Futbol Riyad'da Cristiano Ronaldo bayramı

Riyad'da Cristiano Ronaldo bayramı

03.01.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Futbol tarihinin en pahalı kontratlarından birine imza atarak Al Nassr’a transfer olan Cristiano Ronaldo yeni takımına katılıyor.

Riyadda Cristiano Ronaldo bayramı

Al Nassr kulübü, Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’da bugün bugün TSİ 19.00’da özel bir imza töreni olacağını duyurdu. Al Nassr’ın stadında Ronaldo’nun 2009’da Real Madrid’e imza atarken düzenlenen törene benzer bir organizasyon hazırlandığı vurgulandı. Kulüpten yapılan açıklamada taraftarlara açık bir imza töreni olacağı bildirildi.

Haberin Devamı

İmza töreninde Suudi Arabistan Spor Bakanı Al-Faysal’ın yanısıra Al Nassr’ın kulüp tarihinde yer alan önemli futbolcuları, ülkenin önde gelen eski milli sporcuları ve taraftarların olması planlanıyor. Törende 25 bin civarında taraftarın gelmesinin beklendiği dile getirildi. Ayrıca kulüp mağazası önünde de 7 numaralı Ronaldo forması için uzun kuyruklar oluşmaya devam ediyor. Ronaldo formalarının yakın bir zamanda kulüp aracılığıyla Avrupa’da da satılacağı kaydedildi.

‘Esas Messi’yi istedim’

Al Nassr’ın teknik direktörü Rudi Garcia, Cristiano Ronaldo transferiyle alakalı ilginç bir espri yaptı. Garcia, gazetecilere yaptığı açıklamada, “Ben esas Dünya Kupası oynanırken Lionel Messi’yi istedim. Hazır Messi, Doha’da turnuvadayken transfer edelim demiştim” ifadelerini kullandı. Bazı taraftarlar bu açıklamaya tepki gösterdi.

Haberin Devamı

Evi hazırlanıyor

Cristiano Ronaldo’nun ailesiyle beraber Riyad’da yaşayacağı evi de hazırlanıyor. Suudi Arabistan basınında yer alan haberlere göre Ronaldo ve ailesinin yaşayacağı evde müthiş olanaklar yer alacak. Portekizli yıldız isteği doğrultusunda mini bir futbol sahası, ufak bir basketbol sahası, açık ve kapalı havuz, sauna odası, masa tenisi odası gibi imkanlar olacak. Ayrıca özel lüks arabalar da Ronaldo ve ailesine tahsis edilecek. Ev hazırlanana kadar ünlü futbolcu ailesiyle beraber lüks bir otelde konaklayacak.

Çılgın takip

Tarihi transfer sonrası Al Nassr kulübünün Instagram hesabındaki takipçi artışı büyük bir hızla sürüyor. 29 Aralık öncesi sadece 977 bin takipçisi olan Suudi Arabistan kulübünün dün itibariyle 6.3 milyon takipçiyi aşması dikkatlerden kaçmadı. 1 hafta bile geçmeden sosyal medyada büyük bir ilgi gören Al Nassr kulübü, şimdiden yeni taraftarlar edindi.