Futbol Şampiyonlar Ligi'nde Egonu sürprizi! VakıfBank'ın rakibi oldu

Şampiyonlar Ligi'nde Egonu sürprizi! VakıfBank'ın rakibi oldu

20.07.2023 - 12:11 | Son Güncellenme:

CEV Şampiyonlar Ligi'nde son olarak şampiyonluğa ulaşan VakıfBank, son finalist Eczacıbaşı ve Fenerbahçe Opet'in bu sezon gruplarda mücadele edeceği takımlar belli oldu. Şampiyonlar Ligi gruplarında Egonu sürprizi yaşandı.

Şampiyonlar Liginde Egonu sürprizi VakıfBankın rakibi oldu

CEV Şampiyonlar Ligi'nde geçtiğimiz sezon finalde iki Türk takımı karşı karşıya gelmişti. Eczacıbaşı'nı mağlup eden VakıfBank şampiyon olmuştu. Temsilcilerimiz VakıfBank, Fenerbahçe Opet ve Eczacıbaşı'nın Şampiyonlar Ligi gruplarındaki rakipleri belli oldu.

Haberin Devamı

AVRUPA KUPASINI KAZANDI
Avrupa voleybolunun kulüpler düzeyindeki en önemli organizasyonu olan CEV Şampiyonlar Ligi’nde tarihte ilk kez iki Türk takımı karşılaştı. VakıfBank rakibi Eczacıbaşı'nı 3-1 mağlup etti ve Avrupa'nın en büyüğü oldu.

VAKIFBANK'TA 6 AYRILIK BİRDEN
VAkıfbank'ta Egonu, Daalderop, Bajema gibi isimlere veda etti. 3 yabancı isim önümüzdeki sezon İtalya'da mücadele edecek. Milli yıldız Derya Cebecioğlu da takıma veda eden isimler arasında yer aldı. Tuğba Şenoğlu'nun ayrılığı Japon kulübü Kurobe AquaFairies, yıldız ismin yerini Derya Cebecioğlu ile doldurdu.
Macaristan ekibi Vasas, VakıfBank'ın yıldız pasörü Buket Gülübay'ı kadrosuna kattı. 10 senedir kulüpte forma giyen ve 4 Şampiyonlar Ligi şampiyonluğu yaşayan Kübra Akman ise yeni sezonda THY forması giyecek.

Haberin Devamı

 

İŞTE 2024 ŞAMPİYONLAR LİGİ GRUPLARI

A GRUBU
Vakıfbank - Milano - Mulhouse - Jedintsovo

B GRUBU
Eczacıbaşı - Scandicci - Plovdiv - Budapeşte

C GRUBU
Fenerbahçe - Budowlani - Potsdam - Kamink

D GRUBU
Conegliano - Rzeszow - Stutgart - Elemelerden gelecek takım

E GRUBU
LKS Lodz - Le Cannet - Dnipro - Elemelerden gelecek takım

EGONU ESKİ TAKIMINA KARŞI
Şampiyonlar Liginde Vakıfbank ve Milano aynı grupta yer aldı. Son olarak CEV Şampiyonlar Ligi şampiyonluğuna VakıfBank ile ulaşan Paola Egonu, eski takımı Vakıfbank'a karşı bu sezon mücadele edecek.

Şampiyonlar Liginde Egonu sürprizi VakıfBankın rakibi oldu

EGONU'NUN YERİNE THOMPSON
VakıfBank’ın yeni transferleri; Türk smaçör İdil Naz Başcan ile orta oyuncu Zeynep Sude Demirel, Hollandalı pasör Sarah van Aalen, Sırp smaçör Bianka Busa, Birleşik Amerikalı smaçör Ali Frantti ile pasör çaprazı Jordan Thompson oldu.