Diğer Rembrandt van Rijn ile ilgili görseller!..

Rembrandt van Rijn ile ilgili görseller!..

15.07.2013 - 15:28 | Son Güncellenme:

Google yine boş durmadı ve dünyaca ünlü ressam Rembrandt van Rijn bir Doddle yaptı. İşte Rembrandt van Rijn için yapılan harika Doodle.

Rembrandt van Rijn ile ilgili görseller..

Rembrandt Harmenszoon van Rijn kimdir?

Rembrandt Harmenszoon van Rijn bugün google'da bizi karşılayan ünlü sanatçı. Rembrandt Harmenszoon van Rijn hakkındaki tüm bilgileri sizler için derledik. Rembrandt Harmenszoon van Rijn kimdir?

Rembrandt van Rijn ile ilgili görseller..
Bugün Google'da bizi karşılayan sanatçı Rembrandt Harmenszoon van Rijn... Rembrandt Harmenszoon van Rijn hakkındaki tüm bilgileri sizler için derledik. Rembrandt Harmenszoon van Rijn kimdir?

Rembrandt Harmenszoon van Rijn Avrupa'nın en önemli ressam ve baskı ustalarından biridir. Rembrandt Harmenszoon van Rijn hakkındaki tüm bilgileri sizler için toparladık
Rembrandt Harmenszoon van Rijn eserleri ile Avrupa'da büyük ses getirmiş isimlerden biridir. Rembrandt Harmenszoon van Rijn Işığın ve gölgelerin ressamı olarak da tanınır.
Rembrandt Harmenszoon van Rijn varlıklı bir ailenin çocuğu olarak dünyaya gelmiştir.
Rembrandt Harmenszoon van Rijn ressam Jacob van Swannenburg ile tanıştıktan sonra bütün hayatı değişti. Rembrandt Harmenszoon van Rijn o günden itibaren başarı merdivenlerini hızla çıktı.
Rembrandt Harmenszoon van Rijn hayatında çok zorlu iç dönem geçirmiştir. Rembrandt Harmenszoon van Rijn Saskia van Uylenburgh ile evlendikten sonra üç çocuğu olmuş. Üç çocuğu da 1 ay sonra hayatını kaybetmiştir
Rembrandt Harmenszoon van Rijn 1656 yılında artık dayanamayacak noktaya gelmiştir ve iflas etmiştir. Rembrandt Harmenszoon van Rijn tüm mal varlığını,evini ve eserlerini satışa çıkarmıştır.
Rembrandt Harmenszoon van Rijn 4 Ekim 1669'da Amsterdam'da hayatını kaybetmiştir. Rembrandt Harmenszoon van Rijn kimsenin bilmediği bir mezarlığa defnedilmiştir.
Rembrandt van Rijn kimdir ve Rembrandt van Rijn eserleri. Dünyada arama motoru olarak kullanılan Google bugün Hollanda'lı ünlü ressam olan Rembrandt van Rijn'ı unutmadı ve özel logo hazırladı. Rembrandt Harmenszoon van Rijn, 1606 yılında Hollanda'ya ait Leiden şehrinde dünyaya gelmiştir. Ünlü ressam ve baskı ustası Rembrandt van Rijn 1669 yılında yine Hollanda'ya Amsterdam şehrinde hayata veda etmiştir.

Yaşadığı dönem boyunca Avrupa ve Hollanda'da sanat tarihinin en önemli ressamlarından biri olarak bilinmektedir. Ünlü sanatçı aynı zaman Hollanda Altın Çağında yaşamıştır. Ünlü ressam aynı zaman da "Işığın ve gölgelerin ressamı" olarak da anılır.

Cornelia ve Harmen Gerritsz'in oğlu olarak Leiden, Hollanda'da dünyaya gelmiştir. Bir değirmenci olan babası varlıklıydı, annesi ise bir fırıncının kızıydı. Leiden Üniversitesi'nde okuyan Rembrandt, ressam Jacob van Swannenburg'un takdirini kazanmış ve 1621'de onun öğrencisi olmuştur.

1656 yılında Rembrandt'ın iflâs ettiği ilan edilmiştir ve bunun sonucu olarak birçok eseri ve antika koleksiyonu açık arttırmaya çıkmış, evi dahil bütün mal varlığı da borçlarını kapatmak için satılmıştır. 1660 yılında Hendrickje, Titus ile birlikte iş kurmuş, Rembrandt'ı da işe almış böylece onu alacaklılarından korumuştur. Bundan üç yıl sonra, 1663'de vefat eden Hendrickje Stoffels Westerkerk'e gömülmüştür. Bu ölümü beş yıl sonra, 1668'de Titus'un ölümü takip etmiştir. Kısa bir süre sonra, 4 Ekim 1669'da da Rembrandt vefat etmiştir. Amsterdam'da vefat eden Rembrandt 8 Ekim'de, Westerkerk'te bilinmeyen bir mezara gömülmüştür