Fenerbahçe Samet Akaydin, Panathinaikos'a imza atıyor! İşte Fenerbahçe'nin kazancı

Samet Akaydin, Panathinaikos'a imza atıyor! İşte Fenerbahçe'nin kazancı

13.01.2024 - 11:04 | Son Güncellenme:

Panathinaikos, Fenerbahçe'den milli oyuncu Samet Akaydin'i sezon sonuna kadar kiraladı. Yunan basını Fenerbahçe'nin Samet Akaydin'den elde edeceği geliri ve sözleşme detaylarını duyurdu.

Samet Akaydin, Panathinaikosa imza atıyor İşte Fenerbahçenin kazancı

Transfer döneminde savunma hattını Leonardo Bonucci ile güçlendiren ve Atletico Madrid'den Çağlar Söyüncü'yü kiralık olarak kadrosuna katmak isteyen Fenerbahçe, Samet Akaydin'i Panathinaikos'a gönderdi.

Haberin Devamı

Milli oyuncunun transferi kısa süre içinde açıklanacak. Samet Akaydin sağlık kontrollerinden geçmek üzere Atina'ya gitti. Yunan basını, Fenerbahçe'nin Samet Akaydin'den elde edeceği geliri duyururken sözleşme detaylarına ilişkin çarpıcı bilgilere yer verildi.

Samet Akaydin, Panathinaikosa imza atıyor İşte Fenerbahçenin kazancı

ADANA DEMİRSPOR'DAN 3.7 MİLYON EUROYA TRANSFER EDİLDİ

Samet Akaydin, 2022-2023 sezonunun devre arasında Adana Demirspor'dan 3.7 milyon euro karşılığnda Fenerbahçe'ye transfer olmuştu. Fenerbahçe ile geçtiğimiz sezon 23 resmi karşılaşmada görev yapan Samet Akaydin bu sezon ise 11 karşılaşmada görev yaptı. Samet Akaydin, Fenerbahçe'de oynadığı süreçte gol veya asist katkısında bulunamadı.

PANATHINAIKOS İLE ANLAŞTI

Samet Akaydin, Fatih Terim'in teknik direktörlüğünü yaptığı Panathinaikos ile anlaşma sağladı. Milli oyuncu sağlık kontrolleri için Atina'ya gitti. Samet Akaydin'in kısa süre içinde Panathinaikos ile resmi sözleşmeyi imzalaması bekleniyor. Samet Akaydin, Ocak transfer döneminde Fartih Terim'in Dimitris Limnios'tan sonra ikinci transferi olacak.

Haberin Devamı

Samet Akaydin, Panathinaikosa imza atıyor İşte Fenerbahçenin kazancı

YUNAN BASINI AÇIKLADI: 230 BİN EUROYU PANATHINAIKOS KARŞILAYACAK

Yunan basını Samet Akaydin'in sözleşme detaylarına ilişkin çarpıcı bir iddia ortaya attı. Sport24'te yer alan habere göre Panathinaikos, Samet Akaydin'in Fenerbahçe'den sezon sonuna kadar alacağı 230 bin euroluk garanti ücretini karşılayacak. Ayrıca habere göre Samet Akaydin için Fenerbahçe ile yapılan anlaşmada satın alma opsiyonunun da bulunduğu bilgisine yer verildi. Panathinaikos'un Fenerbahçe'ye düşük bir kiralama bedeli de ödeyeceği aktarıldı.

Sport24'te yer alan haberde şu ifadelere yer verildi:

Samet Akaydin'in transferi yüzde yüz onaylandı. Samet, Dimitris Limnios'tan sonra Panathinaikos'un ikinci transferi olacak ve Yeşillerin savunma hattını sezon sonuna kadar güçlendirecek. Samet'in kiralanması için Fenerbahçe ile anlaşma sağlandı. Samet Akaydin bugün yapılacak sağlık kontrollerinin ardından imza atacak ve Fatih Terim'in ekibine katılacak. 

Türk yetkililer Samet Akaydin'in transferinde satın alma opsiyonu olmadığını belirtse de Panathinaikos, Samet'in Fenerbahçe'den kazanacağı 230 bin euroyu karşılayacak. Ayrıca bazı bonus maddelerinin dışında Fenerbahçe'ye kiralama bedeli ödeyecek.

Haberin Devamı

Samet Akaydin, Panathinaikosa imza atıyor İşte Fenerbahçenin kazancı

İŞTE FENERBAHÇE'NİN KAZANCI

Haber Global'de yer alan habere göre ise Fenerbahçe, Samet Akaydin'in transferinden 200 bin Euro kiralama bedeli alacak. Habere göre sözleşmede satın alma opsiyonu bulunmuyor. Yunan kulübü Samet’e yarım sezon için net 450 bin Euro ödeyecek. Kupa kazanılması durumunda ise Samet’e 100 bin Euro da bonus verilecek.