Skorer Ringin altın kızları

Ringin altın kızları

23.10.2011 - 02:30 | Son Güncellenme:

Avrupa Kadınlar Boks Şampiyonası’nda 64 kilodaki temsilcimiz Gülsüm Tatar, Ermeni Sinabian’ı, +81 kiloda ise Şemsi Yaralı, Rus Sinetskay’ı devirerek altın madalyaya ulaştı

Ringin altın kızları

Hollanda’nın Rotterdam kentinde yapılan Kadınlar Avrupa Boks Şampiyonası’nda finalde rakiplerini yenen Gülsüm Tatar ile Şemsi Yaralı altın madalya kazandılar.
64 kilodaki temsilcimiz Gülsüm Tatar, finalde Ermeni Armeni Sinabian’ın karşısına çıktı. Maçın başından sonuna kadar üstün bir performans ortaya koyan Gülsüm Tatar, müsabakanın sonunda zafere ulaşan taraf oldu.

Haberin Devamı

Rakiplerini ezdi geçti
Şampiyonada ilk maçından itibaren rakiplerine karşı ezici bir üstünlük sağlayarak finale adını yazdıran Tatar, final mücadelesinde ise Sinabian’ı 10-4 yenerek zirveye çıkmayı başardı.
81 kiloda ringe çıkan Şemsi Yaralı ise nefesleri kesen bir mücadele sonrası Rus Irina Sinetskay’ı 12-10’luk sonuçla devirerek Türkiye’ye ikinci altın madalyayı getiren isim oldu.
Turnuvayı birinci bitirdikleri için çok mutlu olduğunu belirten boksörlerimiz, elde ettiği zaferi şehitlerimize armağan ettiklerini ve Türk Bayrağı’nı dalgalandırdıkları için gururlandıklarını ifade etti.
Türkiye şampiyonayı iki altın, iki de bronz madalya ile tamamladı.