Fransa Ligue 1 Rennes, Lille'de forma giyen Xeka'yı transfer etti!

Rennes, Lille'de forma giyen Xeka'yı transfer etti!

21.09.2022 - 17:59 | Son Güncellenme:

Lille'deki sözleşmesinin sona ermesinin ardından yaz aylarında ismi Türk takımlarıyla da anılan Xeka, Rennes ile iki yıllık sözleşme imzalayarak Fransa'da kaldı.

Rennes, Lillede forma giyen Xekayı transfer etti

Rennes, Lille'nin merkezi orta sahasını kadrosuna kattı. Haziran ayı sonunda serbest kalan Xeka Rennes'e imzayı attı. Kariyerine yine Fransa'da bu kez Rennes formasıyla devam edecek.

Haberin Devamı

Rennes'den yapılan açıklamada Portekizli oyuncu ile iki yıllık sözleşme imzalandığı belirtildi. Xeka'nın ismi yaz transfer döneminde başta Galatasaray olmak üzere Türk takımlarıyla da anılmıştı.

249 RESMİ MAÇ

Portekizli futbolcu kariyeri boyunca 249 resmi maça çıktı. Xeka bu süreçte 13 kez rakip kaleyi sarsmayı başardı. Bunun yanı sıra takım arkadaşlarına 15 gol pası verdi. 27 yaşındaki tecrübeli futbolcunun şu anki piyasa değeri 9 milyon Euro olarak gösteriliyor

AVRUPA'DA FENERBAHÇE'YE TAKILDI

Rennes, UEFA Avrupa Ligi B Grubu ikinci hafta maçında kendi evinde temsilcimiz Fenerbahçe ile karşı karşıya geldi. Oynanan maç UEFA tarafından yüksek riskli maç ilan edilmişti. Roazhon Park'ta oynanan maçta 2-0 öne geçen Fransız ekibine cevap İrfan Can ve Enner Valencia'dan geldi. Maç 2-2 berabere sonuçlandı.

Haberin Devamı

Rennes, Lillede forma giyen Xekayı transfer etti

YENİ TRANSFER AVRUPA KADROSUNDA YOK

Rennes'in Lille'den yeni transfer ettiği Xeka Avrupa Ligi'nde oynayamayacak. Kadroları 2 Eylül'de teslim eden temsilciler, bu tarihten sonra transfer ettiği oyuncuları kadroya alınmayacak.