Dünya Kupası Cristiano Ronaldo ve Lionel Messi'yi yakaladı! 1998'den sonra bir ilk

Cristiano Ronaldo ve Lionel Messi'yi yakaladı! 1998'den sonra bir ilk

03.12.2022 - 00:20 | Son Güncellenme:

Sırbistan, 2022 Dünya Kupası G Grubu'nun son maçında İsviçre ile karşı karşıya geldi. Heyecan dolu karşılaşmada goller yağmur oldu yağdı. Kritik maçta tüm dikkatleri üzerine çeken oyuncu Xherdan Shaqiri, attığı gol ile Cristiano Ronaldo ve Lionel Messi'yi yakaladı.

Cristiano Ronaldo ve  Lionel Messiyi yakaladı 1998den sonra bir ilk

2022 Dünya Kupası G Grubu'nun son maçında Sırbistan ile İsviçre karşılaştı. Heyecan dolu karşılaşma 974 Stadyumu'nda oynandı. Kritik müsabakada Arjantin Futbol Federasyonu'ndan Fernando Rapallini görev aldı. Zorlu mücadelede performansıyla dikkat çeken Xherdan Shaqiri, attığı gol ile dünya yıldızları Cristiano Ronaldo ve Lionel Messi'yi yakaladı.

Haberin Devamı

TOP DİREKTEN DÖNDÜ

Karşılaşmanın 11. dakikasında Sirbastan'da Zivkovic gole çok yaklaştı. Tadic'in pasında ceza sahasının dışı sağ çaprazda topla buluşan Zivkovic, çok sert vurdu ve top direkten dündü. Seken topu Mitrovic, tamamlamak istedi ancak vuruşunu yapamadı ve top kalecide kaldı.

GOL PERDESİNİ SHAQIRI AÇTI

Heyecan dolu mücadelede gol perdesini açan İsviçreli oyuncu Shaqiri oldu. Hızlı gelişen İsviçre atağında Rodrigues, soldan çevirdi ve Sow önünde bulduğu topu sağa Shaqiyi'ye aktardı. Shaqiri, sağ çaprazda sol ayağıyla sert vurdu ve savunmaya da çarpan top ağlarla buluştu.

Cristiano Ronaldo ve  Lionel Messiyi yakaladı 1998den sonra bir ilk

KARŞILIK MITROVIC'TEN GELDİ

Skora dengeyi getiren isim 26. dakikada Aleksandar Mitrovic oldu. İsviçre takımı savunmadan çıkarken kaptırdığı topta soldan Tadic ortasını açtı ve Mitrovic kafa vuruşunu yaparak topu uzak köşeden ağlara gönderdi.

Haberin Devamı

GOLLER ART ARDA GELDİ

Sırbistan takımı oyunu hakimiyetine aldığı dakikalarda bir kez daha İsviçre savunmasının hatasında topu kazandı ve Tadic araya oynadı. Topla ceza sahasının içinde buluşan Vlahovic, sol ayağıyla yerden köşeye vurdu ve topu ağlara gönderdi. Dusan Vlahovic, Sasa Ilic'ten bu yana Sırbistan Milli Takımı formasıyla ilk 11 başladığı ilk Dünya Kupası maçında gol atan ilk oyuncu oldu.

Cristiano Ronaldo ve  Lionel Messiyi yakaladı 1998den sonra bir ilk

EMBOLO YİNE ATTI

Karşılaşmaya tekrar eşitlik geldi. 44. dakikada İsviçre'de sol kanada atılan pasta topla buluşan Widmer, tekte kaleye paralel olarak içeriye çevirdi ve arka direkte müsait durumda olan Embolo topu boş kaleye gönderdi.

1998'DEN SONRA BİR İLK

Opta'nın verilerine göre ilk yarısı 2-2 sona eren Sırbistan-İsviçre maçı, 1998'den bu yana ilk devresinde iki takımın da iki gol attığı ilk Dünya Kupası maçı oldu.

GOLLER YAĞMUR OLDU YAĞDI

Maçta tempo oldukça yüksek devam ederken İsviçre'den bir gol daha geldi. Zorlu maçın 48. dakikasında sol çaprazdan açılan ortada Vargas'tan harika bir topuk pası ve penaltı noktasının hemen önünde Freuler, topu tekte vurdu ve köşeye gönderdi.

Cristiano Ronaldo ve  Lionel Messiyi yakaladı 1998den sonra bir ilk

SHAQIRI, RONALDO VE MESSI'YI YAKALADI

İsviçreli yıldız maçta attığı gol ile tarihe geçti. Opta'nın verilerine göre İsviçre Milli Takımı forması giyen Xherdan Shaqiri, son üç Dünya Kupası'nda da gol atmayı başaran üç oyuncudan biri oldu. Diğer iki oyuncu ise Cristiano Ronaldo ve Lionel Messi.

Haberin Devamı

 

Yazarlar