Galatasaray Sacha Boey'un alternatifinden Galatasaray'a kötü haber! Transfer için anlaşma sağlandı

Sacha Boey'un alternatifinden Galatasaray'a kötü haber! Transfer için anlaşma sağlandı

14.05.2023 - 20:39 | Son Güncellenme:

Avrupa kulüplerinin gözdesi olan Sacha Boey'den ciddi bir bonservis geliri bekleyen Galatasaray, Fransız yıldızın yerini tecrübeli bir isimle doldurmayı planladığı belirtiliyordu. Sarı-kırmızılıların gözdesi haline gelen İspanyol yıldızın ülkesine dönmeye hazırlandığı iddia edildi.

Sacha Boeyun alternatifinden Galatasaraya kötü haber Transfer için anlaşma sağlandı

Okan Buruk yönetimindeki Galatasaray'da kadronun değişilmezleri arasında yer alan Sacha Boey'a Avrupa'dan talipler çıkması sarı-kırmızılıları harekete geçirmişti. Fransız sağ beke alternatif arayışında bulunan sarı-kırmızılıların bu doğrultuda gündemine İspanyol yıldızı aldığı öne sürülmüştü.

Haberin Devamı

Sarı-kırmızılıların transfer listesindeki tecrübeli sağ bekin ülkesine dönmeye hazırlandığı kaydedildi. İşte transfer haberinin ayrıntıları...

TRANSFERİN GÖZDESİ OLMAYI BAŞARDI

Galatasaray'ın geçen sezon başında sadece 1.1 milyon euro bonservis bedeliyle Rennes'den kadrosuna kattığı Sacha Boey, Okan Buruk'la yeniden doğdu. Sezon başında sarı-kırmızılı takımdan gönderilmesi gündeme gelen ancak daha sonra Teknik Direktör Okan Buruk'un vazgeçilmezleri arasına giren 22 yaşındaki futbolcu, yaptığı muhteşem çıkışla transferin gözdesi olmayı başardı.

Yıldız sağ bek; Ligue 1'den ayrılışını, Galatasaray'a nasıl geldiğini ve geleceği hakkında geçtiğimiz günlerde konuşmuş, şu ifadeleri kullanmıştı:

"Hazırlık döneminde özellikle sakatlıklarım konusunda Galatasaray, benden pek memnun değildi. Ancak sezon başındaki başarılı performansımdan dolayı beni tutmak istediler. Ben iyiydim ve takım da iyiydi, bu yüzden kaldım. Teknik Direktör Okan Buruk sözleri gayet açıktı, 'İyiysen oynarsın'. Ve o zamandan beri düzenli oynuyorum."

Haberin Devamı

Sacha Boeyun alternatifinden Galatasaraya kötü haber Transfer için anlaşma sağlandı

BOEY'A AVRUPA KANCASI

Fransız yayın organı Foot Mercato'nun haberine göre; ocak ayında İngiltere Premier Lig takımı Crystal Palace ile Almanya Bundesliga temsilcileri Eintracht Frankfurt ve Wolfsburg, Boey'in taliplileri arasında yer alıyordu. Haberde Galatasaraylı futbolcu için "Reytingi hala yüksek" yorumu yapılırken; Sacha Boey'e Alman, İngiliz, İtalyan ve Fransız kulüplerinin ilgisinin olduğu vurgulandı.

Sarı-kırmızılı yönetim, sezon başında da transfer teklifleri alan Boey'den 1 sezon daha takımda kalmasını ve burada şampiyonluk yaşamasını istemişti. 22 yaşındaki futbolcu, şampiyonluk kupasını kaldırarak sözünü tutmak üzere. Bu nedenle yönetimden de transfer için vize bekliyor. Ancak Sarı-kırmızılılar, Boey'nin bonservisinden 25 milyon euro geliyor bekliyor ve Crystal Palace'ın teklifine de bu yönde bir karşılık verileceği bildirildi. İngilizler bu isteği kabul ederse, bu yaz transfer büyük ihtimalle gerçekleşecek.

Sacha Boeyun alternatifinden Galatasaraya kötü haber Transfer için anlaşma sağlandı

BELLERIN GÜNDEME GELDİ

Bu sezon 30 resmi maçta 1 gol, 3 asistle oynayan Fransız oyuncudan ciddi bir bonservis bekleyen Galatasaray'ın, Boey'nin olası bir ayrılığına karşı alternatiflerini belirlerken Hector Bellerin ismi ön plana çıkıyordu. Sporting'le olan sözleşmesi sezon sonu bitecek İspanyol sağ bekin ülkesine dönmeye hazırlandığı iddia edildi.

Haberin Devamı

İspanyol basını, Bellerin'in Real Betis ile sözlü anlaşmaya vardığını duyurdu. 2021/22 sezonunda kiralık olarak yeşil-beyazlı takımda forma giyen 28 yaşındaki oyuncunun Galatasaray'ın ciddi bir teklif yapmasına rağmen yeniden Betis formasını giymekte kararlı olduğu aktarıldı.

Sacha Boeyun alternatifinden Galatasaraya kötü haber Transfer için anlaşma sağlandı

DEV TAKIMLARDA OYNADI

Barcelona altyapısından yetişen Bellerin, 2011 yılında 16 yaşında 500 bin euro bonservisle Arsenal'e katıldı. 18 yaşında Watford'a kiralanmasının ardından Topçular'a dönen Bellerin, Arsenal'de çıktığı 239 resmi maçta 9 gol, 29 asistle oynadı. İngiliz ekibinde 3 İngiltere Kupası, 3 de İngiltere Süper Kupası şampiyonluğu yaşayan tecrübeli isim, kiralık oynadığı Betis'te de 2021/22 sezonunda İspanya Kupası şampiyonluğu elde etti.

Haberin Devamı

Sözleşmesinin sona ermesinin ardından Eylül 2022'de Barcelona'ya dönen Bellerin, Katalan devinde 7 maçta forma giyebildi, Ocak 2023'te 1 milyon euro bonservisle Sporting'e imza attı. Portekiz temsilcisinde 11 maçta 1 asistle skora katkı sağlayan İspanyol oyuncunun sözleşmesi Haziran 2023'te sona erecek.

Yazarlar