın Rayo Vallecano, Braga ve Valencia ile oynanacak maçlara kadar yüzde 100 hazır olmasını istiyor. O zamana kadar Türk oyuncu, fiziksel açığını kapatmak adına oldukça çok çalışması gerektiğinin farkında." denildi.

Haberin Devamı