Dünyadan Futbol Ronaldo'dan olay sözler: Türkiye'yi geçecek

Ronaldo'dan olay sözler: Türkiye'yi geçecek

18.07.2023 - 10:59 | Son Güncellenme:

Suudi Arabistan ekibi Al Nassr'da futbol kariyerini sürdüren dünyaca ünlü yıldız, gündeme bomba gibi düşecek sözler sarf etti. CR7'nin Celta Vigo hezimetinin ardından Türkiye ile ilgili açıklaması şaşkınlığa neden oldu.

Ronaldodan olay sözler: Türkiyeyi geçecek

Al Nassr sezon öncesi hazırlık maçında İspanya temsilcisi Celta Vigo'ya 5-0 mağlup oldu. Karşılaşmanın ilk yarısında forma giyen Ronaldo'nun 90 dakika sonrası açıklamaları tartışmaları beraberinde getirdi. Portekizli yıldıza, Inter Miami'nin renklerine kattığı La Liga'daki eski rakibi Lionel Messi gibi ABD'ye bir transfer hamlesi yapma olasılığı sorulurken, CR 7 "Suudi Ligi, MLS'den daha iyi. Suudi Ligi'nin yolunu açtım, şimdi bütün oyuncular buraya geliyor" yanıtını verdi.

Haberin Devamı

RONALDO YOLU AÇTI, YILDIZ YAĞMURU

Yaz transfer döneminde Karim Benzema, Marcelo Brozovic, N'Golo Kante, Roberto Firmino ve Milinkovic Savic gibi birçok yıldız, Suudi Arabistan'da oynamak için bol sıfırlı kontratlara imza attı. Inter Milan'ın eski oyuncusu Brozovic, 3 Temmuz'da Al Nassr'a transfer olduktan sonra dün Ronaldo ile birlikte forma giydi.

Ronaldodan olay sözler: Türkiyeyi geçecek

'AVRUPA FUTBOLU KALİTE KAYBETTİ'

Suudi Arabistan ekibine geçtiğimiz sezonun devre arasında dahil olan CR7, ilk defa Al-Nassr ile geçireceği tam sezona hazırlanıyor. Real Madrid'in tüm zamanlarda en çok gol atan oyuncusu Ronaldo, Avrupa'da oynadığı günlerin sona erdiğini ve oradaki oyun seviyesinin son yıllarda düştüğüne inandığını da söyledi.

'PREMIER LİG, TÜM LİGLERİN ÇOK ÖNÜNDE'

Haberin Devamı

Avrupa defterini tamamen kapadığı vurgulayan Ronaldo, "Hiçbir Avrupa kulübüne geri dönmeyeceğime yüzde yüz eminim. 38 yaşındayım. Ve Avrupa futbolu çok kalite kaybetti. Geçerli olan ve hala iyi giden tek lig, Premier Lig. Diğer tüm liglerin çok önündeler" şeklinde konuştu.

Ronaldodan olay sözler: Türkiyeyi geçecek

OLAY TÜRKİYE LİGİ SÖZLERİ

Ronaldo ayrıca "Bir yıl içinde daha fazla üst düzey oyuncu Suudi Arabistan'a gelecek. Bir yıl içinde Suudi Ligi, Türkiye ve Hollanda liglerini geride bırakacak" diyerek herkesi şaşırttı. 

İKİNCİ HAZIRLIK MAÇI BENFICA İLE

Al Nassr, perşembe günü Portekiz şampiyonu Benfica ile hazırlık maçını oynayacak. Ronaldo, "Planım bugün 45 dakika oynamaktı. Benfica'ya karşı 60 veya 70 dakika süre alabilirim" ifadelerini kullandı.

 

 

Yazarlar