Skorer Sarvan'la tartışan Hamza Mısır suçlamalarını sürdürdü...

Sarvan'la tartışan Hamza Mısır suçlamalarını sürdürdü...

22.12.2008 - 12:55 | Son Güncellenme:

.

Sarvanla tartışan Hamza Mısır suçlamalarını sürdürdü...

İstanbul Atatürk Havalimanı'nda karşılaştığı Merkez Hakem Komitesi (MHK) Başkanı Oğuz Sarvan'a, "Yazıklar olsun camiayı birbirine düşman ettiniz" sözleriyle gündeme gelen Trabzon Bölgesi hakemlerinden Hamza Mısır, Sarvan'a yönelik suçlamalarını sürdürdü. Mısır, "MHK, hakemleri Ulusoycu ve kendi yanlarında olanlar diye ikiye ayırdı. Kendilerine yakın olan hakemlere görev verdikleri için Türk hakemliğinin geldiği noktada ortada" dedi.

Haberin Devamı

MISIR: "SÜPER LİG'E TEPEDEN İNMEDİM"

İstanbul Atatürk Havalimanı'nda karşılaştığı MHK Başkanı Oğuz Sarvan'a, "Hakemlere o kadar haksızlık yaptınız ki, 12 yaşındaki oğlum bile size beddua ediyor. Bu yüzden iki yakanız biraraya gelmiyor. Yazıklar olsun. Camiayı birbirine düşman ettiniz" şeklinde bağırarak tepki gösteren Trabzonlu hakem Hamza Mısır DHA'ya konuştu. Mısır, Oğuz Sarvan başkanlığındaki MHK'nin TFF eski başkanlarından Haluk Ulusoy'a yakın isimlere maç vermediğini ileri sürerek, "Türkiye liglerinde 8.4 ortalaması olan 5 hakemden biriyim. Mevcut MHK 14 Şubat'ta göreve geldi. Ondan sonra bana 4. hakemlik bile vermediler. Benim gibi birkaç hakeme de vermediler ve dışladılar. Biz o Süper Lig'e tepeden inmedik. Hakkari'de, Yüksekova'da maç yöneterek oralara geldik" diye konuştu.

Haberin Devamı

"OĞUZ SARVAN VE TFF, BU AĞIRLIĞI KALDIRAMIYOR"

Mısır, hakemlere kalitelerine göre değil, MHK'ya yakınlıklarına göre maç verildiğini belirterek, "Bizi Haluk Ulusoy tarafı olarak değerlendirdiler. Hakemi sahadaki kalitesiyle değerlendirmeleri lazım. Kendilerine yakın olan hakemlere görev verdikleri için Türk hakemlerinin geldiği nokta da ortada. Eskiden bir sezonun ilk yarısında 4 maçta sorun oluyordu, şimdi haftada oynanan 9 maçın yedisinde sorun var. Oğuz Sarvan MHK'si ve Mahmut Özgener Federasyonu bu ağırlığı kaldıracak kapasitede değil" dedi.

"MHK VE TFF HAKEMLERE TALİMAT MI VERİYOR?"

Hiçbir hakemin Oğuz Sarvan'ı sevmediğini de iddia eden Mısır, "Eskiden Haluk Ulusoy zamanında bir hata yapıldı mı, 'Talimat mı alındı?" deniliyordu. Bu sefer 7 maçta sorun var. Sormak lazım bunlar MHK ve TFF'den talimat mı alıyor? Hiçbir hakem bugün Oğuz Sarvan'ı ve onun MHK'sini sevmiyor. Çünkü Oğuz Sarvan onlara bir arkadaş gibi yaklaşmıyor, çok ilgisiz ve sevgisiz. Eski MHK başkanlarından Hilmi Ok ve Bülent Yavuz hakemlere bir baba gibi yaklaşırdı. Oğuz Sarvan'da bu yok. Eskiden hakemler eğitim alırdı. Mevcut MHK bu eğitimi bile veremiyor" şeklinde konuştu.

"MHK'YE PROTESTO FAKSI ÇEKTİM"

Bu ayrışmalar sonucunda kötü maç yönetimlerinin ortaya çıktığını da söyleyen Mısır, "MHK'ye 'İhtiyacınız varsa hemen gelip maç yönetirim' diye protesto faksı çektim. Türk hakemliğinin geldiği noktayı görünce bunu yaptım. Ama cevap vermediler. Şu anda hakemliği bırakma noktasına geldim. Zaten Bank Asya ve Süper Lig'de yeni bir havuz oluşturulduğu için biz dışlandık" dedi. Mısır, Oğuz Sarvan'ı havalimanında protesto ettiği sırada yanında bulunan Trabzonspor Yönetim Kurulu Üyesi Celil Hekimoğlu'nun olayla hiçbir ilgisinin bulunmadığını da söyledi.