Beşiktaş Rıza Çalımbay'dan altyapı vurgusu: Oyuncu alacağız ve kullanacağız

Rıza Çalımbay'dan altyapı vurgusu: Oyuncu alacağız ve kullanacağız

19.11.2023 - 17:22 | Son Güncellenme:

Beşiktaş Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, Sakaryaspor ile oynadıkları hazırlık karşılaşmasının ardından açıklamalarda bulundu.

Rıza Çalımbaydan altyapı vurgusu: Oyuncu alacağız ve kullanacağız

Beşiktaş, hazırlık maçında Sakaryaspor'u 2-1 mağlup etti. Beşiktaş Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, karşılaşmanın ardından TRT Spor'a açıklamalarda bulunduç

Haberin Devamı

Altyapıdan kadroya dahil edilen oyuncular ve süre almayan futbolcular adına önemli bir karşılaşma olduğunu söyleyen Rıza Çalımbay, "Her şeyden önce başkanımıza Allah rahmet eylesin. Böyle bir şey benim aklıma geldi, söyledik. Süleyman Seba anısına güzel bir maç oynadık. Güzel geçti. Geleli bir hafta oldu. Tanımadığımız arkadaşlar, altyapıdan gelen oyuncular, bu maçı onlar için aldık. A Takım'da süre eksiği olan oyuncular var. Onları da oynattık. Karışık, güzel bir maç oldu. Bizim için çok önemliydi bu maç." sözlerini kullandı.

Rebic ve Alex Oxlade-Chamberlain gibi tecrübeli oyuncuların Antalyaspor maçının ardından gergin olduğunu söyleyen Rıza Çalımbay, "Biraz tecrübe, zaman ister. Zaman zaman biz onlarla maç yapacağız. Oyuncu alacağız ve kullanacağız. Üzerine koymaları gerekiyor. Bizim için önemli bir yer altyapı. Oralardan alacağımız oyuncuları iyi bir yere getirmek için elimizden geleni yapacağız." şeklinde konuştu.

Haberin Devamı

Sakaryaspor ile oynanan hazırlık maçında sakatlanarak oyuna devam edemeyen Yakup Arda Kılıç'ın son durumu hakkında da açıklamalarda bulunan Çalımbay, "Yakup Arda'da önemli bir şey yok. Kramp girmiş. İleride Yakup Arda'nın çok iyi olacağını düşünüyorum." dedi.