Fenerbahçe Şansal Büyüka'dan 8+3 kuralı çıkışı! "Geç kaldınız beyler! Tren kaçtı"

Şansal Büyüka'dan 8+3 kuralı çıkışı! "Geç kaldınız beyler! Tren kaçtı"

12.10.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Milliyet'in duyen yazarı Şansal Büyüka, Süper Lig'deki VAR tartışması ve 8+3 kuralıyla ilgili çarpıcı ifadeler kullandı. Fenerbahçe'de performansı yükselen Crespo'yu öven Büyüka, Vitor Pereira'ya göndermede bulundu. Süper Lig'in golcüleri Wegorts ve Gomez ile ilgili önemli bilgiler paylaşan duayen isim yazısında 'inanmadığını' vurguladı.

Şansal Büyükadan 8+3 kuralı çıkışı Geç kaldınız beyler Tren kaçtı

ŞANSAL BÜYÜKA İLE DOBRA DOBRA

Haberin Devamı

VAR'ın varlığı yokluğundan iyidir
Baştan söyleyeyim, VAR sistemi devam etmeli... Ancak bu düzen, hakemleri tembelliğe alıştırdı. En önemlisi VAR kadrosu kötü hakemlerden oluşturuldu. Buna rağmen VAR'ın doğruları yanlışlarından fazla... Sevabıyla, günahıyla devam etmeli

 Giresunspor-Beşiktaş maçındaki ofsayt gerekçesi ile iptal edilen Giresun golü, "VAR sistemi kalksın" tartışmasını gündeme getirdi. Sayıları çok az olsa bile bazı kulüpler bunu istiyor. Baştan peşin söyleyelim; bazen hepimizi isyan ettirmesine rağmen VAR sistemi devam etmeli...
* VAR'dan sonra saatlerce, hatta hafta boyu devam eden, "ofsayt mı değil mi" tartışmaları ortadan kalktı. Akan oyunda hakem hatalarının büyük bölümünden VAR sistemiyle dönüldü.
* Ancaak... VAR çok adil davranıyor mu, bundan pek emin değilim. İstediğini gösterip, bazı pozisyonlara gözlerini kapadığına daha bir-iki hafta öncesine kadar tanığız.
* Ancak VAR sistemi hakemleri tembelliğe alıştırdı. Gözlerinin önündeki pozisyonu vermek yerine VAR'dan haber bekler duruma geldiler. İşin kolayına kaçıyorlar. İnisiyatif almak yerine, kararı VAR’a bırakıyorlar. Riske girmiyorlar.
* En önemlisi, yetersiz, hatta kötü hakem oldukları için sahalarda maç yönetmelerine izin verilmeyen hakemlerden VAR kadrosu oluşturuldu. VAR odasındaki kötü hakemler, sahadaki iyi hakemleri yönlendiriyor. VAR’ın en kötü tarafı, bu tarafı...
* VAR kadrosu yeniden yapılanmalı ve bu kadroya, nasıl olur bilemem, mutlaka kalite ve yetenek katılmalı...
* Bana göre sevabıyla günahıyla VAR sistemi devam etmeli... VAR’ın elbette yanlışları var, ama doğruları daha fazla...
* VAR’ın varlığı, yokluğundan iyidir.

Haberin Devamı

 

GÜNAYDIN BEYLER TREN KAÇTI!
TFF, 8+3 kuralının devam edeceğini 18 Haziran'da açıkladı. Transferin bitiş tarihi 8 Eylül... Buna rağmen kadro planlamasını doğru yapmıyorsunuz, 8+3'ü hesaba katmıyorsunuz. Eğer itiraz edecekseniz, o zaman edecektiniz

Sordum, soruşturdum, internet sitelerine baktım. Türkiye Futbol Federasyonu, 8+3 kuralının 2022-23 sezonunda devam edeceğini 18 Haziran 2022 tarihinde açıklamış. Yani transfer biterken falan değil... Transfer 17 Haziran'da başlamış TFF, bir gün sonra, 18 Haziran tarihinde 8+3 kuralının devam edeceğini açıklamış.
TFF'den zamanlama olarak kulüplere bir tuzak, bir faka bastırmak falan yok... Transferin bitiş tarihi de 8 Eylül... Dünya zaman var. Lig başladıktan sonra bile kadro planlaması yapmak konusunda epey zaman var.
Buna rağmen kadro planlamasını doğru yapmıyorsunuz, 8+3'ü hesaba katmıyorsunuz, sonra lig başlamış, karar açıklanmış, bu karar değişsin diye TFF'ye çeşitli kanallardan baskı yapıyorsunuz.
Ayrıca; Süper Lig'de oynayan kulüpler, sadece 3 yerli oyuncuyu ve alternatiflerini kadrolarında bulunduramıyorsa, burada yanlış kimde? TFF'de mi, kulüplerde mi?
Hadi hiçbir şey yapamadınız, çareniz yok. Altyapıdan A takımına monte edeceğiniz, gerekirse şans vereceğiniz 2-3 genciniz de yok mu? "Yok" diyorsanız, demek ki altyapılarınız da koca bir yalan, müthiş bir hayal kırıklığı...
TFF’yi çok eleştiriyoruz, çok vuruyoruz ama bu 8+3 kuralında bir günahı yok. Eğer itiraz edecekseniz, o zaman edecektiniz. Sustunuz, kabullendiniz, şimdi su kaynatıyorsunuz.
Günaydın beyler... Geç kaldınız, tren kaçtı...

Haberin Devamı

Şansal Büyükadan 8+3 kuralı çıkışı Geç kaldınız beyler Tren kaçtı

Haberin Devamı

 

BATSHUAYİ'NİN MESAJI
Jorge Jesus, belki de büyük hocalığından futbolla inatlaşıyor. Maça Joao Pedro ve Emre Mor ile elbette başlarsın. Ama baktın tutmadı, başka alternatif ararsın...
Jesus, Emre Mor'u 75, Joao Pedro'yu 85 dakika oyunda tutarak Fenerbahçe'yi adeta 9 kişi oynattı. "Ben yaptım, doğrudur" inadı Jesus'un ve Fenerbahçe'nin başını yakabilir.
Nitekim son 7 dakikada oyuna giren Batshuayi; Emre ile Pedro'nun toplam 160 dakikada yapamadıklarını 7 dakikada yapıp hem hocayı, hem takımı ipten aldı.
Batshuayi maçtan sonra "7 dakika yetti" mesajını niye paylaştı acaba?

 

CRESPO BİLE YETER!
Fenerbahçe'nin eski hocası Victor Pereira, hiçbir şey yapamadıysa bile bu Migel Crespo'yu takıma kazandırdı. Bir Migel Crespo bile, Victor Pereira'nın günahlarını silmeye yeter de artar bile...

Şansal Büyükadan 8+3 kuralı çıkışı Geç kaldınız beyler Tren kaçtı

 

NASIL OLUYOR BU İŞ?
Fenerbahçe, lig sonuncusu Ümraniyespor'dan 3 gol yedi.
Fenerbahçe, ligde sondan üçüncü sıradaki Karagümrük’ten 4 gol yedi.
Fenerbahçe'nin toplam yediği 10 golün 7'si bu iki takımdan...
Pek de anlaşılır bir durum değil...
Fenerbahçe'de acaba "nasıl olsa yeneriz" diye bir rehavet mi var diyorum ama...
Ona da Jesus izin vermez.
O zaman nasıl oluyor bu iş?

Haberin Devamı

İYİLER
Onurcan (Giresun): Kurtarışlarıyla 5-0 bitecek maçı 1-0’a bağladı.
Tayyip Talha (Beşiktaş): Böyle golleri Adana Demirspor’da çok attı.
Calvo (Konya): Bu sezon çok ama çok konuşacağız.
Fernando (Antalya): Gol olan şutu uzay mekiği gibi döndü.
Tayfun (Beşiktaş): "Oynamaz" diyenleri tekzip etti.
Borini (Karagümrük): Tek başına takımdı.
Ertuğrul (Kasımpaşa): Kalede tecrübenin adı...
Ali Şaşal (Sivas): Kalede şaşmayınca, Başakşehir adresi şaştı.
Dia Saba (Sivas): Golleriyle takımına ilk galibiyeti, Başakşehir’e ilk mağlubiyeti getirdi.
Bruma (Kasımpaşa): Reklamı olmayan sağlam stoper...
Goutas (Sivas): Savunmada müthiş direniş...
Crespo (F.Bahçe): 90 dakikada 2x90 oynuyor.

NEDİR BU SIKINTININ SEBEBİ?
Beşiktaş şaka gibi... Hatta inanılmaz... İlk yarısını çok rahat 4-0, hatta 5-0 bitireceği Giresun maçının 90 dakikasını kan-ter içinde 1-0 bitirmesi gerçekten futbol şakası gibi...
Beşiktaş genelde böyle... İlk yarılarda inanılmaz hızlı oynuyor, hırslı, organize oynuyor. Önemli pozisyonlar yakalıyor, rakibi kendi yarı alanından çıkartmıyor, futbol adına ne gerekiyorsa hepsini yapıyor.
Böyle bir takım nasıl oluyor da ikinci yarılarda duruyor, rakip baskısı karşısında çareyi savunmaya çekilmekte buluyor. Bu takımın gücü herhalde 45 dakikalık değil... O zaman Valerien Ismael'e sormak lazım; nedir bu sıkıntının sebebi?

DOĞRU MU WEGHORST?
Beşiktaşlı Weghorst, kariyerinin 28. penaltısını Giresun'da attı. Weghorst bu 28 penaltıdan 17’sini gol yaparken, 11'ini kaçırmış. Bu istatistiğe inanamadım. Doğru mu Weghorst?

Şansal Büyükadan 8+3 kuralı çıkışı Geç kaldınız beyler Tren kaçtı

DOĞRU MU GOMEZ?
Trabzonsporlu Maxi Gomez, Monaco maçının daha 10. dakikasında gördüğü kırmızı kartla takımı perişan etti. Gomez kariyerinde 7 kırmızı kart görmüş. Bu istatistiğe inanamadım. Doğru mu Gomez?

KÖTÜLER
Pekhart (G.Antep): Ya topçu değil, ya hazır değil... Gaziantep bir eksik oynuyor.
Yusuf Sarı (Adana Demirspor): 5 dakikalık oyuncu mu? Bu kadar geç sokulur mu?
Alperen (Antalya): Boy, bos, fiyaka yerinde, kalecilik felaket...
Adil(Konya): Mahallenin kabadayısı... El, kol, parmak hep havada...
Oğuz (A.Gücü): Yedikleri golde duble hata yaptı.
Kuwas (Giresun): Üste para verse gene oynamaz.
Altay (F.Bahçe): İyi değil, buna rağmen seyirci protestosu doğru değil...
Maxi Gomez (Trabzon): Ne kendisi var, ne golleri...
Yusuf Yazıcı (Trabzon): Giden Yusuf ile gelen Yusuf arasında dağlar var.
Szalai (F.Bahçe): Yanlış üstüne yanlış yaptı, yanlıştan bıkmadı.

RİVA'YA GİRİŞİ BİLE YASAKLANMALI
Hürriyet Gazetesi'nin haberine göre, TFF’nin bazı yetkilileri, Giresunspor'un iptal edilen golü için hakem dünyasını aramışlar. Beşiktaş bir bildiri ile buna isyan etti. Haber yalanlanmadığına göre doğru kabul ediyoruz ve bu olayı çok vahim buluyoruz.

Biz bu ülkede, hakemi soyunma odasına hapseden ve dışarı çıkarttırmayan TFF Yönetim Kurulu üyeleri gördük. Bu iddia titiz biçimde incelenmeli ve varsa sorumluların Riva'ya girişi bile yasaklanmalı...

 

YOK, YOK, YOK
Trabzonspor'un geçen sezonla uzaktan yakından ilgisi yok. Hırsı yok, hızı yok, aidiyet duygusu yok, heyecanı yok, coşkusu yok, futbolu yok, keyfi yok. Yok, yok, yok.
En kötüsü yürüyerek hücuma çıkıyor Trabzonspor...
Böyle bir Trabzon takımında Abdülkadir Ömür'ün, Allah korusun, ölüsü oynar.
Ne kadar formsuz olursa olsun oynar...
Ömür; hızlı geçiş oyunu ve kestirmeden rakip kaleye giden futbol anlayışıyla bu takımda banko forma giyer.
Bu takımın tek hızlı adamı Abdülkadir Ömür...
Ha, bir Ömür bu Trabzonspor’u kurtarır mı? O da zor... 

PROTESTO UYARISI
Trabzonspor’un hocası Abdullah Avcı, Kasımpaşa maçından sonra, "Giren oyuncuya protesto, çıkan oyuncuya protesto, bu yanlış... Maç içinde protesto yapacaksanız, bana yapın. Futbolcuya yapacaksanız maç sonu yapın" dedi. Doğru, doğru, çok doğru...

EN KOLAY GRUPTAYIZ AMA...
Dünya Kupası eleme grubu için elimize kalem verip, "kendinize rakip seçin" deseler, herhalde Hırvatistan, Galler, Ermenistan ve Letonya'yı yazardık. Açıkçası en kolay gruptayız. Ama sorun şu: Son iki maçında daha Lüksemburg ve Faroe Adaları’nı yenemeyen Türk Milli Takımı, bu rakiplerini nasıl yenecek?

SEYİRCİ KAÇIYOR
Cumartesi günü gözüm, Alman ikinci lig maçlarına takıldı. Abartısız her statta 40-50 bin seyirci vardı. Sonra bizim Süper Lig'e döndüm, büyükler dışındaki maçlarda bir avuç seyirci ya vardı, ya yoktu. Seyirci kaçıyor, doktor buna bir çare...

Şansal Büyükadan 8+3 kuralı çıkışı Geç kaldınız beyler Tren kaçtı

İYİ Kİ VARLAR
Ampute Milli Futbol Takımımız, Dünya Şampiyonu oldu, ülkenin gururu oldu. Yürekten kutluyorum. Bizim gururumuz Ampute Milli Takımımız, inanın Türk futbolunda kim varsa, herkesten daha sağlam... İyi ki varlar. Çok yaşasınlar.

 

SÜPER, AYIP, REZALET
Barış Alper Saka (G.Antep-A.Demirspor): Maç ikinci yarıda durmaktan neredeyse oynanmadı, vere vere 6 dakika uzatma verdi.
Mert Güzenge (Antalya-Konyaspor): Antalya lehine çok ciddi faul vardı, vermedi, avantajı oynattı, Antalya golü geldi. Süper...
Yaşar Kemal Uğurlu (Giresun-Beşiktaş): Penaltı kararı ile noktalanan o karambol golün altından iyi kalktı.
Burak Şeker (Ümraniye-Kayseri): Ümraniye aleyhine verdiğin penaltı ayıp kere ayıp... Bin defa ayıp...
Emre Malok (Ümraniye-Kayseri): Maçın VAR hakemi... Ekran başında uyumuş olmalı... Tam bir rezaletti.

GÖZE BATANLAR
İstanbulspor: Kime "canım" diyorsak, "canın çıksın" diyor. Berbat oynadı.
Ankaragücü: Abartısız beş atardı, son dakika golüyle zor kazandı.
Antalya: Gel de kaleci Boffen’i arama...
Konya: Bu stoper Calvo’yu kim bulduysa helal olsun.
Giresun: Ligde gördüğüm en acemi Giresunspor...
Hatay: Volkan Demirel'le her şey güzel olacak.
Karagümrük: Galip sayılır bu yolda mağlup...
Ümraniye: Tek puan neye yarar, galibiyete ihtiyacı var.
Trabzon: Geçen sezon; hayali cihana değer...
Sivasspor: İlk galibiyeti, rakibin ilk mağlubiyeti oldu.
Kasımpaşa: Paşa paşa bir puanı aldı.