Diğer Rize İkizdere'de Petranboard heyecanı!

Rize İkizdere'de Petranboard heyecanı!

23.02.2024 - 11:33 | Son Güncellenme:

Heyecanla beklenen Red Bull Petranboard, Rize'nin İkizdere ilçesindeki Petran Yaylası'nda, 25 Şubat Pazar günü gerçekleşecek

Rize İkizderede Petranboard heyecanı

Karadeniz’in zorlu doğa koşullarına karşı yöre halkının kıvrak zekasıyla ortaya çıkan ‘Petranboard’, snowboard’un atası olarak biliniyor ve yerli halk tarafından hem bir ulaşım aracı hem de eğlence yöntemi olarak kullanılıyor. 2008 yılından bu yana İkizdere Kaymakamlığı, Meşeköy Köyü Muhtarlığı ve Petran Derneği iş birliği ile düzenlenen şenlikler, bu yıl Red Bull Petranboard ismiyle 25 Şubat Pazar günü Meşeköy (Petran) Köyü’nde gerçekleşecek etkinlikle farklı bir boyut kazanıyor.

Haberin Devamı

Red Bull Petranboard’da katılımcılar Meşeköy (Petran) köyünün en hızlı ve yetenekli ‘petranboardcusu’ olmak için mücadele edecek. 175 metre uzunluktaki yamaca kurulacak yarışma pistini en önde bitirmek için yarışacak Petranboardcular, aynı zamanda parkur üzerindeki zorlu engelleri aşmak için de mücadele ederek eğlenceli ve kıyasıya bir mücadeleye girecek.

Bölge halkı tarafından yoğun ilgi gören Red Bull Petranboard bu yıl bölge halkının yanı sıra profesyonel kayakçıların da katılımıyla 25 Şubat Pazar günü saat 11.00’da Rize İkizdere’nin Meşeköy (Petran) Köyü’nde gerçekleşecek. 

 

Yazarlar