İspanya La Liga Real Madrid'in eski fizyoterapisti: Arda Güler köpek balıkları arasında kalacaktı

Real Madrid'in eski fizyoterapisti: Arda Güler köpek balıkları arasında kalacaktı

15.11.2023 - 12:51 | Son Güncellenme:

Real Madrid'de transfer olan ve henüz resmi maça çıkamayan Arda Güler için kulübün eski fizyoterapisti gündem olacak açıklamalarda bulundu.

Real Madridin eski fizyoterapisti: Arda Güler köpek balıkları arasında kalacaktı

Arda Güler, yaşadığı sakatlık sebebiyle yeni takımında henüz resmi maça çıkamadı. Son olarak tekrardan sakatlanan Arda Güler, yaklaşık 1 ay daha sahalarda uzak kalacağı ifade ediliyor. İspanya'nın önde gelen gazetelerinden olan Marca, milli futbolcu hakkında dikkat çeken itiraflarda bulundu.

Haberin Devamı

'KÖPEK BALIKLARININ ARASINDA KALACAKTI'
Real Madrid'in eski fizyoterapistlerinden Jose Luis San Martin ise Arda Güler'in sakatlığıyla ilgili Marca'ya bir makale yazdı. İşte o makale:

"Real Madrid, Arda Güler'i uzun süredir takip ediyordu, antrenmanlarda görülen teknik açıdan muhteşem bir seviyede olduğuydu. Ancak ilk seansların ardından 1.75 boy ve 69 kilo ağırlığındaki Arda'nın fiziğinin elit futbolcularla rekabet edecek seviyede olmadığı anlaşıldı. Karşısında ortalama 1.85 boyunda, 80 ila 85 kilo ağırlığında güçlü rakipler olacaktı. Söz konusu olan top olduğunda 'köpek balıkları'nın arasında kalacaktı.

'Sağ dizindeki menisküs yırtığı olan Arda ameliyata alındı. Yeniden adaptasyon sırasında rektus femoris'ini yırttı. Peşinden de yeni bir kas yaralanması daha yaşadı.'

Haberin Devamı

Bu sürecin sonunda Real Madrid Sağlık Hizmetleri Başkanı Niko Mihic aniden görevinden alındı. Arda Güler'in alt ve üst vücudundaki kas kütlesini artırmak için fiziksel açığını kapatmak bunun için de titiz bir kuvvet çalışması yapılması gerekiyordu. Bu sayede darbeler, eklemler tarafından değil iskelete bağlı diğer kaslar tarafından emilecekti. Arda Güler'in bu şekilde zarar gören özgüvenini geri kazanması amaçlanıyor."

ANCELOTTI: HALA ONU RAHATSIZ EDİYOR
Geçtiğimiz günlerde açıklamalarda bulunan Real Madrid Teknik Direktörü Carlo Ancelotti, "Arda Güler geçen sezon bir sakatlık geçirdi ve onu başarıyla atlattı. Ama böyle bir sakatlık geçirdiğinizde, bu küçük sorunları yaşıyorsunuz. Arda Güler hala büyük bir yetenek. Bu yaşadıkları önemsiz. Harika bir geleceği olacak. Maalesef sakatlığı Braga maçından önce oldu. Hala onu rahatsız ediyor ama ciddi bir şey değil... Açıkçası mutsuz çünkü oynamak istiyor" dedi.

Real Madridin eski fizyoterapisti: Arda Güler köpek balıkları arasında kalacaktı

DOKTORUN A TAKIMLA İLİŞİĞİ KESİLDİ
Relevo'da yer alan habere göre Real Madrid, Arda Güler'in 3. kez sakatlanmasının ardından görevine son verilen Dr. Niko Mihic'in yerine getireceği ismi belirledi. Niko Mihic, Real Madrid için çalışmaya devam edecek ancak A takımla ilişiği kesildi.

Yazarlar