Turkish Airlines Euroleague Sarunas Jasikevicius: Shane Larkin'i kontrol edemedik!

Sarunas Jasikevicius: Shane Larkin'i kontrol edemedik!

28.12.2023 - 22:46 | Son Güncellenme:

Fenerbahçe Beko Başantrenörü Sarunas Jasikevicius, Anadolu Efes'i deplasmanda 89-84 mağlup ettikleri maçın ardından konuştu.

Sarunas Jasikevicius: Shane Larkini kontrol edemedik

Turkish Airlines EuroLeague'in 17'nci haftasında Anadolu Efes deplasmanından 89-84 galip ayrılan Fenerbahçe Beko'da başantrenör Sarunas Jasikevicius açıklamalarda bulundu.

Haberin Devamı

Shane Larkin'i kontrol etmekte zorlandıklarını belirten Litvanyalı başantrenör, "Bence yapmamız gereken çok açık ve çok barizdi ilk yarıda. İkinci yarıda gerçekten savunmada iyiydik. Larkin'i belki kontrol edemedik ama kim edebiliyor ki zaten" dedi.

Yakaladıkları galibiyet serisini değerlendiren Sarunas Jasikevicius, "Çok rehavate kapılmamak lazım. Konsantrasyonu kaybetmemek gerekiyor. Bu kadar büyük maça biraz dağınık başladık. İkinci yarı nasıl düzeldiğimizi kavramamız gerekiyor. Pozitif şeyleri almamız gerekiyor. Tabii ki ikinci yarı onları 30 sayıda tutmak önemliydi" ifadelerini kullandı.

Savunmalarının geliştiğini dile getiren Sarunas Jasikevicius, "Takım çok daha sert ve iyi savunma oynadı ikinci yarıda. Ne kadar çok temas, hız ve fiziksellik olmazsa Anadolu Efes bir takıma karşı, oynamak çok zordur. Savunmamız çok gelişti. Oyuncular yaklaşımını ve fizikselliği değiştirdikleri için ikinci yarı daha iyi savunma yaptık" dedi.

Haberin Devamı

Nick Calathes'in hiçbir zaman gerekli saygıyı görmediğini belirten Litvanyalı başantrenör, "İspanya'daki en iyi savunmacılardan biriydi. EuroLeague'de son 10 yılın en iyi savunma oyuncularından biri ama hiçbir zaman bu konuda gerekli saygıyı görmedi" ifadelerini kullandı.