Beşiktaş Rıza Çalımbay'ın transfer planı ortaya çıktı! Sezon başında kadroya katılan iki isim yol ayrımında

Rıza Çalımbay'ın transfer planı ortaya çıktı! Sezon başında kadroya katılan iki isim yol ayrımında

15.11.2023 - 12:52 | Son Güncellenme:

Burak Yılmaz'ın istifası sonrası Beşiktaş teknik direktörlüğüne getirilen Rıza Çalımbay, RAMS Başakşehir galibiyeti ile siyah-beyazlılardaki ikinci dönemine galibiyetle başladı. Rıza Çalımbay'ın transfer planlaması ortaya çıkarken sezon başında kadroya dahil edilen iki yeni transferin ayrılık ihtimali bulunuyor.

Rıza Çalımbayın transfer planı ortaya çıktı Sezon başında kadroya katılan iki isim yol ayrımında

Beşiktaş'ta UEFA Konferans Ligi'nde oynanan Lugano maçı sonrası Şenol Güneş; Bodo Glimt maçı sonrası ise Burak Yılmaz istifa etti. Siyah-beyazlıların efsanesi Rıza Çalımbay, kariyerinde ikinci kez Beşiktaş'ın teknik direktörlüğüne getirildi.

Haberin Devamı

Beşiktaş'taki ikinci döneminde ilk maçına RAMS Başakşehir karşısında çıkan Rıza Çalımbay, Muleka'nın golüyle siyah-beyazlıların başındaki ilk maçında galibiyetle tanıştı.

Beşiktaş'ta yapılacak olağanüstü seçimli genel kurul öncesi Ocak ayı için transfer planlamasını yapan Rıza Çalımbay'ın yeni yönetime raporunu sunacağı belirtildi. Rıza Çalımbay'ın 4 yeni transfer isteyeceği öğrenilirken sezon başında kadroya dahil edilen iki isme teklif gelmesi durumunda izin verilecek.

Rıza Çalımbayın transfer planı ortaya çıktı Sezon başında kadroya katılan iki isim yol ayrımında

TRANSFER RAPORUNU YÖNETİME SUNACAK

Beşiktaş'ta 18 yıllık aradan sonra, geçtiğimiz hafta 2. teknik direktörlük dönemine başlayan Rıza Çalımbay, galibiyet serisi yakalayarak Siyah-beyazlıları atağa kaldırmak istiyor.

İlk etapta seçime kadar anlaşma sağlandığı zannedilse de, başkan adaylarının en az sezon sonuna kadar çalışma düşüncesinde olduğu Çalımbay, devre arasına kadar yükselişe geçen ve şampiyonluk yarışına yeniden ortak olan bir Beşiktaş hedefliyor. Bunun için kadrodaki sakat futbolcuların bir an önce iyileşmesini bekleyen tecrübeli teknik adam, milli arada bir çok futbolcunun kadroya dönmesini bekliyor. Sakat futbolcuların dönmesiyle kafasındaki oyun planını uygulamaya koyacak olan Çalımbay, birkaç maç geçtikten sonra devre arası transfer çalışmalarına yönelik bir rapor hazırlayacak ve yeni başkana sunacak.

Haberin Devamı

Rıza Çalımbayın transfer planı ortaya çıktı Sezon başında kadroya katılan iki isim yol ayrımında

DEVRE ARASI EN AZ 4 TRANSFER GÖRÜNÜYOR

Tahminler Rıza Çalımbay'ın devre arasında en az 4 transfer isteyeceği yönünde.

Sürekli sakatlanan Bailly'nin yerine mutlak bir stoper, Salih, Gedson ve Amir'den biri sakatlandığında yerine koyacak futbolcu pek olmayan orta sahaya, yine en az 1, hatta 2 futbolcu transferi kaçınılmaz duruyor. Bunun yanı sıra sol bek takviyesinin de mutlaka transfer listesine yazılması bekleniyor.

Bu arada geçen sezondan bu yana sakatlıklarla boğuşan ve iyileştikten sonra bile sürekli sakatlanan Ghezzal, şans bulamayan Umut Meraş, Onana ve Emrecan Bulut'a da teklif gelirse değerlendirilmesi düşünülüyor.

Rıza Çalımbayın transfer planı ortaya çıktı Sezon başında kadroya katılan iki isim yol ayrımında

GHEZZAL KARARI! VEDAYA HAZIRLANIYOR

Kartal’da Sergen Yalçın yönetiminde 2020-2021 sezonunda elde edilen tarihi şampiyonluğun en önemli mimarlarından olan Rachid Ghezzal bitmek bilmeyen sakatlık sorunları yüzünden kredisini tamamen tüketme noktasına geldi. Bonservisi Ağustos 2021’de 3 milyon euro karşılığında Leicester City’den alınan Cezayirli yıldız 2021-2022 sezonunda 45 maça çıkarken 5 gol, 7 asistlik performans sergiledi.

Haberin Devamı

Ghezzal son 2 yılda ise yaşadığı uzun süreli sakatlıklar nedeniyle beklentilere yanıt veremedi. Geçen sezon sadece 11 maçta forma giyen deneyimli oyuncu bu sezona da sakatlık sorunlarıyla girdi.

Başakşehir’le oynanan son maçta Bakhtiyor’un yerine 41. dakikada oyuna dahil olan Ghezzal, uyluk adalesinde hissettiği ağrı nedeniyle ikinci yarıya çıkamamıştı. Siyah-beyazlıların, sözleşmesi sezon sonu bitecek 31 yaşındaki tecrübeli oyuncuyla önümüzdeki süreçte de toparlanamaması halinde devre arasında yollarını ayırabileceği aktarıldı.

Ara transferde takımdan ayrılmazsa sezon sonunda Ghezzal’la vedalaşılacak. Siyah-beyazlılar kontratındaki uzatma opsiyonunu kullanmayarak deneyimli futbolcuyu gönderecek. Eski günlerine dönmesi halinde Ghezzal için yeni bir değerlendirme yapılacak.

Haberin Devamı

Rıza Çalımbayın transfer planı ortaya çıktı Sezon başında kadroya katılan iki isim yol ayrımında

SUUDİ ARAİBSTAN'DAN ABOUBAKAR'A TALİP

Fanatik'te yer alan habere göre Suudi Arabistan kulübü Al-Ittihad, Kara Kartal’ın yıldızıyla ilgileniyor. Arap kulübünün, Fransız süperstar Karim Benzema’nın yanında Aboubakar’ı düşündüğü bildirildi.

Vincent Aboubakar’ın temsilcilerinin, Al-Ittihad’a, oyuncunun kontratında 6.5 milyon Euro’ya serbest kalır maddesinin bulunduğunu ilettiği ve Arap kulübünün de bu rakamı karşılamaya olumlu baktığı ifade edildi.

Aboubakar’ın, maaş olarak 5 milyon Euro’luk talebinin olduğu, Al-Ittihad’ın ise 4 milyon Euro artı bonus teklifinde bulunduğu ifade edildi.

Sakatlık endişesi yaşayan Aboubakar’ın, tam olarak hazır halde olmadan görev yapmak istemediği için Siyah-Beyazlılar’daki formasından uzak kaldığı belirtiliyor. Aboubakar, daha önce Sergen Yalçın döneminde de benzer bir davranışta bulunmuş ve sonrasında Al Nassr’ın yolunu tutmuştu.

Rıza Çalımbayın transfer planı ortaya çıktı Sezon başında kadroya katılan iki isim yol ayrımında

SERDAL ADALI, ÇALIMBAY İLE BİR ARAYA GELECEK

Haberin Devamı

Başkanlığa aday olduğunu açıklayan Serdal Adalı, yönetim kurulu listesini şekillendirmek için yoğun şekilde çalışıyor. Adalı şimdiye kadar camianın önemli isimlerinden Metin Keçeli, Hakan Daltaban ve Melih Aydoğdu’yu listesine aldı. Fırat Fidan ve Doğan Küçükemre’nin de büyük olasılıkla Serdal Adalı’nın yönetim kurulunda yer alacakları aktarıldı.

Serdal Adalı diğer yandan futbol takımına devre arasında yapılması planlanan transferler için çalışmalarını yürütüyor. Adalı takımdaki ihtiyaçların belirlenmesi ve bu doğrultuda izlenecek yol haritasının çizilmesi konusunda Teknik Direktör Rıza Çalımbay’la bir araya gelecek.

Serdal Adalı göreve seçilmesi halinde Çalımbay’la yola devam edeceğini duyurmuştu. Adalı’nın deneyimli teknik adamın talepleri doğrultusunda transfer için düğmeye basacağı kaydedildi.

Rıza Çalımbayın transfer planı ortaya çıktı Sezon başında kadroya katılan iki isim yol ayrımında